Pita

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pita
10/2005 Pita sai kodin Vantaalta perheen ainoana koirana

***

Narttu

11.10.2005 Viime viikolla lähettämiini kuulumisiin sen verran päivitystä, että Pita on ollut jo vajaan viikon täysin sisäsiisti :) tajusi heti jutun juonen, kun uskalsi ensimmäisen kerran tehdä pissat ulos. Myöskään haukkumista yksin jäädessä ei ole enää (tietääkseni)ole ollut, vaan tyttö on jäänyt ihan rauhallisena kotiin.

5.10.2005 Pita on meillä ollessaan reipastunut suorastaan silmissä. Ensimmäisenä päivänä se oli todella varuillaan, ja etenkin ulkona kulki häntä koipien välissä hiiviskellen ja ihmisiä vältellen. Pikkuhiljaa siitä on kuitenkin paljastunut hyvin reipas ja energinen nuori koira, joka on myös luonteeltaan jonkin verran kovempi kuin miltä se ensinäkemältä saattaa vaikuttaa. Pita on kuitenkin todella kiltti ja yhteistyöhaluinen, ja oppii asioita nopeasti. Olemme harjoitelleet muutamia peruskäskyjä ja vähän naksutinkoulutuksen alkeita ja Pita on nauttinut kovasti kaikesta aktivoinnista. Se sopisikin parhaiten ihmiselle, jolla riittää mielenkiintoa ja taitoa kouluttaa sitä, koska se kaipaa ehdottomasti tekemistä ja aivojumppaa, ja vaatii peruskoulutuksen jo kokonsakin puolesta (vajaat 60 cm). Pitan kouluttaminen kuitenkin vaatii kärsivällistä asennetta ja melko pehmeää koulutustyyliä, sillä joissain tilanteissa sen arkuus tulee edelleen esille ja se hermostuu, jos ihmiset käyttäytyvät uhkaavasti.

Pita osaa kulkea vetämättä hihnassa ja nauttii pitkistä kävely ja juoksulenkeistä, ja se olisikin varmasti mainio kaveri lenkkipolulle. Toisiin koiriin Pita suhtautuu melko alistuvasti, ja arastelee joitakin koiria. Riehaantuessaan se kuitenkin leikkii välillä melko rajustikin. Tällä hetkellä Pita asustelee kerrostalossa, ja on sopeutunut varsin hyvin. Ei hauku talon ääniä, eikä ihmisiä rappukäytävässä. Yksin ollessa sillä on kuitenkin ilmennyt lieviä eroahdistuksen merkkejä lähinnä haukkumisen muodossa, ja olemmekin yrittäneet harjoitella yksinjäämistä pienissä erissä. Myös sitruunapannasta on ollut apua. Toistaiseksi suurin ongelma on ollut se, että Pita ei ole täysin sisäsiisti, vaan välttelee jostakin syystä tarpeidensa tekemistä ulos, ja valitsee mieluummin parvekkeen vessakseen.

Kaikenkaikkiaan Pita on todella valloittava persoonallisuus ja erittäin älykäs ja omistajaansa kiintyvä koira. Oikeanlainen ihminen saisi Pitasta varmasti upean ja uskollisen ystävän ja hyvää seuraa vaikkapa johonkin harrastukseen.

30.9.2005 “Pita oli ripulilla ja tahtoin että hänelle annetaisin lääket täta vasteen. Aluksi arka, mutta sitten hyppi ympari kui olin häkissa ja todellinen kaveri. Voi olla että aluksi pelkää miehia. Jos menin hänen häkista myöta, sitten joka kerta piti hänet rapsutta- hänesta tule todellinen ystäva tulevaisuudessa omalle ihmiselle. Pelkää vähan isompia koiria”