Pirita

Lisätty sivulle: 2011-06-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pirita
11.7.2011 Pirita sai kodin Ypäjältä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7/2011 Hyvin on mennyt, on todella avoin ja sopeutuvainen. Ekana iltana jännitti paljon mutta päivä päivältä “rauhottunut”, kun meillä aina samat rutiinit päivässä hevosten takia. Kovin ystävällinen kaikille ja se lähinnä risoo russeli Oskaria. Aluksi Oskari varoi jonkun verran Piritaa joka hiukan isompi ja aika vauhdikas :) yrittää välillä komentaa sitä, kun russelilla on “järjestys” kaikessa ja kaikki pitäisi tapahtua sen mukaan…Pirita ei onneksi välitä vaan mennä touhuttaa omiaan, välillä Oskun ylikin ja taas tulee pieni ärähdys :) jota ei noteerata.

Osku ei vielä uskalla leikkiä sen kanssa, mutta kylässä käy pieni tyttöstaffi, joka samanikäinen ja se on ihan parasta mitä pirita tietää, painelevat kuin hullut ympäriinsä ja painivat. Hevosiin suhtautuu onneksi hyvin, ei jahtaa ym. vielä pitää harjoitella että oppii hiukan varomaan paremmin. Yllättävän hyvin Osku sen hyväksyi kotiin, kun kumminkin aina asunut ainoana koirana ja russelit omistushaluisia, lelut se käy vaivihkaa hakemassa Piritalta pois, kun se ei huomaa, jonka jälkeen Pirita siirtyy pöllimään lähinnä aamutossut ym. :) tallissa myös kaikki ovat nopeasti oppineet ettei lattialle kannata jättää mitää lojumaan tai vilaus vain ja se on kiikuttanut ne parempaan talteen. :)

Todella helppo ja ystävällinen koira kaikin puolin, pihassa pysymistä pitää hiukan vielä kontrolloida, mutta meillä onneksi hevosten aitaukset kiertävät ympäri melkein koko pihan ja niiden lähelle ei mene, kun heti ekana päivänä törmäsi vahingossa sähköaitaan, toisaalta hyvä sillä nyt varoo eikä mene tarhoihin joka vaarallista sille. Aika hienosti tulee jo kutsusta luokse hakemaan herkun ja on myös sisäsiisti.

***

Narttukoira, noin 1v.

1.6.2011 Pirita etsii kotia Raplan tarhalla.

Pirita on n. 1-vuotias narttu, joka on kooltaan n. 35 cm. Pirita on löydetty yhdessä muiden koirien kanssa ja luonteeltaan tyttö on ystävällinen.

Pirita luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Pirita noudetaan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan tyttöä suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Pirita tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Piritasta on 250 euroa