Polly

Lisätty sivulle: 2009-08-23

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Polly
28.6.2010 Polly sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

5.12.2010 Polly on nyt ollut meillä viitisen kuukautta. Kaikki on mennyt mitä mainioimmin ja kaikkea mukavaa on ehditty yhdessä puuhailla. Pollysta tuli sitten oikea emännän mussukka. Polly haluaa seurata emäntää uskollisesti ja herkeämättä.

Pollysta on kuoriutunut hieno harrastajakoira. Osallistuimme Koira- ja kissakoulu Heiluvan hännän arkitottelevaisuus ja Rally Toko-kursseille, joilta saimme paljon ideoita siihen mitä koiran kanssa voi puuhailla. Polly tekee enemmän kuin mielellään kaiken mitä siltä pyytää ja onkin oppinut hienosti kaiken mitä sille on jaksanut opettaa. Kynsien leikkuukin kuuluu Pollysta ehdottoman mukaviin hommiin, sillä saahan siitä palkkaa joka kynnen jälkeen. Polly on siis erittäin perso kaikelle syömiselle ja jaksaa esimerkiksi Kongin kanssa askarrella vaikka kuinka kauan.

Pollyn yleinen terveydentila on ollut hyvä, mutta pientä harmia on ollut katkenneista hampaista joita piti poistattaa sekä pahanlaatuisesta nisäkasvaimesta, joka saatiin onneksi pois kokonaan. Korvatulehdus on myös ollut melkein koko syksyn jatkunut riesa, jonka hoito on edelleen kesken.

Kävimme alkusyksystä usein koirapuistossa, mutta sitä mieluisampaa hommaa Pollylle on metsässä vapaana juokseminen. Onneksi kodin lähellä on metsä, jossa käymme lähes päivittäin. Polly juoksee vapaana niin että tanner tömisee, mutta tulee usein tervehtimään ulkoiluttajaansa ja hakemaan palkkaa hyvästä käytöksestään.

Tässä muutama talvinen kuva Pollysta. Oikein hyvää joulunaikaa kaikille rekuille! Toivottaa Pollyn perhe

9.7.2010 Pollylla on lähtenyt mainiosta alkuun kotikoirana eläminen. Jo matkan Pärnusta Helsinkiin Polly otti rauhallisesti, vaikka kaikki olikin niin outoa ja ihmeellistä. Polly on luonteeltaan rauhallinen ja luottavainen. Pusuja ja korvapesuja ovat kaikki saaneet osakseen. Vaikuttaa siltä ettei Pollyn aikaisemmassa elämässä ole tapahtunut mitään valtavan ikävää, koska luottamus ihmiseen on tallella. Nyt Polly osaa ottaa kotona jo varsin rennosti, mutta ensimmäisinä päivinä Polly oli selvästi stressaantunut mm. joi paljon vettä ja ravasi edestakaisin.

Pollylle ihmisen huomio on kaikki kaikessa. Lenkilläkin pitää usein tarkistaa, että onhan se toinen vielä siellä remmin toisessa päässä. Yönsä Polly nukkuu luonnollisesti sängyssä. Toiset koirat eivät ole toistaiseksi kiinnostaneet juuri lainkaan, mutta katsotaan sitten kun aloitamme koirien tervehtimisen. Ulkona Pollya vähän ujostuttaa kun kaikki on niin kovin uutta, joten olemmekin kävelleet paljon samaa rauhallista lenkkiä johon olemme sitten pikkuhiljaa lisänneet uusia osuuksia.

Eläinlääkärillä Polly käyttäytyi kuin unelmapotilas ja sai kehut hyvästä luonteestaan. Eläinlääkäri arvioi Pollyn olevan iältään viiden vuoden kieppeillä. Polly on myös oikein viisas koira ja on oppinut kaikenlaista pientä jo ihan vahingossa. Polly tykkää turkin harjauksesta ja karvaa onkin lähtenyt jo muovikassillinen. Muita hoitotoimenpiteitä vielä harjoitellaan. Yllätyimme myös siitä että Polly on täysin sisäsiisti.

Ryhdyimme heti harjoittelemaan yksinoloa Rekkujen ohjeiden mukaan ja Polly ymmärsi pian milloin hän ei pääse mukaan ja on silloin jäänyt rauhassa odottamaan. Pollyn mielestä on mukavaa lähteä ulos ja yhtä mukavaa on tulla sisään. Yksi Pollyn lempipuuhista on kytätä lokkeja parvekkeella. Polly haukkui komeasti Pärnun tarhan koirakuorossa, mutta toistaiseksi kotona on säästelty ääntä.

