Piia (nyk. Mimo)

Lisätty sivulle: 2012-06-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Piia (nyk. Mimo)
21.12.2014 Piia sai kodin Porvoosta.

***

Steriloitu narttukoira, syntynyt 30.1.2012

21.10.2014 Piia nykyisin Mimo etsii uutta kotia perheessä tapahtuneiden elämänmuutosten takia.

Nykyisen omistajan kertomaa tytöstä:

Mimo on tottunut asumaan kerrostalossa. Se ilmoittaa kyllä tulijoista ja ”epäilyttävästä” toiminnasta rappukäytävässä, mutta räksyttäjä se ei ole, totteleekin kun käskee. Yksin ollessaan en ole ainakaan koskaan saanut palautetta, että haukkuisi. Mimo on kamalan hellyydenkipeä ja heittäytyykin aina selälleen, jos joku sitä alkaa silittämään. Tassullakin haluaisi vähän aina läpsiä ja ilmoittaa, että nyt pitää rapsuttaa. Kovasti se sängyssä tykkää nukkua, mutta omassakin sängyssä kyllä pärjää. Mimo osaa peruskäskyt.

Roduistahan en tiedä, mutta keskittymiskyky on kyllä vielä nuoren koiran luokkaa. Tuntuu, että jos pyytää istumaan, sieltä tulee usein kaikki muutkin temput kerralla. Minusta Mimosta olisi kuitenkin varsin hyvin johonkin agilityyn tjn, koska kärsivällisyydellä siitä kuoriutuu oikein fiksu koira. Mimo on kovin paukkuarka ja ylipäätänsäkin kovia ääniä pelkäävä. Kaupungissa eläessään asia ei ole ongelma, joskus vaan Mimo säikähtää jotain ääniä ja menee sängyn alle piiloon. Uusi vuosi ja ukkoset ovat pahimpia. Kotona jos joku kattila tippuu tai telkkarista kuuluu koviä ääniä, ei Mimo kuitenkaan siitä sano mitään. Mimo on kooltansa noin polvenkorkuinen ja painoa on alle 25mg. Hoikka ja pitkäjalkainen tyttö :)

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 100 euroa.

***

28.10.2012 Piia sai kodin Lahdesta.

***

Kuulumisia kotihoitopaikasta:

3.10.2012 Piia on täysin valmis uuteen kotiin. Uuden kodin sopisi olla aktiivinen, sillä sohvaperunaksi tästä tytöstä ei ole. Sitäkin paremmin sopii juoksulenkeille kaveriksi ja osaakin juosta rinnalla vetämättä ja nykimättä eri suuntiin. Tyttö innostuu helposti ja uskoisin, että agility tai muu aktiivinen koiraharrastus olisi tälle kaverille ihan omiaan. Toki menee myös lenkkikaverina ja tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, niin hihnassa kuin koirapuistossakin. Pääasia, että tyttöä aktivoi eri tavoin, niin liikunnallisesti kuin eri leikkikalujen muodossa. Kongit ja aktivointipallot ovat täällä jokapäiväisessä käytössä ja isoja luita on pitänyt ostaa melkein viikottain. :)

Piia tulee nyt 90 %:sesti luokse kutsusta pidemmässä hihnassa sekä aidatulla alueella.Herkuilla on hyvä motivoida ja kana tuntuu olevan ykkössuosikki. Keskittyminen on välillä kadoksissa, koska eteenpäin mennään pentumaisella höyryämisellä. Kotona tyttö kuitenkin osaa rauhoittua ja antaa aamuisinkin nukkua niin pitkään kuin omistajaa/lenkittäjää nukuttaa.

Sisäsiisteys on myös hyvin pitkälti hallinnassa. Ainoastaan silloin kun neiti on ollut pidempään yksin kotona, saattaa jälleennäkemisen riemusta lattialle lirahtaa pieni läikkä, mutta muuten ei tee sisälle, edes yksin ollessaan.

