Pontu Teletäht

Lisätty sivulle: 2012-06-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pontu Teletäht
4.8.2012 Pontu Teletäht sai kodin Jyväskylästä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.8.2012 Ei tuosta tahdo saada kuvia juuri muualla kuin tuolla rannassa jossa mielenkiinnolla seurailee (kerrankin paikallaan) ohimeneviä veneitä ja vastarannalla kulkevia lenkkeilijöitä. Tässä nyt pari tämän päivän otosta.
Remmikäytöksen suhteen on jo edistystä tapahtunut, koirattomia vastaantulijoita osataan tervehtiä joskus erittäin nätisti ja rauhallisesti, eikä ne koirallisetkaan vastaantulijat enään niin pahoja ole. Haukkumatta ei tietenkään voi ohittaa, mutta vetämisen ja riuhtomisen suhteen on jo alkanut sujumaan paremmin.

11.8.2012 Pontu tuli meille viime lauantaina. Pitkä automatka Helsingistä Jyväskylään sujui oikein hyvin, lukuunottamatta Pontun suurta hinkua päästä etupenkille kerjäämään rapsutuksia. Poika tosiaan on mahdottoman hellyydenkipeä ja leikkisä tapaus, sisätiloissa lähes kokoajan rapsutuksia vailla tai riehumassa lelujen kanssa. Harmi vain, että vinkulelut olis lemppareita, mutta ei tahdo päivää pidempää kestää.

Tosi fiksu tuo koira vaikuttaisi olevan, osataan jo istua, antaa tassua ja mennä maaten pyynnöstä. Merkkailunkin sisätiloissa lopetti heti ensimmäisen illan jälkeen kun ehti ajoissa kieltää. Kotosalla ei juurikaan mitään ongelmia ole ilmennyt, mutta lenkkeily onkin sitten asia erikseen. Vetäminen on joka lenkin alussa ongelma ja sitten tuleekin vastaantulijat, oli sitten auto, mopo, pyöräilijä tai toinen koirakko. Ostettiin nyt kokeiluun EasyWalk valjaat joista on ollut jo lyhyessä ajassa iso apu vetämiseen. Harjoitteluahan tämä vaatii ja ollaan nyt harkittu että mentäisiin jossain vaiheessa koirakouluun harjoittelemaan tätä hihnakäyttäytymistä jos ei omin avuin edistystä näytä tapahtuvan. Toinen asia mikä vaatii vielä totuttelua on vieraat, etenkin miespuoliset, joita Pontu pelkää ja haukkuu koko vierailun ajan.

***

Uros, noin 2v.

3.7.2012 Lisätty kuvia.

26.6.2012 Pontu oli sidottu metsään ja jätetty sinne kuolemaan, löydettäessä oli laiha ja kaulapanta oli kasvanut ihon sisään. Tästä huolimatta ystävällinen ja luotto ihmisiin ei ole kärsinyt yhtään. Leikkisä ja ystävällinen, sopii myös lapsiperheeseen. Kun ihminen lähestyy koko koira heiluu hännän mukana. On ollut myös hyvin terve, ollut tarhalla yli vuoden. Ei vedä kovin paljoa remmissä. Antaa käsitellä hyvin ja rakastaa rapsutuksia. Pontu Teletäht kastroidaan ennen luovutusta uuteen kotiin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.