Rafu

14.10.2020

Alkuperä: Suomi

18.02.2023  Rafu sai kodin

02.01.2023

Komea amstaffimix Rafu etsii uutta kotia. Rafu siirtyi yhdistykselle kotia etsimään omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Erittäin ystävällinen poika, joka ottaa vieraat vastaan iloisesti tervehtien, saattaa hypähtää vasten mutta tottelee komennettaessa. On saanut melko hyvän peruskoulutuksen, innostuksissaan voi alussa hihnassa vetää mutta rauhoittuu matkan edetessä ja kuuntelee hienosti taluttajaansa. Toisille koirille voi hihnassa haukkua, ennakoimalla voidaan nämäkin tilanteet saada hoidettua kiinnittämällä huomiota toisaalle, on erittäin hyvin motivoitavissa herkkujen kanssa.
Autossa matkustaa ongelmitta, ei pidä meteliä itsestään eikä ole pahoinvoiva, katselee omasta tilastaan maisemia tai ottaa rennosti nukkuen automatkan. Hypähtää mielellään auton kyytiin. On tullut toimeen narttukoiran kanssa, sijoitetaan kuitenkin ainoaksi lemmikiksi mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Yksinolo sujuu ilman ongelmia, nauttii omasta ajastaan joko luuta kaluten tai sohvalla makoillen. Ei ole tehnyt sijaiskodissa mitään tuhoja yksin ollessaan. Yksin jäädessään hieman piippailee perään mutta rauhoittuu sitten. Tarvitsee päivittäin runsaasti liikuntaa ja aktivointia pysyäkseen tyytyväisenä, turhautuessaan voi ilmaantua ei toivottua käytöstä, ihan pelkäksi sohvakoiraksi Rafusta ei ole.
Rafun rotuperimässä on amstaffin lisäksi pitbullia joten tulevalta kodilta odotetaan kokemusta kyseisistä roduista.
Ei sijoiteta pienten lasten perheeseen sillä energisen luonteen vuoksi voi tahtomattaan satuttaa pienempiä. Jo isompien, koiriin tottuneiden lasten kanssa voisi yhteiselo Rafun kanssa sujuakin, innostuminen menee Rafulla välillä hieman yli kierroksille jolloin saattaa leikkisästi ottaa käsistä kiinni, ei kuitenkaan yhtään aggressiivisesti.
Energisen luonteen vuoksi Rafulle etsitään liikunnallista, koirakokemusta omaavaa kotia jossa sitoudutaan huolehtimaan koiran koulutuksesta ja aktivoinnista. Rafu on sisäsiisti ja sijaiskodissa Karkkilassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.