Ramsik (nyk. Raksu)

Lisätty sivulle: 2009-11-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ramsik (nyk. Raksu)
29.11.2009 Ramsik sai kodin Oulusta.

***

Kuulumisia kodista:

21.1.2010 Raksu osaa mallikkaasti matkustaa autossa ja osaa myös käyttäytyä ihmisvilinässä. Raksu senkuin kasvaa ja komistuu :) Eilen punnitsin kaverin ja puntari näytti 11kg! Korkeutta on tullut tähän mennenssä 37 – 40 cm. Meille on tulossa komian kokonen koirakaveri! Raksu on erittäin viisas ja nopea oppimaan uusi juttuja ja sisäsiistiksikin on jo oppinut, joskus saattaa pikku pisu lattialle tulla, mutta TODELLA harvoin.

Pentukoulutus meillä alkaa helmikuussa vaikka itse olenkin jo Raksua koulutellut pikkuhiljaa. Isommilta “tuhoilta” ollaan toistaiseksi vältytty, mutta johtunee varmaan siitä, että täällä on meillä äiti kotona valtaosan päivää. Ollaan kuitenkin opetettu Raksua olemaan yksin ettei tulisi sitten ahdistusta kun yht´äkkiä onkin yksin kotona. Hevosten kanssa Raksu on kuin olisi aina ollut tallilla, sillä hepat tykkää Raksusta ja Raksu hepoista, ja se osaa hienosti väistää ja pysyä syrjässä jos polle tulee liian lähelle.

Itseasiassa löysin rodunkin jota Raksu muistuttaa erehdyttävästi: Beauceron. Ja veikkaan, että ainakin osa jos ei jopa puolet ole Beauceronia ja toinen osa saattaa olla vaikka Rotweileriä. Mahtavan luonteinen kaikenkaikkiaan Raksu on. Raksu on kyllä todella kiltti ja kuuliainen koira. Meillä olikin jo valmiina koiran koppi, joka on ihan uusi ja tarkoitettu isolle koiralle, se näkyykin tuossa yhdessä kuvassa, joskus se Raksu käy siellä kurkkimassa ja touhuamassa mut eihän siitä mitään koppikoiraa tule, kunhan kesällä pääsee tarvittaessa viileään varjoon auringon paisteelta karkuun :) ja saa vaikka säilyttää omia aarteitaan siellä:) Parhain terkuin; Riikka, Hanna, Karoliina ja Raksu

***

Urospentu, noin 2kk

Ramsik on noin 2-kuukauden ikäinen urospentu Valgan tarhalla. Löydetty teiden risteyksestä ja tuotu tarhan hoitokotiin. Ramsikista kasvaa todennäköisesti keskikokoinen n. 40 cm korkea poika.

Ramsik luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Ramsikin Tallinnasta.
Kulukorvaus 150 euroa.