Rauhankoira Ebadi (nyk. Penni)

Lisätty sivulle: 2011-01-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Rauhankoira Ebadi (nyk. Penni)
2.3.2011 Ebadi sai kodin Lohjalta koiran ja kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

29.10.2012: Penni osallistui Vuoden Rescue 2012 -kilpailuun. Tarinat voi lukea täältä.

22.8.2012 Sain Hannalta viestiä, että Lyyli-sisko on päivittänyt kuulumisiaan niin innostuin itsekin. Terveisiä Lohjalta! Penni ei ole juuri tänään elämänsä kunnossa, kun tuli juuri sterilointileikkauksesta kotio, mutta noin muuten menee loistavasti ja meille kuuluu pelkkää hyvää. Autopahoinvointi on helpottanut ja vaikka autoilu ei edelleenkään niin suurta hupia olekaan niin hyppää jo ihan nätisti oma-aloitteisestikin autoon. Veneilyä Penni rakastaa! Alun autopahoinvointi (kesti kyllä pitkään) aiheutti sen että oltiin aika metsittyneitä omille kotinurkille.

Nyt opetellaan että muut koirat ovat pääasiassa tosi kivoja tyyppejä eikä mitään monstereita :). Ne vähän jännittää, mutta into leikkiä on kova. Me asutaan ihan korvessa ja täällä tapaa valitettavan vähän vieraita koiria. Kavereiden koirat käyvät onneksi runsaslukuisesti usein kylässä ja ne ovat tietty mieleen. Vieraat ihmiset se haukahtaa kumeasti, mutta kerjää pian jo rapsutuksia ja toivottaa kaikki avosylin vastaan.

Me ollaan kovasti harrasteltu. Toko on ihan lempparipuuhaa ja agilityssäkin käydään joskin Penni on aika verkkainen siihen hommaan, heh. Tarvittaessa löytyy kyllä virtaa (kotipihalla / lenkillä) mutta kauheeta kiirettä radalla ainakaan toistaiseksi ei ole. Toko on meidän juttu kyllä ehdottomasti ja ehkä vielä innostutaan kisaamaankin? Treeneissä Penni näkee muita koiria, mutta on hyvin tottunut siihen että kentällä ei edes yritetä tutustua. Sille on itselleenkin tärkeä voida luottaa siihen, että kukaan ei tule liian lähelle.

Penni on tosi lapsi- ja ihmisrakas kaveri, vähän semmoinen tohelo ja hyväntahtoisesti sählä. Se jää mainiosti yksin kotiin, mutta koska teen paljon kotoa töitä niin aika vähän joutuu olemaan. Työkeikoille lähtee kyllä joskus mukaan jos vaan siihen mahis on. Oltiin juuri tekemässä juttua suunnistuksesta ja Penni oli mukana toimittajan apulaiskoirana :D.

Penni on varsin riistaviettinen ja ollaan todettu hyväksi pitää sitä osittain kiinni. Meillä on aitaamaton iso piha ja täällä on kyllä turvallista vähän seikkaillakin (ei autotietä lähellä) ja naapuritkin onneksi vaan kyselevät että onko sillä allergioita jos tupsahtaa kylään. Mutta pysyy itse tasapainoisempana ja onnellisempana (nukkuukin paremmin) jos ei ihan hirmusti laajentele reviiriään itsenäisesti. Lenkillä tulee nätisti kutsuttaessa luo ja voi hyvin olla vapaana. Penninkaltaiselle itsenäiselle ja riistaviettiselle koiralle (ainakin täällä meidän oloissa) on ihan elinehto tuo ihmisen ja koiran kontaktin jatkuva kehittäminen. Oikeastaan ihan sama miten ja millä tavalla, kunhan jollain tavalla. Ihmisen kanssa on puuhattava yhdessä, koko ajan.

Nyt kun autoilu on jo siedettävää niin Penni tuleekin mielellään mukaan joka paikkaan. Tallilla se viihtyy hyvin meidän heppojen kaverina. Penni on vieraillut Hesa Cupissa ja muissa pojan jalkapalloturnauksissa, heppakisoissa ja karting radalla tutun kisoja kurkkimassa. Kylään sen voi hyvillä mielin ottaa matkaan, se käyttäytyy vieraissa paikoissa aina hienosti ja saa kehuja. Asutaan järven rannalla ja isännän ja naapurin kanssa kalareissut ovat Pennistä ihan parhaita. Varsinkin jos pysähdytään jonnekin saareen grillaamaan makkaraa.

