Piku (nyk. Lemmy)

Lisätty sivulle: 2010-10-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Piku (nyk. Lemmy)
28.1.2012 Piku sai kodin Helsingistä Lyyti koiran kaverina.

***

Uros, noin 6v.

8.1.2012 Piku matkusti erittäin kauniisti kotihoitopaikkaansa Helsinkiin.

15.1.2012 Kuulumiset kotihoidosta: Meillä on lähtenyt sujumaan todella hienosti! Piku ja Lyyti tulevat loistavasti toimeen keskenään, ja parin päivän ujostelun jälkeen leikkivät jo yhdessä ja ottavat päikkäreitä vierekkäin sohvalla. Piku on luonteeltaan sen verran solidaarinen ja tilannetajuinen, että elo dominantin nartun kanssa toimii. (tajuaa siis väistää takavasemmalle esim. ruokailutilanteissa)

Piku on aivan ihastuttava herrasmies! Todellinen “pese ja pidä”-koira kompaktissa paketissa. Rakastaa läheisyyttä, rapsutuksia ja pussailua, mutta osaa kuitenkin vetäytyä myös omiin oloihinsa lepäilemään. Ei vaikuta alkuunkaan stressaantuneelta tai levottomalta, pitkästä tarhajaksosta huolimatta. Yöt nukkuu rauhassa omalla patjallaan olkkarissa (tai sohvalla Lyytin kanssa) ja tänään, kun itse nukuimme vahingossa liian pitkään, ei ollut moksiskaan, vaan tuli venytellen ja haukotellen tervehtimään meitä makkariin klo 10 kun kuuli heräämisääniä :) Piku rakastaa ulkoilua ja kulkee hihnassa nätisti ja nopeasti taluttajansa eleisiin reagoiden. (tosin yhdelle poikakoiralle piti hieman haukkua takaisin) Yksinolot (Lyytin kanssa) ovat sujuneet ongelmitta, huomenna Piku jää pariksi tunniksi kokonaan yksin kun käymme Lyytin kanssa eläinlääkärissä. Pesulla käymisestä Piku ei pitänyt laisinkaan (kukapa koira siitä tykkäisi) ja vinkui surkeana nurkkaan ahtautuneena. Kuivatellessa oli taas jo oma hyväntuulinen itsensä, ihan kuin mitään suihkua ei olisi koskaan ollutkaan. Tuntuu, että Pikulla on aika vahva hermorakenne, ja koiraa ei pikku vastoinkäymiset paljoa hetkauta.

Piku kastroitu uros odottaa kotia Raplassa.

10.10.2011 Piku on näppäränkokoinen n. 50 cm korkea oleva ystävällinen poika. Piku on arvioitu noin 6-vuotiaaksi. Piku elelee pienessä koiralaumassa, jossa Piku tulee hyvin toimeen sekä urosten ja narttujen kanssa. Pienet aktiiviset pennut eivät ihan ole Pikun mieleen, eikä se ole ihmekään, koska pennut usein hyppivät vanhempien koirien päälle. Näitä Piku komentaa ruotuun, mutta muuten tulee toimeen. Piku on joutunut etsimään kotia jo kauan ja olisikin jo korkea aika löytää se ihan ikioma koti Pikulle. Piku on rauhallinen ja lenkillä Piku kulkee nätisti. Piku on sellainen harmiton koira, joka helposti jää taka-alalle, muiden rynniessä aidan viereen heti rapsutuksia kerjäämään. Toki Pikukin niistä rapsutuksista tykkäisi myös.

27.6.2011 Lisätty Pikulle kesäkuvia.

24.3.2011 Lisätty Pikulle uusia kuvia.

13.10.2010 Tarhan ihmisten kertomaa Pikusta: Piku on noin 4-5 vuotta vanha uros, se on vahva ja liikunnanhaluinen koira, sopii ehdottomasti enemmän maalle kuin kaupunkiin. Se tykkää ihmisistä kovasti, niinkuin etsi sitä omaa ihmistä. Hänen omistaja oli vanha nainen kuka meni sairalaan ja sukulaiset ei ollut kiinostunet koirasta ja halusivat nukutaa hänet. Se on ollut meilla jo toukokuusta. Piku ei tykkaa kissoista ollenkaan ja siksi se pitäis olla aitauksessa melkein koko päivän.

Piku sopii parhaiten maalle, ainoaksi koiraksi perheeseen, jossa on aiempaa kokemusta koirista.

Kulukorvaus Pikusta on 200 euroa, ja se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt sekä Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee Pikun Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.