Pippuri

Lisätty sivulle: 2008-06-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pippuri
4.10.2009 Pippuri palasi takaisin entiseen kotiinsa Espooseen :)

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.7.2012 Pippuri voi hyvin, pikkuhiljaa rupeaa neitikin jo vanhenemaan ja maistuu näin kesä lämmöllä nukkuminen kaksinkertaisesti. Neiti elää melko arkista elämää, ja välillä kehittelemme tytölle pientä aivojumppaa. Ulkoilut ja metsälenkit on aina Pippurille yhtä mieluisia ja hän olisi kyllä joka oven avauksella kiinnostunut lähtemään mukaan. Todella fiksu ja tottelevainen tytöstä on tullut, mutta kyllä se pippurinen luonne on hänessä tallella :) Riistavietti on kasvanut mitä vanhemmaksi kasvanut. Ja täällä meillä päin ikävä kyllä rusakoita ja oravia tuntuu olevan joka puskassa. Vapaaksi neitiä ei kyllä kannata laskea. :) Tarkka on nukkuma-ajoistaan ja illan viimeisen lenkin jälkeen neitiä onkin enään turha saada sohvalle pajattavaksi, hän kömpii nimittäin suoraan nukkumaan. Lonkat ovat pystyneet kunnossa, tässä kuussa rokotusten päivitys niin katsotaan samalla että jalat kunnossa.

Meillä onkin täällä kesähoidossa ollut kaverini koira 1,5 vuotias urosrotikka, tämä hoitokoira on meillä useampaankin otteeseen ollut hoidossa, Pippuri on nyt jo täysin sopeutunut, ja tykkää kyllä kun on leikkikaveri, mutta neidin on saatava olla doiminovampi osapuoli:)

16.9.2010 Pippurille lisätty uusia kuvia kodista:)

26.1.2010 Lisätty Pippurille kuvia kodista:)

***

Steriloitu narttukoira, 1v.

Pippuri etsii uutta kotia elämäntilanteen muutoksen vuoksi.

26.8.2009 Pippuri on ollut meillä kotihoidossa reilun kuukauden ja hyvin on mennyt. Pippuri on pentumaisen leikkisä ja energinen tyttö. Hän tykkää kovasti uimisesta ja ulkona peuhaamisesta. Pippurilla on meillä kaverina kaksi saksanpaimenkoiraa narttu 4v ja uros 2v. Narttua Pippuri kunnioittaa kovasti ja osoittaa sen mielellään pusuttelemalla. Urosta Pippuri taas alistaa ja “piinaa” roikkumalla hännässä ja karvoissa. Pippuri tulee toimeen myös kissojen ja lasten kanssa. Pippuria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Pippuri luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna ja steriloituna. Kulukorvaus 180 euroa.

22.7.2009 Pippuri on steriloitu

***

22.10.2008 Pippuri sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia kodista:

9.11.2008 Edistystä on tapahtunut paljonkin Pippurin kanssa. Asunnon vaihdon myötä (iso metsä takapihalla.) Pippuri on sopeutunut todella hyvin. Metsässä on lenkkeilty paljon, silloin näkee Pippurin ihan omassa elementissään. Jokaiseen vesilätäkköön on pakko päästä hyppimään. :). On hyvin oppinut kulkemaan ilman remmiä metsäpoluilla, jolloin pääsee haistelemaan paikkoja, mutta ei kauaksi lähde. Oppinut kulkemaan vierellä, istumaan, odottamaan, on myös tottunut sanoihin ” tänne ” ja omaan nimeensä. Seuraa hyvin molempia meistä ja esim metsässä, jos toinen meistä kävelee edemmällä, niin Pippuri jää odottamaan takajanassa kulkevaa. Pippurilla on myös tapana antaa tassu, mikäli “tykkää” jostakin ihmisestä. Naispuolisille antaa hyvin usein tassua ja kellahtaa vaikka keskelle kävelytietä makaaman ja antaa toisen rapsuttaa. Miespuolisia Pippuri aristaa vielläkin. Jukan isään mm on oppinut nyt luottamaan hyvin. Pikku koirille Pippurin on ruvennut haukkumaan ja pitää vähän jöötä, mutta isompikokoisemman koiran haukkuessa, pippuri inisee viellä arkana.

Hyvin on kaikinpuolin mennyt ja valloittanut kyllä sydämen. Annika ja Jukka

***

Narttupentu, noin 6kk

2.10.2008 6-kuukauden ikäinen Pippuri etsii edelleen sitä omaa rakastavaa kotia.

Pipppurista on kasvamassa todella kaunis ja fiksu neiti, ja se kaipaisi jo kovasti kotia, jossa huolehdittaisiin tytön peruskouluttamisesta ja muustakin aktivoimisesta. Pippurin sydäntä lähellä on edelleen pienet lapset ja ulkona neiti olisi säntäämässä häntä heiluen joka lapsosen perään:).