Penni on kaikinpuolin tosi iloinen ja onnellinen koira. Vielä siinä on kovasti semmoista nuoruuden sähläröintiä mukana mutta onneksi täällä kotonakin on vilskettä ja kavereita arjen aktivointiin. Pennin paras kaveri on naapurin sekarotuinen uros, Jekke. Kotona meillä asuu myös russeli Elsa ja espanjan rescue Billie.

Hyväntahtoisuus ja lempeys ovat sanoja jotka kuvaavat Penniä. Se on meille ihan superhyper rakas ja hellyydenkipeä “sylikoira”. Kokoa sille kertyi 59 cm ja painoa 29 kg mutta hyvin mahtuu sohvalla syliin. Terveenä on ollut ihan alusta alkaen eikä eläinlääkäriä ole tarvittu kuin rokotuksiin ja nyt tähän sterkkaan tietenkin.

Ihan hurjan suuri kiitos Hannalle, Sofialle ja muille, jotka olivat Rauhankoiria jeesimässä niiden alkutaipaleella. Paljon terkkuja myös muille sisaruksille! Jos Lyylin omistaja tai muut haluavat olla yhteyksissä niin Hannalta saa kernaasti mun yhteystiedot. Olisi tosi kiva vaihtaa kuulumisia.

Kuvissa joita pakkasin jutun seuraksi, on Penni ja mun tytär päikkäreillä, mies ja koira kävelyllä, meidän koiruudet studiossa (Minna Kulmalan kuvat), viimetalvinen lenkki jäällä ja itälaikojen kanssa treffit (mainioita, asuvat suht lähellä), Penni kotisohvalla ja Penni mun äitini kanssa mökillä Meri-Teijossa.

Parahin terkuin, Ninnu ja maailman ihanin ja rakkain Penni

6.4.2011 Terveisiä Lohjalta! Penni (ent. Rauhankoira Ebadi) voi loistavasti :). Se on pian 5kk ja pursuaa energiaa. Penni rakastaa kaikkia, lapsia, kissoja ja toisia koiria. Penni on oppinut hienosti sisäsiistiksi ja kulkee taluttimessakin mallikelpoisesti. Penni on aloittanut tokouransa Hiidenhaukkujen pentukurssilla ja helppoa jälkeä lähdetään kokeilemaan heti kun lumet sulaa. Tarkoitus on opettaa Pennistä myös kanttarellikoira, koska kotimetsissä on paljon sieniä (ja emäntä pitää kanttarellikastikkeesta!).

Penni harrastaa myös hevosia ja rakastaa tallilla olemista (lieneekö syynä tutut tuoksut; Pennihän syntyi navetassa). Se on innostunut oikeastaan kaikesta muusta paitsi autoilemisesta (kärsii edelleen matkapahoinvoinnista). Onneksi isäntä on pystynyt tekemään töitä kotoa käsin niin Pennin ei ole tarvinnut paljoa autoilla. Jos isännällä on menoa niin Penni matkaa emännän ja Elsa-russelin mukaan Helsinkiin töihin (Penni pettelee apulaismyymäläpäällikön tehtäviä emännän eläintarvikeliikkeessä).

Ruoka maistuu joskus hiukan liiankin hyvin :). Alussa Penni joi paljon ja emäntä epäili sen yrittäneen täyttää masuaan vedellä. Eläinlääkärissä ei havaittu poikkeavaa ja ongelma poistuikin ajan kanssa kun Penni sai hiukan enemmän lihaa luidensa päälle. Penni ulkoilee vapaana pihalla oikeastaan kaiken ajan mitä ei nuoku kissan kainalossa sohvalla. Se on mukana muksujen ulkoleikeissä ja on innokas patikointikumppani! Toistaiseksi ollaan tehty vain pieniä lenkkejä mutta kun ikää tulee lisää niin päästään kunnolla lenkeille :). Tekee hyvää myös emännän ja Elsa-russelin kadonneille vyötäröille. Penni asuu järven rannalla ja nähtäväksi jää mitä se tuumii uimisesta. Veneeseen se otetaan toki mukaan jos vaan mukana viihtyy. Penni on siis todella valloittanut koko perheen :). Isoine tassuineen ja suurine sydämineen se on niin suurenmoinen persoona ettei meidän perheessä varmaan kukaan enää koskaan ole pahalla päällä!

