Rasta 2 (nyk. Zeni )

Lisätty sivulle: 2007-04-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rasta 2 (nyk. Zeni )
5/2007 Rasta sai kodin Turusta ainoana koirana

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.8.2009 Tervehdys! Minulla todellakin on Zeni ilonani! Sen lisäksi olen sittemmin avioitunut ja Zeni sai sen myötä kaverikseen mieheni pienen westien, Viivin. Muutimme myös Turusta maalle ja tänne saimme vielä pienen valkean kissaneidon, Lillin, joka tosin ei ehkä ihan ymmärrä olevansa kissa, se siis käyttäytyy hyvin koiramaisesti koiriemme parissa vartuttuaan.

Alkuun Zeni oli, luonnollisesti, aika varautunut ja varsinkin lapsivieraita pelkäsi. Nyt ei ole ongelmaa tässäkään, tosin emme tietenkään koskaan jätä koiria ja lapsia ilman valvontaa leikkimään keskenään. Zeni on ollut hyvin terve. Vain paino helposti nousee (jos pystyy niin Zeni helposti syö Viivinkin ruoat jos tälle ei maistu heti) ja joudun säätelemään syömisiä. Zeni rakastaa kanssani metsässä samoamista ja on mitä mainioin lenkkikaveri, ja hän on jopa oppinut leikkimään Viivin kanssa! Alkuun nimittäin Zeni ei todellakaan tajunnut leikkimistä ja hermostui kaikesta leikkikäyttäytymisestä – Zeni oli siis varsin vakava, vähän tosikko – mitä ilmeisemmin ei kenelläkään ollut ollut aikaa ja mahdollisuuksia leikittää häntä.

Asumme eläinystävinemme varsin rauhallisen sivutien päässä, ja meiltä on n.600m postilaatikolle, eli varsin mukava aamun ensimmäinen pisutuslenkki on postilaatikolle kävely. :)

***

Uroskoira, noin 2-4v.

4.5.2007 Rasta on ollut kotihoidossa Helsingissä viikon ja kaikki on sujunut vallan mainiosti. Rasta sopii kerrostaloon, se on hiljainen ja vähään tyytyväinen kaveri :), tulee toimeen kissojenkin kanssa. Suhtautuminen lapsiin on ollut myös hyvä. Rastan turkkia on pikkuhiljaa saksittu, mutta työtä siinä vielä on. Kotihoitajan arvion mukaan Rasta voisi olla pulisekoitus joten turkin hoito tulee jatkossakin vaatimaan jonkin verran aikaa.

29.4.2007 Rasta tuli Suomeen kotihoitoon.

Rasta on musta, n. 35-40 cm korkea villakoira-spanielimix (huom. arvio!) Haapsalun tarhalla. Rasta on ollut tarhalla jo muutaman vuoden, tosin se on tullut tarhan alueelle erään kodittomien ihmisten asuntolassa asuvan miehen mukana, mutta varsinaisesti ketään ei omista sitä, siksi sille halutaan etsiä koti.

Rasta on kiltti ja reipas, tarhalla tulee toimeen myös urosten kanssa. Rastaa ei varmuuden vuoksi luovuteta pienten lasten perheeseen eikä kerrostaloon.

Luovutusmaksu Rastasta on 150 euroa.