Kiitos taas Rekuille maailman parhaasta koiraystävästä! Kesäterveisin, Pollyn perhe Saara & Sami

***

Steriloitu narttukoira, noin 6v.

15.5.2010 Polly on steriloitu.

29.4.2010 Lisätty Pollylle uusi kuva:)

4.2.2010 Pollyn kanssa käytiin lenkillä ja mukaan lähti vanhempi uroskoira Jackman. Jackin seura oli Pollylle selvästi mieluista ja Polly yritti houkutella Jackia jopa leikkiin kanssansa:) Pollylle ihmisen huomio tarhalla on kovin tärkeää. Hieman tyttö Jackia komensikin kun tämä papparainen tuli keskeyttämään Pollyn rapsutteluhetket.

21.1.2010 Suloisen Pollyn päivän kohokohta tuntuu olevan se hetki, kun joku saapuu sen luokse ja tyttö pääsee nautiskelemaan rapsutuksista:) Polly jaksaa yhä olla hassu, oma iloinen itsensä esitellen minulle “tasajalkahyppynsä” ja lempilelunsa:) Mutta missä mahtaa olla Pollyn oma koti?

14.12.2009 Polly se vain reipastuu tarhalla. Huomatessaan että lähestyn sitä, alkaa Polly innokkaan hyppimisen, vaan toisin kuin koirat yleensä, Polly ei suinkaan temmo itseään ketjussa, vaan pomppii tasajalkaa ilmaan :D Rapsutukset tätä rouva ottaa vastaan yhtä innokkaasti kuin aina ennenkin. Tällä reissulla löytyy Pollysta myös “harrastelijakoira”. Namin avulla Polly tarjosi istumista ja namien etsintä lumen seasta oli muorin mielestä vallan mukavaa. Tarhalla vieraili myös alle kouluikäinen riehakas poika. Pojan kiljuminen ja leikkiminen oli Pollyn mielestä selvästi ei toivottua ja tämän se ilmaisi haukkumalla. Joten ainakaan pienempien lapsien perheeseen ei Pollysta ole. Lisätty myös talvisia kuvia.

9.9.2009 Pollyssa on tapahtunut positiivista muutosta jo hyvin lyhyessä ajassa. Lähestyessäni rouvaa namien kanssa, se tulee luokseni häntä heiluen ja napostelee kinkut kädestäni tyytyväisen oloisena. Mikään riehakas riekkuja ei tämä naikkonen kuitenkaan ole, vaan siitä alkaa näkyä jo “vanhemman” koiran arvokkuuttakin ;) Palaamme vielä myöhemmin Pollyn luokse kuvia räpsimään ja Polly poseeraa oikein mielellään kameralle. Tuntuu että Pollyn päivän kruunaa kuitenkin rapsuttelu hetki, jolloin se saa painaa päänsä Heinin syliin..

23.8.2009 Polly on vanhempi, ehkä noin 6 vuotias narttukoira Pärnun tarhalla.

Polly on hiukan pyöreässä kunnossa ja tässä tytössä on jotain todella hurmaavaa :) Se ei automaattisesti tule häntä heiluen vieraiden ihmisten luokse vaan tutkailee ensin hiukan varovasti millä mielellä vieras ihminen sitä lähestyy. Nakkien jälkeen olemme Pollyn kanssa jo hyviä ystäviä ja päätän ottaa tytön mukaani pienelle lenkille. Hihnan päässä Polly kävelee todella mukavasti, paikoitellen se hakee hieman turvaa jalkojeni lähettyviltä ja saan pitää varani etten astu epähuomiossa rouvan päälle:)

Kun istahdamme nurmikolle nauttimaan lämpimästä auringonpaisteesta hakeutuu Polly automaattisesti viereeni ja painaa päänsä syliini. Rouva kaipaa selvästi ihmisen läheisyyttä ja näkisin Pollyn mielellään suht rauhallisessa kodissa ainoana koirana. Polly tuntuu hiukan pelkäävän toisia koiria ja pöriseekin näille epävarmuuttaan. Tosin pienikokoisen uroskoiran kanssa Polly viihtyi hyvin ja heilutti tälle jopa ystävällisesti häntäänsä. Eli pienen, ystävällisen uroskoiran kanssa Polly voisi kenties asua saman katon alla:) Kissojakin kävimme katsomassa, mutta Polly ei ollut lainkaan kiinnostunut näistä eli mikään kissavihaaja rouva tuskin on.

Polly kaipaa itselleen rakastavaa kotia, jossa se saa nauttia oman ihmisen huomiosta ja rapsutuksista.

Pollyn säkäkorkeudeksi arvioisin noin 60 senttimetriä tai hiukan alle.

Polly luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus steriloidusta koirasta 200 euroa.