Raipe

Lisätty sivulle: 2009-12-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Raipe
27.3.2010 Raipe sai oman kodin Suomesta

***

Uros, noin 2v.

16.12.2009 Jo ennen reissuun lähtöä olen “kuolannut” Raipea tarhan sivuilla. Se on taas sen näköinen poika joka kolahtaa allekirjoittaneeseen täysillä. Odotan nuorta ja riekkuvaa poikaa, mutta yllätys on positiivinen. Raipe kyllä hypähtää häkkiä vasten, kun huomaa meikäläisen lähestyvän. Pannan saa pujotettua herralle hienosti ja liikkeelle lähtö on hillitty. Ohitamme haukkuvat koirat helposti eikä Raipe juuri korvaansa lotkauta. Koko lenkin Raipe kulkee nätisti hihnassa ja vain herkulliset hajut saavat hihnan kiristymään.

Kun Raipea hiukan innostaa äänellä ja muutamalla juoksuaskeleella, näkyy pojasta myös reipas nuorimies hetken, mutta kun tahti hidastuu, palaa Raipen rauhallinen tahtikin. Rapsutuksista Raipe nautti täysin siemauksin ja painautui taluttajaa vasten. Raipen turkki kaipaa harjausta, mutta karvatuppojen nyppimiseen poika ei reagoinut oikeastaan mitenkään, jos nyt ei asennon parantamista lasketa. Myös namit tekivät kauppansa ja tämän pojan kanssa ei tarvinnut sormiaan varoa sillä Raipe otti namit todella nätisti. Raipesta jäi päällimmäiseksi mieleen yksi sana ja se on symppis.

Kohtasimme lenkillä jo kodin saaneen Sasse uroksen ja tälle Raipe nosti karvoja pystyyn, mutta ääntäkään ei kuulunut ja pojan huomion sai helposti itseensä. Testasimme poikaa Gena-nartun kanssa ja ainakin tämän tyttösen kanssa Raipe haisteli nätisti ja jäi hieman vikisemään perään. Vaikuttaisi siltä, että narttu voisi olla Raipea odottamassa omassa kodissaan.

Raipe on n. 65cm korkea komistus. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla edes hiukan kokemusta koirista ennestään ja vaikka Raipe tarhalla vaikuttaakin helpolta koiralta, pitää tulevassa kodissa olla halua ja mielenkiintoa kohdata myös mahdollinen “villimpi” Raipe.

Raipe luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Raipen Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan Raipe suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa.
Kulukorvaus 150 euroa