Raili (nyk. Dahlia)

Lisätty sivulle: 2006-12-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Raili (nyk. Dahlia)
9.1.2007 Raili sai kodin Veikkolasta.

***

Kuulumisia kodista:

10.7.2008 Dahlia on nyt leikattu vihdoin! Kuukausi sitten oli operaatio, molemmat tytöt leikattiin yhtä aikaa. Dallun leikkaus onnistui erinomaisesti. Daisyllä oli pieniä komplikaatiota, mutta nyt on molempien masut kunnossa. Dahlia päätti pudottaa leikkauksen jälkeen melkein koko karvakuontalonsa ja laihtui monta kiloa. Otti siis kunnolla stressiä tapahtuneesta. Nyt kuitenkin massa on palannut, ja tyttö näyttää taas olevan entisellään. Ei ainakaan minkäänlaisia rauhoittumisen merkkejä ole havaittavissa Dahliasta, se on samanlainen rämäpää kuin aina ennenkin. Ehkä asteen verran dominoivampi on nyt ollut muita koiria kohtaan. Eläinlääkärikäynti on kuitenkin edessä. Dallun lapaan ilmestyi vähän aikaa sitten epämääräinen patti. Se olis tarkoitus tutkituttaa. Toivottavasti se ei ole mitään vakavaa.

Eilen oltiin mökkeilemässä tyttöjen kanssa. Nautiskeltiin ihanista merimaisemista ja lämpimästä säästä. Dahlia taas osoitti metsästyskoiran elkeitä löytäen sorsan pesän rannasta. Onneksi se ei kuitenkaan ehtinyt tehdä emolle eikä munille mitään. Pesä säilyi ehjänä ja emo selvisi pelkällä säikähdyksellä.

Mukana tuoreita kuvia eiliseltä mökkireissulta! Kesäterveisin Sanna

17.2.2007 Ajattelin pistää pari kuvaa tulemaan, niitä onkin kertynyt jo varmaan satoja. Meillä on mennyt todella hyvin, yli odotusten. Tottelevaisuus on hyvää luokkaa, pärjätään mainiosti neidin kanssa. Remmissä mennään kiltisti ja irti ollessa luoksetulo on lähes aina hallussa. Vahtivietti on noussut pintaan voimakkaasti, mutta se on ihan hyvä, sillä Daisystä ei ikinä olisi vahtikoiraksi. Tosin Dallun vahtiminen on vain haukkua, ihmiset, jotka tulevat meille, saavat iloisen ja märän vastaanoton. Pusuttelu kun on ihan megakivaa Dahlian mielestä! Hiljaa -käsky toimii aika hyvin, joten haukku ei ole häiritsevää. Tiukkana tytön koulutuksessa on saanut olla, kun sillä on tuota omaa päätä aika kovasti, ja leikkiminen on niin kivaa. Tällä hetkellä harjoitellaan paikallaan oloa. Se menee ilman häiriöitä hyvin varsinkin jos Daisy näyttää mallia. Ilman apuri-koiraa tahtoo yksin paikalleen jääminen olla superseurallisen neidin luonteen vastaista, mutta toistojen jälkeen aina loppujen lopuksi se oikea käytös löytyy. Tyttö on todella ihana käsitellä ja nopea hoksaamaan jutun juonen.

Kevättä odotellessa!

19.1.2007 Ajattelin nyt laittaa vähän kuulumisia, kun tyttö on alkanut asettua taloksi. Nimi siis muuttui heti Railista Dahliaksi, tosin tytsyn Merjalta saama lisänimi Riemu-Raili pitää vielä paikkansa ;).

Narun päässä kuljetaan jo hienosti, luoksetulokin sujuu kohtuu hyvin, namit kun on niin suuressa huudossa että vapaan ollessa pitää kytätä että voisko se jo kutsua luo että putoais herkkuja :D. Tosin, jos löytyy jotain mielenkiintoisia tuoksuja, niin sitten tahtoo nimi ja komennot unohtua. Niitä vielä siis harjoitellaan.

Istua osataan ja mennä maahan. Ruokakupilla odotetaan lupaa syödä, ja katsekontaktilla luvan saatua syödään hyvin reippaasti, mutta ei enää samalla tahdilla kuin aluksi. Silloin tuntui, että tyttö söis vaikka tiensä kiinaan, niin suuri nälkä oli. Tai luulo siitä että ruoka tulee seuraavan kerran viikon päästä. Nyt kun syödään säännöllisesti niin hotkiminen on rauhoittunut. Häkkitreeniä on ollut muutaman kerran. Siinä vaiheessa, kun mieheni lopettaa lomailun ja palaa myös töihin, tytöt menevät päivähoitoon anoppilan ulkotarhaan Mali-pojan seuraksi (leikattu uros). Hyvin on mennyt vaikka ekalla kerralla vähän pelottikin.

Yksin kotona oleminenkin on mennyt hyvin tai siis ihan yksin ei ole joutunut olemaan vaan Daisy-tytön kanssa (2,5v seropi narttu). Daisy on piristynyt kovasti Dallun meille muuton jälkeen. Illalla on tullut tavaksi riehua oikein kunnolla. Sen tietää, kun kaksi 25 kiloista haukkua rupeaa riehumaan, on meteli ja meno mukavaa. Sohvalla on kiva leikkiä valloittajaa, ja pehmorotta on ehdoton lelusuosikki. Muut lelut onkin suolistettu kappaleiksi. Rottaa käsitellään hellävaroen :).

Laitoin muutaman kuvan liitteeksi. Terveisin Sanna, Turbo, Daisy ja Dahlia (ent.Raili).

***

Narttukoira, noin 9kk

7.1.2007 Raili on ollut hoidossa sisäsiisti. Se alistuu hoitopaikan urokselle, jos uros ärähtää. Ulkona eivät muut koirat ole oikein kiinnostaneet. Raili on ihmisystävällinen koira, joka kulkee nätisti hihnassa.

6.1.2007 Raili tuli kotihoitoon Tampereelle.

18.12.2006 Raili, reg 4273, on noin 9 kuukauden ikäinen narttukoira Tallinnan loomade hoiupaikissa. Raili pitää ihmisistä kovasti, pusujen lomassa myös taskusta löytyneet herkut kiinnostivat tyttöä. Railista löytyy koon lisäksi intoa ja nuoruudenvoimaa. Ulkoilu Railin kanssa sujui vauhdikkaasti, peruskoulutusta siis kaivataan. Tähän Raili tarvitsee johdonmukaisen, koirakokemusta omaavan omistajan.