Pontiac (nyk. Poju)

Lisätty sivulle: 2011-03-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pontiac  (nyk. Poju)
11/2011 Pontiac muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.2.2012 Venäjänajokoira Ponu (Pontiac) voi hyvin ja kuntoilee aktiivisesti kuten videosta http://www.youtube.com/watch?v=CV22WP17PV0&feature=youtu.be näkyy. Metsällä on käyty kymmenisen kertaa joulun jälkeen ja kolmen-neljän tunnin reissuja lumessa on Ponu kulkenut, tulee kivasti takaisin ja pitää yhteyttä, hakee laajasti ja määrätietoisesti. Vielä ei ole kaadettu riistaa Ponulle, mutta sekä rusakko että kettu ovat olleet ajossa. Motivoitunut ja kova työskentelemään on.

Alussa oli tassujen ja kynsien kanssa ongelmaa, tuli pientä haavaa ja repeämää kynsinauhaan ja anturaan. Biotiinilla ja tassurasvalla lenkkeilyn lisäksi tassut on nyt saatu kestävään kuntoon, tossujakin kokeiltiin, mutta ei oikein tuntunut herran mielestä kivalta. Ulkona pärjää hyvin, kopissa on lämmitys, mutta ei ole poika mikään vilukissa. -17 asteessa ajotehtävät sujuvat kunnon lumessa mallikkaasti, ja -27 asteessakin oli iloisena mukana kävelemässä, mutta luun nakertaminen oli kivempaa lämmitetyssä kopissa. Pystykorvaiset tytöt makasivat samalla pakkasella lumihankessa ja nauttivat :-) Terveiset meiltä kaikilta ja sydämelliset kiitokset Ponupojulta huolenpidosta ja meidän yhteensaattamisesta, Tom ja lauma

21.11.2011 Pontiac on kotiutunut tosi hyvin, iloisuutta ja avoimuutta on tullut paljon lisää. Pojulla on kujeileva veitikkapuolikin :-) Isännän perään on kovasti ja muidenkin kanssa kainalo ja rapsutukset aina kelpaavat. Kaikkien tavattujen koirien kanssa on tultu toimeen, puistossa on leikitty myös uroksien kanssa ilman ongelmia. Pikkusen omistushaluinen on vielä isännästä, tulee heti paikalle ja työntää itsensä ensimmäiseksi rapsutettavaksi jos omia tai toisten koiria rapsutetaan – mutta ei ole aggressiivinen eikä pomottava. On selvästi onnellinen kun on oma lauma ja oma ihminen. Tarhassa vihtyy hyvin tyttöjen naapurina eikä turhia hauku. Nukkuu tyytyväisenä lämmitetyssä kopissa. Mutta kyllä parasta on, kun pääsee isännän jalkoihin takan ääreen röhnöttämään. Tykkää kaikesta ruoasta, paitsi kuivattu kala ei innosta muutoin kun jos tytöt jotka kuivattua kalaa rakastavat saavat samalla – silloinhan on pakko ottaa, ettei jää ilman jotain hyvää. Ei vahdi eikä ärhentele ruokailessa. Kaikkien lapsien suosikkirapsutettava. terv tom

***

Kastroitu uros, noin 3v.

22.10.2011 Pontiac nyk. Poju tuli kotihoitoon Turkuun.

2.10.2011 Pontiac on niin mukava ja tyyni koira, että sen seurassa taluttajankin ylle laskeutuu rauha. Pontiac kävelee nätisti fleksissä ja haistelee jälkiä seestyneesti. Pystyn kuvittelemaan meidät luontoretkelle tai aamutuimaan tarkistamaan, onko pellolla kulkenut peuroja ja onko metsässä loikkinut rusakoita.

Pontiac on hyvin ihmisrakas, se kiipeää ensimmäiseksi antamaan kyykkyyn menevälle ihmiselle halipusut ja heiluttelee häntäänsä huomiota saadessaan muutenkin. Pontiac on hieno koira, on ihmeellistä, että se on ollut niin pitkään kodittomana. Niin mutkattoman tuntuinen ja ystävällinen koira. Tällaisia koiria “kaikki” aina haluavat perheisiin, joten ehkä se Pontiacin tapauksessa sattuu vain olemaan rotuperimä, mikä ihmisiä ihmetyttää tämän kivan koiran kohdalla. Haukkumista Pontiac harrastaa kuulemma vain silloin, kun on ruokatarjoilun aika.

1.6.2011 Pontiac lähettää terveisiä ja toiveen omasta kodista. Kun Pontiacin kanssa kävelee lenkillä poika pysähtyy ihmisen pysähtyessä. Pontiac on tullut hyvin juttuun kaikenlaisten ihmisten kanssa. Ihmisen seura voittaa Pontiacin mielestä jopa lenkkeilyn ja olisikin mukavaa, jos pojalle löytyisi se ihan oma koti. Pontiacia ei kuitenkaan anneta kotiin, jossa on muita uroskoiria.

15.3.2011 Pontiac on rauhallinen ja pitää ihmisistä. Kävelee kauniisti hihnassa. Pontiac tulee toimeen muiden koirien kanssa ja myös kissojen kanssa. Pontiacin tulevassa kodissa voisi olla tyttökoira kaverina. Pontiacin säkä on n. 65-70 cm.

Pontiacissa on venäjän ajokoiraa, joten tulevalla kodilla pitää olla tuntemusta rodusta. Ihanteellinen koti Pontiacille olisi omakotitalossa tai maatalossa. Pontiac odottaa kauniisti kun työntekijät tulevat tarhalle, että koska on hänen vuoronsa saada huomiota. Pontiac ei hauku häkissään vaan odottaa, koska joku tulee juttelemaan hänelle. Pontiac kulkee kauniisti hihnassa eikä pyöri ympäri. Pontiac on odottanut kotia jo 12.10.2010 lähtien. Pontiacin olisi jo aika saada se ikioma koti.

Pontiac luovutetaan uuteen kotiin kastroituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Pontiacin Tallinnasta. Pontiac tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Pontiacista on 200 euroa.