Niin ja erikoisterkut kaikille Pennin sisaruksille! Toivoo, Penni ja Ninnu (+ muu perhe)

***

Narttupentu, noin 14vkoa

19.2.2011 Rauhankoiratytöt painavat nyt 14 viikon iässä n. 8 kg ja allekin, koska ovat hoikassa kunnossa. Tämänhetkisen arvion mukaan koirista ei tulisi kooltaan jättiläisiä vaan olisivat aikuisina n. 30 kg hujakoissa (eli keskimäärin labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran kokoluokkaa). Pennut eivät ole tottuneet pienenä kaikkeen mahdolliseen, joten niillä on monta ihmeellistä asiaa edessä arkielämässä. Nämä fiksut koiran alut odottavat hyviä ja kärsivällisiä koteja.

15.2.2011 Ebadin elo kotihoitopaikassaan on lähtenyt sujumaan varsin hyvin. Tässä kotihoitajan huomioita Ebadista:
-hieman arka uusille asioille
-sosiaalinen ja energinen, rakastaa ihmisiä
-rakastaa sylissä oloa ja painaa aina päänsä kiinni ihmiseen kun vaan voi
-on kiltti ja jättää melko nätisti kaiken kielletyn rauhaan, omia lelujaan ja luitaan jauhaa minkä ehtii
-ei kammoksu muita koiria, vaikka hieman arka niitä kohtaa onkin, nyt häärii meidän vanhuksen ympärillä vaikka se hieman välillä komentaakin
-ruoka maistuu todella ja ihan hyvää tekeekin, kun kylkiluiden ympärillä ei vielä ole juuri mitään
-sisäsiistejä ei vielä olla, mutta tänään ollaan jo saatu melkein kaikki pissat tehtyä ulos
-hihnassa kulkeminen sujuu ihan mukavasti, mitä nyt pentumaisesti hieman juostaan eestaas
-pesulle ei meinattu ensin lainkaan tulla mutta lopulta sieltä ei haluttu lähteä
-ymmärretään jo melko hyvin komennot istu ja ei
-hieman on ikävä sisaruksia ja ulistaan, jos joutuu edes metrin päähän aitaukseen, mutta ulina loppuu ja uni alkaa kuitenkin melko nopeasti

13.2.2011 Ebadi on kotihoidossa Helsingissä.

21.1.2011 Rauhankoiria on seitsemän pentua: kaksi urosta (Ahtisaari ja Bajer) sekä viisi narttua (Balch, Ebadi, Maathai, Menchú ja Myrdal). Ne ovat syntyneet 10.11.2010. Pentujen emo on bernhardinkoira ja isä länsisiperianlaika. Pennuista tulee siis isokokoisia. Pennut ovat luonteeltaan leikkisiä karhunpoikia. Pennut olisi lopetettu, elleivät ne olisi päässeet hoitoon. Pentujen emo on menossa steriloitavaksi lähiaikoina. Tällä hetkellä koirat ovat hoitokodissa Raplamaalla Virossa. Pennut ovat valmiina matkustamaan aikaisintaan 9.2.2011. Kahden koiran kuvissa pentuja ei ole eroteltu.

Pennut etsivät hyviä koteja, joissa ollaan valmiita kouluttamaan mm. pentukurssilla koirasta yhteiskuntakelpoinen. Uusien omistajien tulee olla ulkoilmaihmisiä. Nämä koirat eivät ole citykoiria, mutta eivät luonnollisesti myöskään yksin ulkona eläviä. Uusi omistaja leikkauttaa koiran sen tultua sopivaan ikään.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset sekä loishäädöt. Mikäli olet pennusta kiinnostunut, tutustu ennen yhteydenottoa bernhardinkoiran ja länsisiperianlaikan rotuominaisuuksiin esimerkiksi sivuilla:
bernhardinkoira ja
länsisiperianlaika.