Pohjolan isäntä, Bellan pentu (nyk. Masi)

Lisätty sivulle: 2007-10-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pohjolan isäntä, Bellan pentu (nyk. Masi)
1.11.2007 Pohjolan Isäntä sai kodin Kuopiosta.

***

Kuulumisia kodista:

13.8.2009 Aika on hurahtanut niin äkkiä että en ole muistanut käydä päivittelemässä kuvia ja kuulumisia Masista. Meillä menee hyvin, ollaan keretty jo pari kertaa muuttaa, nyt asutaan kerrostalo kaksiossa. Hyvin Masi tottui tähän pienempään asuntoon. Mukavat lenkkeily paikat ja koirapuisto lähellä niin mikäs siinä.

Viime kesä meni hyvin, samoin tämä kesä on sujunut oikein mukavasti. Masi tykkää edelleen ryplätä vedessä, kahlailee ja juoksee rannassa mutta itse ei lähde uimaan, kepin perään kyllä (yleensä). Käydään jonkun verran maalla jossa Masi joksee vapaana, tykkää tosi paljon. Tänä kesänä ajelin Masille kesäturkin, melko hauskan näköinen tuli vaikka on se muutenkin. Hassuksi nallekarhuksi kaikki sitä sanoo. Ja tosi suloinen se vieläkin on vaikka iso, säkä n. 60cm ja paino 33kg.

Juhannuksena otettiin Masille kaveriksi kissa, tulevat tosi hyvin toimeen, Masista taisi löyty “isi” ominaisuuksia. Se hoitaa, puukkii ja nuolee Mantaa (kissa) ja leikkiäkin uskaltavat jo yhdessä. Masi raukka joutuu vaan kestämään kun pikku-kissa innostui sen hännästä melkoisesti ja on koko ajan siinä kiinni!
Muuten on meidän poju kasvanut, huomaa että tytöt kiinnostaa ja on vähän pomotteluakin tullut muita, varsinkin nuorempia uroksia kohtaan. Tyttöystäviä on vino pino, niinkun pitääkin!

Pari viikkoa sitten otinkin yläselkään tatuoinnit, Masin ja Mantan tassunjäljet. Hirmu homma oli vesivärien kanssa läträtä, että sain molemmilta tassunjälet paperille! Mutta hienot tuli, nyt kulkee molemmat aina mukana :) Muuta ei nyt tällä kertaa, yritän päivitellä useammin. Tässä muutamia kuvia Masista ja sen kavereista :) Hyvää loppu kesää kaikille! T. Jonna

29.3.2008 Meillä menee Masin kanssa tosi hyvin. Joulu ja uusi vuosikin tuossa jo meni, Masi oli ihmeissään lahjoista ja kuusesta ja pelkäsi raketteja tosi paljon. Yöt masi nukkuu lattialla, sille tulee kuuma sängyssä, vaikka siellä haluaiskin nukkua.

Ruokaa se syö kuin hevonen ! Ja kuluttaa myös, käydään paljon koirapuistossa muitten koirien kanssa juoksemassa ja maaseudulla missä voi olla irti. Masi on sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Lumi on masin mielestä niin ihanaa että sitä voisi varmaan olla sisälläkin. Se makoilee aina hangessa ja möyrii, työntää päätään sinne ja heittelee lunta ympäriinsä. Innolla odotan kesää, mitähän se sanoo vedestä ja uimisesta..

Lähetään masin kanssa koirakouluun semmoselle nuorisokurssille, jännittää vähän. Hyvin se on kyllä oppinut kaikkee, mutta ihan hyvä se on varmaan käydä semmosessa niin oppii uusia juttuja. Autolla ollaan aika paljon liikuttu, hyvin on tottunut siihenkin, aluksi se tietysti oli vähän hankalaa ja jännitti mennä kyytiin jne.. Masilla oli viime viikolla kaksi kaveria täällä, hoitokoiria, 6 v. parson jackrusseli poika ja toinen 8 kk sekarotuinen tyttö. Oli kyllä vilskettä, pennut riehu koko ajan ja oli toistensa kimpussa. Nyt vähän rauhottu. Masi on tosi iloinen aina, joskus se menee vähän ylikin kun se rupee niin innoissaan riehumaan ja hyppimään, eikä ymmärrä että on jo iso. Paino on 25,5 kg ja säkä n. 50 cm.

Oli kyllä yllätys miten hellyyttävä ja ihana koira Masista on tullut. Se on todella kuuliainen ja hellyyden kipeä. Tässä vähän kuvia meidän isosta pojasta! Kiva olisi muistakin kuulla ja nähä uusia kuvia :) -Jonna-

4.12.2007 Koitan saada kaiken tärkeän mahtumaan, muuten kirjottelisin varmaan 7 sivua. :D Eli niin, kotiintulo oli Masille tosi jännä, kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä. Piti tietysti pissiä joka paikkaan ja ilmoittaa että kuka on tullut taloon. 2 yötä olivat vaikeita, kun Masia itketti koko ajan ja ei meinannut uni tulla.. Mutta sen jälkeen meni todella hyvin ja nykyään yöt nukutaan oikein makoisasti. Välillä lattialla, välillä sängyssä. Aamuyöstä käydään pissillä ja sitten vedellään kellon soittoon asti. Kakkoja ei tee enää sisälle, vaan pyytää heti ulos. Pissit tulee joskus vahingossa, kuten silloin jos on tosi iloinen tai riehuu paljon.

Ei hauku ovikelloa, eikä koputuksia, mutta juoksee heti ovelle. Portaat oli aluksi vaikeat (asunto on kolmessa kerroksessa) ja meni hitaasti, mutta nyt ne juostaan jo kovaa kyytiä. Masi tykkää niin paljon olla ulkona että pitää välillä ihan väkisin vetää sisälle ettei palellu. Varsinkin lumisateella. Ruoka maistuu hyvin ja iso poika on kasvamassa.

Ollaan opeteltu jo temppujakin, jotka Masi oppii nopeasti ja tekee mielellään.
Ensimmäinen painikaveri oli siskon 5v. australianterrieri, johon Masi hullaantui täysin. Yhdessä painivat jo hyvässä sovussa. Vaikka melkoinen komentaja tuo Masi meinaa olla..Nälkä kun on niin alkaa se komentaminen mutta uskoo kyllä kun kielletään. Huomionkipeä välillä aikalailla, jos ei leikitä niin protestipissit lattialle.

Yksinolo vähän surettaa. Tavaroita ei ole vielä ainakaan tuhoutunut,
vähän kokeilee kenkiä sun muita että saako niitä ottaa vai tuleeko joku kieltämään. Kaikki ihastelevat Masia, on se melkoinen hurmuri. Kaikkien kaveri ja todella elämänhaluinen! Terveisin, Jonna

***

10.10.2007 Sivuillamme kotia etsinyt Bella (http://www.rekkurescue.com/elain.php?id=1440) synnytti kodissa 10 pentua. Pennut syntyivät 8.9.2007. Pennut ovat saaneet alkunsa tarhalla, joten isästä ei ole tietoa.

Pennuista kasvaa joko keskikokoisia tai isoja, ja siitä syystä etsimme niille koirakokemusta omaavia koteja.

Kaikki pennut on sosiaalisia ja elävät hoitokodissa perheen keskellä ja ovat tutustuneet kissaan ja lapseen :) Pennut luovutetaan viikolla 44.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/ kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Pohjolan isäntä on isoin pentu ja käytöskin on sen mukainen. Tällä
herralla omaa tahtoa, Ja ruokahaluakin, näköjään, riittää.

Pennut luovutetaan madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina sekä tunnistusmerkittyinä.