Peppiina (nyk. Ruska)

Lisätty sivulle: 2007-10-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Peppiina (nyk. Ruska)
2007 syksy Peppi sai kodin Hämeenlinnasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.7.2008 Lisätty kuva

18.12.2007 Tästä taitaa olla nyt pari kuukautta, kun tyttö tallusteli ovesta sisään kotiimme. Enää en muista, millaista oli elämä ilman koiraa.

Automatka Turusta kotiin meni leppoisasti, sijaisäidin perään ei itketty ollenkaan. Ruska torkkui isännän kainalossa ja välillä katseli maisemia. Kotimatkalla piti poiketa hakemassa neidille vähän ruokaa, ja kun isäntä meni käymää vessassa, alkoi Ruska katsella ihmeissään että minne se mukava mies katosi. Heti oltiin innoissaan kun isäntä tuli takaisin ja matka jatkui mukavasti lämpimässä kainalossa. Perillä käytiin vähän haistelemassa ensin lähinurkkia, sitten tepasteltiin rappuset ylös toiseen kerrokseen. Ruskaa ei pelottanut rappuset sitten pätkääkään, vilahti ne ylös kuin veteraani. Kissoihin olisi ollut kovin kiva tutustua tarkemmin, mutta rääpäleet olivat kovin kylmiä Ruskan suhteen. Joten neiti kohautti hartioitaan, kävi syömässä kissojen ruuat parempaan talteen ja köllähti sohvalle tassut kohti taivasta
nukkumaan.

Seuraavana aamuna lähdettiinkin tutustumaan lähialueeseen tarkemmin ja kaikki
vastaantulevat koirat olisivat olleet NIIIIIIN kivoja leikkikavereita. Päätettiin kuitenkin, että nyt aluksi hieman vaan haistellaan ja keskitytään tähän omaan perheeseen ensisijaisesti. Silmistä ja korvista löytyi tulehdus, joten hieman kurjissa merkeissä tutustuminen alkoi, kun heti piti vähän ronkkia kipeitä korvia. Mutta urhoollisesti Ruska kesti senkin, eläinlääkärille vähän näytteli hampaitaan.

Nyt muutaman kuukauden kuluttua elämä on alkanut muotoutua urilleen. Isäntä joutuu lähtemään toiseen kaupunkiin aina puoleksi viikoksi, joten silloin ollaan vähän korvat lurpallaan itse kukin. Mutta kissojen kanssa ollaan jo sujut, tosin Ruska ei ole vielä ihan sisäistänyt, että sähinä ja tassulla huitominen tarkoittaa että kissat EIVÄT halua leikkiä.

Hihnassa osataan kulkea hienosti, hyvät hajut ja toiset koirat aiheuttavat kiskomista. Luoksetulokin toimii silloin kun häiriötekijöitä ei ole. Toiset koirat on kyllä ehdottomasti SE juttu, ja niiden kanssa jaksettaisiin leikkiä aamusta iltaan. Retket koirapuistoon onkin viikon kohokohtia. Ruskan voi ihan huoletta jättää yksin kotiin päiväksi, se joko nukkuu tai järsii ydinluuta sillä aikaa. Myös koiranmakkara kongin sisällä viihdyttää neitiä, possunkorvat ja saparot katoavat muutamassa sekunnissa. Tammikuussa olisi aikomus tyttö leikkauttaa ja tulevaisuudessa tulee varmaan koirakaverikin.

Mutta nyt eletään päivä kerrallaan, rakkauden ja märkien pusujen täyttämää elämää. Tällä hetkellä sängystä kuuluu onnellisen koiran kuorsausta (kahden kissan säestyksellä).

***

Narttu, noin 11kk

9.10.2007 Peppiina alias Peppi on hieman alle vuoden ikäinen ilopilleri. Peppi on kotoisin Lapualta, missä tyttö on viime vuoden marraskuussa annettu tupaantuliaislahjaksi. Peppi ei kuitenkaan ollut toivottu “lahja” perheeseen, jossa oli kaksi lasta ja kolmas tulossa. Perheessä ei ollut aikaa Pepille ja niinpä tyttö jätettiin kummitädin hoiviin Turkuun tämän vuoden maaliskuussa.

Myöskään kummitädillä ei ollut pidemmän päälle mahdollisuutta pitää Peppiä ja niinpä tytön elämä meinasi loppua jo alle vuoden ikäisenä. Peppi saatiin kuitenkin pelastettua sijaiskotiin, missä tyttö tällä hetkellä asustaa. Peppi jaksaa kaikesta huolimatta uskoa ja luottaa ihmiseen. Tyttö ottaa ihmisen kokoon, näköön, ikään tai sukupuoleen katsomatta iloisin hännän heilutuksin vastaan. Peppi rakastaa myös kaikkia toisia koiria yhtä varauksetta.

Elämä sijaiskodissa on alkanut hyvin ja Peppi on osoittanut olevansa ihanteellinen koira. Peppi on äärettömän kiltti ja tottelevainen. Luoksetuloa metsässä vapaana ollessa harjoitellaan vielä, Pepin ainoa “pahe” tuntuu olevan alituinen leikkimielisyys ja tästä johtuen luoksetuleminen ei aina ota onnistuakseen.

Peppi on roduiltaan ajokoiran ja saksanpaimenkoiran risteytys. Peppi ei kuitenkaan ole mitään jänistä ajavaa sorttia mutta jos jänis ihan vierestä juoksee, lähtee Peppi kyllä perään. Tärkein asia Pepille tuntuu olevan muut koirat ja niiden kanssa leikkiminen on Pepille elinehto. Joskin Peppi myös ihmistä rakastaa, rakastaa hän ainakin yhtä paljon koirakavereitaan. Olisi erittäin hyvä, jos tulevassa kodissa olisi jo ennestään koira, miksei useampikin.

Peppiin voi tulla tutustumaan Turkuun. Peppi luovutetaan rokotettuna, madotettuna, myös loishäätö on annettu. Pepin kulukorvaus on 150e.