Petteri (nyk. Benjamin)

Lisätty sivulle: 2012-06-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Petteri (nyk. Benjamin)
5.5.2016 Benjamin sai kodin Hattulasta

***

Kastroitu uros, noin 5 v.

20.4.2016 Benjamin etsii uutta kotia. Benjamin on tottelevainen ja tulee toimeen toisten koirien kanssa, vaikka suuret koirat kyllä saattavat pelottaa. Benjamin on tottunut lapsiin, mutta uudelta kodilta toivottaisiin eniten säännöllistä elämänrytmiä, aikaa koiralle ja mahdolliset lapset voisivat olla joko kouluikäisiä, tai vanhempia. Benjamin haukkuu ovikelloa ja vieraita, ja kiihtyy, jos on paljon menemistä ja tulemista ovesta, eikä malta rauhoittua. Benjaminin kanssa on käyty agilityssä ja poikaa on helppo motivoida. Benjamin onkin enemmän paimenkoiratyyppinen koira, mikä tulee myös ilmi varsinkin kiihtyneenä, tai esimerkiksi hevosia tavattaessa, kun Benjamin alkaa näykkiä jalkoja, jahdata liikkuvia asioita ja koittamaan paimentaa parhaansa mukaan. Benjamin osaa kaikki koiranelämän perustaidot, sisäsiisteyden, yksinolemisen ja matkustamisen. Myös vedessä kahlailu ja pallon noutaminen kuuluu Benjaminin suosimiin puuhiin. Pallon kanssa tosin Benjamin voi kiihtyä liikaa, eikä tahdo päästä palloinnostaan irti, mutta jos Benjaminin huomio tarvitsee kiinnittää, on pallo aivan varma vaihtoehto.

KULUKORVAUS kodinvaihtajasta on 150 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koiralla on virallinen EU-lemmikkieläinpassi tai terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

***

9.7.2012 Petteri sai kodin Vantaalta mäyräkoiratytön kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.7.2012 Kuulumisia Petteristä jonka nimesimme uudelleen Benjaminiksi ja kotoisemmin Benkuksi. Ensimmäiset kaksi viikkoa on mennyt loistavasti! Olemme mökkeilleet ja lenkkeilleet metsässä vapaana ja Benkku kuuntelee heti kun kutsutaan ja tulee häntä heiluen luokse. Enään ei haittaa lenkillä autot eikä pyörät eikä muutkaan vastaan tulijat!

Ensimmäiset pari lenkkiä oli haastavia kun kaikki piti haukkua mikä vastaan tuli, mutta onneksi hän tajusi ettei ne mitään pahoja ole! Papu ja Benkku ovat nykyään parhaita kavereita leikkivät yhdessä jatkuvasti eikä papunkaan enää tarvitse rähistä Benkulle kun kummatkin tietävät oikean leikkityylin. Benkku on oppinut jo käskyjäkin istu, paikka, maahan ja tassu. Huomaa että on nuori kun oppii niin helposti. Lelut ja ruoan saa ottaa pois eikä poika ole moksiskaan! Nappulatkin ovat edelleen kokoajan tarjolla eikä niitä tarvitse ahmia. Benkku myös nukkuu omassa pedissään ja Papu sängyssä. Se tuotti alkuun hankaluuksia mutta nyt hän menee iloisesti illalla omaan sänkyyn nukkumaan ja tulee aamulla kymmenen yhdeksän aikoihin sänkyyn pusuilla herättämään jolloin lähdemme lenkille flexi hihnan kanssa ilman hihnan syöntiä :) Ihanan koiran annoitte meille KIITOS siitä! :) terkuin: Iina Timo Papu ja Benjamin :)

***

Kastroitu uros, noin 1 v.

7.7.2012 Petteri saapui kotihoitoon Ulvilaan.

24.6.2012 Kävin moikkaamassa Petteriä Tallinnassa. Vastassa oli ensin kovin häkissään haukkuva pieni poika, joka kyllä hiljeni heti kun huomasi, että ihminen tulee hänen luokseen ja luvassa olisikin lenkki. Vieraille miehille Petteri muutaman kerran haukahti ulos lähtiessä, mutta muuten poika oli hiljainen lenkkikaveri, joka kovasti tykkäsi tulla rapsutettavaksi. Tarhalla Petteri on tullut toimeen toisten koirien kanssa. Petterin kanssa on mukava kävellä. Pojan silmät on myös hoidettu kuntoon ja parin viikon päästä Petteri olisikin valmis lähtemään omaan kotiin rokotusten tullessa voimaan. Petteri suhtautui ystävällisesti myös n. 10-vuotiaisiin lapsiin. Petterissä saattaa olla ripaus corgia.

13.6.2012 Petteri on siirtynyt Tallinnan tarhalle, jossa pojan kirsikkasilmät hoidetaan kuntoon ja poika kastroidaan. Petteri hakee haukkumalla huomiota häkissään, hännän kovasti huitoessa, joten uudessa kodissa mahdollinen haukkuminen ei saisi haitata. Luonteeltaan Petteri on sosiaalinen koirapoika. Petteri painaa 8 kg.

3.6.2012 Petteri on pieni ja kovin iloinen ja ystävällinen koirapoika. Petterillä ei ole vielä ikää kovin paljon. Pojalla ovat vilkkuluomet esillä ja tarkoitus olisi selvittää, mitä vilkkuluomille voi tehdä, tarvitseeko niitä mahdollisesti poistaa. Vilkkuluomien hoito suoritetaan Virossa, mutta voi olla että poika tarvitsee vielä jatkohoitoa Suomen päässä.