Piia aristelee edelleen uusia ihmisiä, mutta aina vähenemissä määrin. Nyt tyttö menee jo (jopa) oma-aloitteisesti tekemään vieraan kanssa tuttavuutta, mutta uuden kodin tulee varautua siihen, että kodinvaihdon yhteydessä tytön ujo puoli voi ottaa jälleen vallan. Parhaiten tyttö sopeutuu, kun toinen osapuoli pysyy rauhallisena ja etenee koiran omilla ehdoilla. Mihinkään uuteen (ja pelottavaan) tätä tyttöä ei kannata pakottaa, sillä tuloksena voi olla enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Aiemmin Piia murahteli vieraille, etenkin miehille, mutta nyt murisemista ei ole enää tapahtunut ja Piia käy välillä hakemassa makupaloja kädestä saakka – oman aikataulunsa mukaisesti tietenkin. Kotona neiti taas tulee kirjaimellisesti syliin istumaan ja luottaa omaan ihmiseen 100 %:sesti. Tyttö myös leimaantuu hyvin voimakkaasti ja palvoo sitä omaa ihmistä, joka rapsuttelee ja juttelee neidille rohkaisevasti.

20.9.2012 Yhteiselo Piian kanssa on lähtenyt sujumaan todella hyvin, ensimmäisenä iltana tyttö lähinnä vältteli kaikenlaista kontaktia, mutta ennen nukkumaanmenoa häntä jo varovasti heilahti kiitoksena makupalasta. Parin päivän sisällä tyttö on reipastunut aivan valtavasti ja uskaltaa nyt ottaa vieraatkin ihmiset varovasti vastaan (ennen paineltiin suoraan karkuun).

Lenkillä Piia käyttäytyy suhteellisen hyvin ottaen huomioon, ettei hihnakäyttäytymiseen ole vielä ehditty paneutua kovin syvällisesti. Välillä Piia intoutuu vetämään, mutta kärsivällisyydellä ja pysähtymällä tämä kuitenkin on korjattavissa. Kaikki ohitse kulkevat ihmiset ja koirat saavat olla rauhassa, tyttö suhtautuu heihin lähinnä uteliaasti, eikä ole vielä sanonut kellekään mitään, ei edes räyhääville koirille.

Luoksetuloa on myös harjoiteltu puistossa 5m koulutushihnan avulla ja oikein hyvin on edetty, kunhan ympäristö on rauhallinen ja saa rauhassa keskittyä. Istu-käsky on myös opetuksessa ja välillä se onnistuu oikein hienosti ja välillä unohtuu. Meno on siis hyvin pentumaista, niinkuin nuorelta koiralta odottaa saattaa.

Luonteeltaan Piia on äärimmäisen kiltti ja hyvin alistuva koira. Antaa käsitellä itseään jo nyt täysin ongelmitta. Huomaa, että neidistä kuoriutuu kokoajan aktiivisempi ja leikkisämpi otus, joten harrastava perhe/koti olisi varmasti sopiva, eikä koirakaverikaan olisi pahitteeksi. Tyttö on tähän saakka ollut suhteellisen hiljainen, joten sopeutuisi varmaan myöskin kerrostaloon, jollaisessa nytkin oleskelee.

Otteet Piian kanssaan tulee olla pehmeät, sillä liian kipakasta käskemisestä tyttö vain säikähtää. Toiset koirat kiinnostavat kovasti, eikä tyttö ole aggressiivisuutta osoittanut missään tilanteessa tai ketään kohtaan. Arkuutta kylläkin, mutta pehmeällä ohjeistuksella ja kärsivällisyydellä on tähänastiset ongelmat selätetty. Yksinoloa on harjoiteltu ja ainakin lyhyet ajanjaksot, kaupassa käynnit jne sujuvat ongelmitta. Alussa kuuluu pientä ininää, joka kuitenkin loppuu ihan minuuttien sisällä, jonka jälkeen tyttö jää omalle pedille nakertamaan luuta.