21.8.2008 Pippurin elämä hoitokodissa on asettunut nopeasti raiteilleen. Arkirutiinit ja päivittäiset metsälenkit ovat rauhoittaneet tyttöä ja sitä on välillä vaikea uskoa samaksi “termiitiksi” mikä se oli hoitokotiin tullessaan. Pippuri kaipaa edelleen aktiivista kotia, pelkät hihnalenkit eivät tule tytölle riittämään. Pippuri harrastaisi varmasti mielellään tulevassa kodissaan esimerkiksi hakua, jälkeä tai tokoa. Pentukoulutukseen toki tytön kanssa tulee mennä aivan ensimmäiseksi:).

Ihmisiä Pippuri rakastaa ja suhtautuu vieraisiinkin ihmisiin luottavaisesti ja ystävällisesti. Pippuri nauttii kovasti ihmisen läheisyydestä ja seuraa kotihoitajaa mielellään sohvalle löhöilemään. Keittiön pöydän ääressä istuessani neiti usein asettelee itsensä jalkojeni juureen makoilemaan:). Toki Pippuri osaa yksinäänkin olla, mutta kovasti se on silti seurankipeä neitonen. Vieraita koiria kohtaan Pippuri on alkuun hyvin epävarma ja haukkuukin näitä aluksi suureen ääneen. Mikäli vieras koira tulee lähemmäksi “uhoaminen” loppuu kokonaan ja Pippuri alistuu täysin. Nopeasti tytöstä saakin toinen koira leikkikaverin itselleen:).

Pippurilta löytyy edelleen luonnetta mutta silti se on selvästi rauhoittunut. Itsepäinen ja vaativa tyttö tosiaan osaa olla joten etsinnässä on varma, kokenut ja ennenkaikkea johdonmukainen omistaja.

5.8.2008 4-kuukauden ikäinen Pippuri on osoittautunut täysin nimensä veroiseksi tapaukseksi:). Neiti on temperamenttinen ja tulinen paketti, ja se vaatiikin itselleen varman ja kokeneen omistajan. Pippuri ihastuttaa vieraita ihmisläheisyydellään ja avoimuudellaan sekä kauniilla ulkonäöllään.

Hihnassa Pippuri kulkee melkoisen nätisti, tosin välillä se riehaantuu leikkimään oman narttukoirani kanssa. Pippuri pitää kaikista ihmisistä, mutta erityisesti lapsista. Kissat olivat tälle -muka kovapäiselle tytölle- alkuun kauhistuksen paikka, mutta nyt niihinkin hurjimuksiin on jo totuttu:).
Sisäsiisteyttä Pippurin kanssa vielä opetellaan.

Pippuri on todella energinen ja älykäs pentu ja omistajan toivotaan löytävän tulevaisuudessa sekä koiralle että ihmiselle itselleen iloa tuottavan yhteisen harrastuksen. Pippuria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

30.7.2008 Lisätty Pippurille uusia kuvia. Pippuriin voi sovittaessa tulla tutustumaan sen hoitokotiin Hyvinkäälle.

13.6.2008 Pippuri on n. 3kk ikäinen narttupentu tarhalla.

Pippuri oli löydetty kadulta yksinään. Syytä sen hylkäämiseen ei tiedetä, mutta syy selviytymiseen näkyy nopeasti :) Nimensä mukaisesti ja nuoresta iästään huolimatta löytyy Pippurista luonnetta. Jos asiat eivät suju neidin tahdon mukaisesti, ilmaisee Pippuri sen selvästi.

Toisista koirista ja niiden seurasta pikkuneiti pitää kovasti ja onkin “adoptoinut” seurallisen Tommin isäkseen. Pippuri maistelee, haistelee ja tutkii kaikkea mahdollista terveen pennun tapaan. Pureskeltavaksi kelpaa niin heinät, kukat kuin hihnakin ja muuten mudassakin on mukava pyöriä. Ihmisistä Pippuri tykkää kovasti. Pysähtyessäni sen häkin viereen, neiti tulee avoimesti moikkailemaan minua häkin raosta. Mikään lellipentu ei Pippuri kuitenkaan ole. Kun hetki ollaan sylitelty, alkaa lellittely riittää neidille ja se ilmaisee sen näykkäisemällä minua nenästä ja haukahtamalla kimakasti. Pippurista saattaa kasvaa aikuisena n. saksanpaimenkoiran kokoinen neitokainen.

Pippurin vahvan luonteen vuoksi sille etsitään nyt kotia, jossa on koirakokemusta ennestään ja halua todella panostaa neitokaisen tapakoulutukseen jottei Pippuri aikuisiällä ala pomottaa perhettään. Myöskään seurallinen, vanhempi, esimerkkiä näyttävä koira ei varmasti olisi lainkaan pahitteeksi.

Pippuri luovutetaan kertaalleen rokotettuna ja loishäädettynä sekä tunnistusmerkittynä. Sen mukana tulee passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.