Possu (nyk. Pusu)

Lisätty sivulle: 2009-12-18

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Possu (nyk. Pusu)
7.2.2010 Possu sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.7.2010 Heips! Edelleenkin hyvin on mennyt! Pususta tuli huhtikuun eka päivä meidän ainoa koira, kun Lille-Max siirtyi sateenkaarisillalle. Pusu on viihtynyt hyvin ainoana koirana, eikä meille todennäköisesti tulekaan enää toista koiraa. Pusu viihtyy hyvin autossa, ainoa erimielisyys tulee siitä, että Pusun mielestä hänen paikkansa on etupenkillä, mutta mamma ja iskä eivät ole samaa mieltä. Pitkiä ajomatkoja on tehty (toki taukoja pidetty) ja reissupaikoissa on valikoiden ollut myös irti. Periaatteessa pysyy mamman ja iskän vieressa, mutta jos jotain mielenkiintoista ilmenee, saattaa lähteä perään.

Kesäkuun alussa Pusu joutui pannuhuoneeseen talkkarin ja iskän kynittäväksi, ja senjälkeen meillä olikin terrieri! (Naama on ihan terrierin.) Ruoka maistuu, uni maistuu ja lenkit maistuu. Pusu on ihana lenkitettävä, on kaikkien kaveri, ja hämmästyy/ hämmentyy, jos joku koira ärisee tai haukkuu. Jostain kumman syystä Pusun on saatava mamma joka aamu (mahdollisimman aikaisin) ylös. Aluksi luultiin, että sillä on kauhea hätä, mutta kun mamma menee laittamaan kahvia, menee Rouva nukkumaan, eikä enää ole mitään kiirettä. Pusu on hieman liian paksu, eli ruokaa ja varsinkin välipaloja on vähennetty ja kunhan helteet helpottavat, lisätään myös lenkin pituutta. Ohessa muutama kuva Pusun kesätuokioista. Terv. Arja Elina

***

Narttu, noin 4v.

9.1.2010 Possu heiluttelee häntäänsä iloisen oloisena häkissään kun sitä vähänkin lähestyy. Tyttönen nousee nopeasti kahdelle jalalle huomion toivossa, mutta ääntäkään se ei päästä. Kiertelemme ensin isompien koirien häkkejä, kunnes tarhan työntekijä kertoo meille että tytöstä ei ole tarhalle tullut yhtäkään kyselyä. No tutustuttavahan se on tähän hauskan nimen omaavaan neitokaiseen.

Possu jakaa häkkinsä n. puolivuotiaan narttukoiran kanssa ja joudumme hetken keplottelemaan jotta saaamme vain rouvan pihalle. Possu ei ole millänsäkkään ähellyksestäni hihnan ja pannan kanssa. Lenkille lähdetään vauhdilla, mutta pienen kokonsa ansiosta ei Possun kiirettä juuri hihnan toisessa päässä huomaa. :D Lenkillä Possu-neiti keskittyy vain hajujen maailmaan ja merkkailee tiuhaan tahtiin. Pysähtyessämme kuvausta varten löytyy rouvasta sitten jo se seurakoiramaisempikin piirre ja neitokainen viihtyy rapstuteltavana pitkään ja hartaasti. Possu myös hypähtää herkästi ihmisen jalkoja vasten hakemaan huomiota, joten hetki menee että saamme naikkosesta kunnon seisomakuvaa.

Possu oli löydettäessä melko kamalassa kunnossa (kuva), mutta lahjoitusten ansiosta pääsi rouva parturiin. Tulevan kodin on kuitenkin varauduttava turkinhoitoon ja myös siihen, että tämä rouva ei välttämättä ole ko. toimenpiteeseen tottunut.

Varmuuden vuoksi Possua ei luovuteta samaan kotiin nartun kanssa, mutta uroksen seurasta tämä rouva voisi pitää. Tuskin ainoankaan koiran paikkaa Possu pahakseen pistäisi. Possu hakee kotia jossa ollaan valmiita panostamaan rouvan loppuelämään myös silloin, jos ongelmia ilmenee.

Possu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Possun Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan Possua suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa.
Kulukorvaus 150 euroa