Punja (nyk. Ramses)

Lisätty sivulle: 2013-03-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Punja (nyk. Ramses)
4/2013 Punja sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

12.7.2013 Ramses lähettelee terveisiä. Kaikki on sujunut edelleen meillä tosi ihanasti. Tässä kesällä on reissattu yhdessä mökillä ja Ramses oli ensimmäistä kertaa yön yli hoidossakin anoppilassa ja sekin sujui hyvin. Ramses ei enää pelkää yhtään vieraitakaan. Mun mieheen hän on nykyään ihan liikuttavan leimaantunut :)

16.4.2013 Moi rekkulaiset! Lupasin kirjotella kuulumisia, että kuinka on arki ja elo lähtenyt sujumaan pienen pojan kanssa. Kun poika astui häntää heiluttaen omaan uuteen kotiinsa reilu viikko sitten, oli se pikku hetken haistelujen ja tutkimisen jälkeen aivan kuin olisi aina täällä ollutkin. Tutki nurkat ja hyppäsi suoraan sängyn pehmeimpään kohtaan ottamaan torkut.

Ekoina päivinä totutteli talon ääniin ja vähän räksytti, jos joku kulki tai puhui käytävässä. Tämä kuitenkin on vähentynyt tosi paljon, nyt lähinnä tyytyy murahtamaan omalta paikalta jos joku möykkää käytävässä. Ramseksesta on kuoriutunut hyvin hellyydenkipeä ja reipas poika. Kostea kuono tunkee kainaloon aina kun mahdollista. Kun viikonlopun jälkeen menin ensimmäistä päivää töihin, jännitin josko poju jää itkemään perään, kun hän oli koko ajan seurannut mua kuin varjo, mutta inahdustakaan ei kuulunut ja naapureiden mukaan on myös päivän mittaan ollut hissukseen. “Tukka” pystyssä on sohvalla ollut iloisena vastassa, kun isäntäväki on kotiin saapunut.

Kuten tiedossa oli, Ramses pelkää miehiä ja osoittaa sen haukkumalla, lähipiirin miehet on kyllä onnistuneet lahjomaan pojan nakeilla niin, että hän on todennut ne vaarattomiksi, eikä enää yhtään arkaile kertaalleen tavattuja tuttuja. Kertaakaan Ramses ei ole merkkaillut sisällä ja on jaksanut ootella työpäivän ajan lenkille lähtöä. Pihalla linnut kiinnostaa ja hajut ja illan hämärissä poika jo rohkeasti vetääkin hihnassa. Lelut ja luut on aivan ykkösjuttu, aamulla tullaan herättämään yleensä lelu tai luu suussa. Muut kodin (kielletyt) tavarat eivät onneksi ole herättäneet kiinnostusta. Kynsiä leikattiin eilen ja sekin sujui ihan kuin rutiinilla. Joka kerta lenkin jälkeen Ramses menee suoraan kylppäriin odottamaan jalkojen pesua. Toisia koiria ei olla tavattu vielä muuten, kuin hihnan päässä ohimennen ja jokaista on tervehtinyt kohteliaasti kuulostellen ja haistellen.

Täytyy kyllä edelleen sanoa, että tavoista päätellen Ramses on ollut jonkun koira, elänyt arkea jossakin, koska pojalla on niin hyvät tavat. Imuri, tv, kahvinkeitin ym. kodin äänet ei herätä pojassa mitään kummastusta. Ruokaa odottaa nätisti kipon edessä, eikä puolusta ruokaa. Luutkin saa viedä suusta. Tasapainoinen kaveri.

Olen tosi iloinen ja onnellinen, että valitsimme tuon koiran kanssa toisemme. Siitä on näin lyhyessä ajassa tullut jo aivan hirmu rakas. Kaikki on tähän mennessä sujunut loistavasti ja aivan ongelmitta. :)

***

Kastroitu uros, noin 4v. kotihoidossa Helsingissä

4.4.2013 Punjaan kävi kotiehdokas tutustumassa ja siitä ei oteta toistaiseksi lisää kyselyitä.

1.4.2013 Pikkuruinen Punja saapui Helsinkiin kotihoitoon. Portaissa ja hississä kulkeminen sujui hienosti, ruoka maistui, lelut ja luut saivat heti kyytiä. Lisätietoja tulossa, kunhan kotihoitaja tutustuu Punjaan paremmin.

24.3.2013 Punjaa kävi rekkulainen tarhalla kuvaamassa ja päivittämässä pojan kuulumisia: Aivan ihana touhottaja, joka edelleen tykkäsi lumikylvyistä. Alkuun arastelee vieraita ja osoittaa sen haukumalla, mutta nopeasti tottui ja namien avulla unohti pian ujostelun. Varsinainen pusupoika.

21.3.2013 Punja on noin 5 kg painava pikkukoira, joka etsii aikuiskotia. Lenkillä tepsuttelu sujui niin, että näytti, kuin tassut eivät maata tapaisi. Punja pelkäsi äkkinäisiä liikkeitä. Arasti tuli käsiä haistamaan, kun pojan viereen kyykistyi. Ohikulkeva toinen pieni poikakoira kiinnosti kovasti, mutta ei haukkunut sille kuitenkaan. Karvaa tällä pienellä pojalla ei ole kovinkaan runsaasti ja sekin sojottaa hieman sinne sun tänne. Kovasti tykkää pyöriskellä lumessa. Koiraystävällisessä kodissa Punjasta kuoriutuu valloittava koiraystävä.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä kastroinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.