Pientä eroahdistusta siis on havaittavissa, mutta se ei ole purkautunut huonekalujen uudelleen muotoiluna tai tarpeiden tekemiselle sisälle. Sisäsiisti Piia ei kuitenkaan vielä täysin ole, mutta kun ulkoilut mitoittaa niin, että heräämisen jälkeen pääsee ulos, ei ongelmia ole ollut. Tämä aiemmin mainittu ininä tulee esille myös, kun tyttö on kyllästynyt ja haluaisi kovasti huomiota, joten nyt työskennellään sen eteen, ettei aina tarvitse saada huomiota vaan välillä pitää osata olla itsekseen (minkä jälkeen yksin jäämisenkin tulisi luonnistua paremmin).

7.9.2012 Piia saapuu ensi viikolla suomeen, kotihoitoon Tampereelle.

12.7.2012 Piia ja Paula ovat hyvin eloisia ja sosiaalisia, eivätkä millään saisi tarpeekseen herkuista ja huomiosta. Siskokset ovat vielä kyllä aika siroja ja pienenoloisia, vaikka ovatkin pentuiän siinä vaiheessa, jolloin jalat tuntuvat olevan ylipitkät ja koordinaatio vähän koheloa. Painoa tulee vielä lisää,mutta ei näistä siskoksista hirmuisen isoja kuitenkaan taida tulla. Piialle ei ole vielä opetettu mitään, joten kodin on aloitettava hihnakäyttäytymisestä ja arkisäännöistä, sillä hyppimisellä ja touhottamisella ei tunnu olevan minkäänlaisia rajoja.

17.6.2012 Piia on melkoisen energinen ja virkeä, kaipaa selvästi sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta. Piia, Pirjo ja Paula ovat kaikki valmiita jo omaan kotiin, he ovat kaikki sosiaalisia, reippaita, pirteitä ja mukavia neitosia. Tulavat toimeen loistavasti lasten kanssa, eivät sovellu lasten talutettavaksi vetovoimansa ja olemattoman hihnaköytöksen vuoksi. Tulevat toimeen muiden koirien kanssa hienosti. Kaikkien heidän tulevilla kodeillaan on edessä hihnakäytöksen ja sisäsiisteyden opettaminen ja tapakasvatus. Tyttösistä saisi varmasti kivan harrastuskaverin aktiiviseen ja liikunnalliseen kotiin. Nelikko lienee nyt n. 15kg ja 45-50cm korkeita. Kasvavat vielä lisää ja kovaa vauhtia. Tyttöjen äiti on polvenkorkuinen ‘pentukone’ pikkukoira-mix, isästä ei ole tietoa mutta tyttöset kasvanevat suurehkoiksi.

Linkissä kuvia tyttösistä tarhalla ja lenkillä kanssani. Paulaa ja Piia ei erota toisistaan, ovat todella samannäköiset. http://s432.photobucket.com/albums/qq45 … ppppvalga/

4.6.2012 Sisarukset Päivi, Pirjo, Piia ja Paula on omistaja luovuttanut tarhalle, koska narttu pennuille on vaikea löytää kotia virosta ja näille liian isoille tyttösille ei omistajalla ollut tarvetta pentukone käyttöönkään kun ei niitä saanut myytyä :( Tyttöset etsivät koteja suomesta, neidoista kasvaa isohkoja – paino aikuisena 30kg tietämillä. Sisarukset saavat nyt tarhalla ensimmäiset rokotukset ja madotukset, näin ollen kotiin pääsy venyy kesän loppu puolelle, jolloin ikääkin alkaa olla riittävästi sterilointia varten. Tyttöset ovat aika huonossa kunnossa ja niillä on matoja. Omistaja on syöttänyt tyttöjä leivällä ja ruuan tähteillä. Nopeasti kolme sisaruksista on kuitenkin alkanut kuntoutumaan ja ovat luonteeltaan mukavia ja kilttejä. Neljäs sisaruksista saa nyt tehohoitoa ja on valmis omaan kotiin hieman muita myöhemmin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa. Mikäli pentu steriloidaan ennen kotiin matkustamista on kulukorvaus 250 euroa.