Petti (nyk. Rontti)

Lisätty sivulle: 2007-01-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Petti (nyk. Rontti)
3.4.2007 Petti sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.4.2007 Nimen olimme jo aijemmin päättäneet vaihtaa ja nyt se on sitten Rontti :) Aikamoinen velmu se kyllä on. Se on kotiutunut todella nopeasti, onhan se kuitenkin ollut vasta muutaman päivän meillä. Koirapuistoissa ollaan käyty paljon. Rontti tykkää kovasti leikkiä palloilla ja kepeillä. Ja tuulessa lentävien lehtien perässä se juoksee innoissaan :D Tyttökoirien kanssa se on leikkinyt oikein nätisti. Pienen uroksen kanssa tuli kepistä kerran tappelu. Rontti sai pari reikää tassuihin, mutta ne ovat jo paranemassa. Putsailemme niitä ja juoksemiset on nyt jätetty tauolle kunnes tassu paranee. Harmi vain kun heti alussa tuli jo pieni haaveri. Mutta onneksi ei käynyt pahasti. Yöt on mennyt hyvin. Vahtivietti on edelleen kova. Postimiehelle murisee vähän ja kerran on yöllä haukahdellut. Mutta muuten menee loistavasti. Kiitos upeasta koirasta! Siitä on tullut meidän erittäin rakas perheenjäsen <3 Terveisin Ida, Samuli ja Rontti :)

***

Uros, noin 6kk

28.2.2007 Petti on edelleen vilkas, iloinen poika ja energiaa riittäisi ulkona vaikka mihin… sisällä tosin malttaa rauhoittua ja etenkin jos ihmisen lähellä saa olla, nukahtaa siihen hetkessä=) Autossa voi edelleen pahoin, mutta sen verran on edistytty, että tänään mentiin jo omin jaloin autoon! Petti on tullut hienosti toimeen kaikkien tapaamiemme narttujen ja vanhempien urostenkin kanssa, nuorille uroksille on vähän uhiteltu. Tälle pojalle toivoisi todella rakastavaa ja huolehtivaa kotia. Sopiva jämäkkyys ei varmasti olisi pahitteeksi, saattaa kovastikin välillä kokeilla rajojaan. Petti on sisäsiisti.

18.2.2007 Alun arkuus on aika lailla kadonnut ja Petistä on tosiaan tullut erittäin leikkisä ja melko vilkaskin poika. Uusia asioita tietysti aristellaan, mutta ei kauan. Hihnassa kävely ja kaikki muukin vaatii opettelua, mutta tämän parin viikon aikana on edistytty jo kovasti. Petti tykkää kovasti rapsutuksista ja tunkee mielellään syliin… erittäin ystävällinen ihmisiä kohtaan.

Toisia koiria lähestytään pelokkaana mutta huomaa pian toisen vaarattomaksi. Petti on melko hiljainen poika, yksin ollessaan ei naapurin mukaan hauku ollenkaan, eikä muutenkaan turhia rähise. Alussa Petti rähjäsi avomiehelleni aina kun hän tuli kotiin, mutta tämä loppui pian. Pari kertaa myös todella epäilyttävät äänet (lähinnä yöllä, esim. oven takaa kuuluvia ääniä) ovat saaneet aikaan kunnon murinan ja haukkumisen. Ja komea ääni Petistä lähteekin Autossa matkustaminen on pojalle kauhistus, oksentelee jo melko lyhyillä matkoilla, mutta kiltisti makaa paikoillaan kaikki matkat. Yksin oleminen on tähän asti sujunut oikein hyvin. Korkeutta Petillä on n. 50 cm ja painoa 21-22 kg.

4.2.2007 Petti tuli Suomeen kotihoitoon. Petti on lyhytkarvainen ja hyvin saman näköinen kuin veljensä Piti.

Otti, Jätti, Petti ja Piti ovat neljä mustavalkoista pentua Haapsalun varjupaikissa. Pennuista kaksi on lyhytkarvaista ja kaksi pitkäkarvaista. Osa pennuista uroksia, osa narttuja.

Pennut ovat olleet Haapsalun tarhalla jo pitkään, useamman kuukauden, ne ovat syntyneet 15.8.06, ja alkujaan niitä on ollut kymmenen.

Pennuissa on oletettavasti jotain snautseri- ja noutajatyyppisiä rotuja ja niistä kasvaa keskikokoisia, paino aikuisena arviolta 30-40 kilon väliltä.

Pennut on sirutettu ja rokotettu. Luovutusmaksu 150 e. Uusi omistaja hakee pennun itse Virosta yhdistyksen avulla. Suomeen pennut pääsevät tammikuun lopulla.