Pepe (nyk. Pepi)

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pepe (nyk. Pepi)
9.6.62006 Pepe muutti omaan kotiin Vantaalle Kalle-kissan kaveriksi!

***

Kuulumisia kodista:

3.10.2007 Pepistä on kasvanut iso (säkä 65cm tienoilla, painoa yli 30 kg), komea ja ryhdikäs poika. Pepin ulkonäkö on muuttunut muutoinkin kuin koon osalta, parta ja maha on vaalentunut, joten Pepi ei ole enää aivan musta. mielestäni myös lyhentynyt, pysyy siistinä nyppimällä. Toinen korvakin nousi pystyyn, tosin hieman pää välillä lurpattaa:).

Kastroin Pepin keväällä, mutta se ei ole menoa haitannut lainkaan, Pepi on aivan entisellään. Pepi ei edelleenkään ole erityisesti ruuan perään (paitsi ihmisten ruuan), joten on saanut syödä sen mitä haluaa. Veden juominenkin väheni jo heti ensimmäisenä kesänä, kun Pepi tajusi, että vettä kyllä riittää.

Pepi on hyvin fiksu ja energinen ja turhautuu, jos ei saa tarpeeksi liikuntaa ja aktivointia. Mitenkään mahdottomasti Pepiä ei kuitenkaan tarvitse juoksuttaa, koirapuistossa riehuminen, kävely- ja pyöräilylenkit pitävät pojan tyytyväisenä. Kesällä uiminen on ihan ehdoton harrastus, Pepi on oikea vesipeto :) Pepi on osoittanut taipumusta moneen, agility taitaa olla ainoa laji, josta Pepi ei ole erikoisen kiinnostunut. Pepillä on hyvä vainu, sopivasti puolustus/ vartiointiviettiä, toko-harjoituksia pitää leikkinä (oppii asiat hetkessä, kun vain osaa selittää mitä haluaa), vedestä noutaminen on itsestään selvyys (hyppää alas laiturilta kuin laiturilta aivan pelottomasti), koirapyöräilyssä osoittaa uskomatonta kilpailuviettiä yms.

Kaiken lisäksi Pepi on mukava lenkkikaveri, hellyyttävä kotikoira ja Kalle-kissan paras kaveri. Toki tässä kaikkea opetellessa on mennyt muutamat kengät ja kirjat parempiin suihin, mutta kaiken kaikkiaan Pepi on todella hieno ja fiksu koira. Kesällä Pepi oli vanhemmillani hoidossa kolme viikkoa ja he olivat hieman epäileväisiä Pepiä kohtaan, Pepi kun osaa olla hieman sellainen iso kohelo jos virtaa on liikaa. Vanhempani ihastuivat kuitenkin Pepiin ikiajoiksi, sanoivat, että todella viisas koira vaikka on vasta näin nuori.

Pepi on edelleen myös hyvin sosiaalinen muita koiria kohtaan ja käymmekin koirapuistossa kavereita katsomassa lähes joka päivä. Pepi tulee periaatteessa
toimeen koiran kuin koiran kanssa, nyt kun ei enää haise niin urokselle ja muut
urokset eivät ala uhitella. Pepi kyllä tietää olevansa poika ja jos toinen uros
koittaa hyppiä koko ajan selkää tm. alistaa sanoo Pepi takaisin. Pepi ei kuitenkaan ole riidanhaluinen, vaan yleensä siirtyy uhittelevan uroksen luota pois ja jos toinen jättää sen jälkeen rauhaan niin asia on selvä.

Pepi on saanut myös paljon itseluottamusta ja alun arkuus on lähes taakse jäänyttä. Pepi ei edelleenkään ole vieraiden ihmisten perään, mutta omat ihmiset ovat kaikki kaikessa ja myös kaikki ystävämme sähkömiestä mukaan lukien Pepi laskee kavereikseen. Pepi muistaa ihmiset todella hyvin hajun perusteella ja usein alkaa tohottamaan jo ennen kuin minä edes näen vastaan tulevaa tuttua.Pepi kulkee nätisti junissa ja busseissa, eikä hermoile yleisillä paikoillakaan enää paljon. Pepillä on kuitenkin sen verran vartioviettiä, että paikat, joissa on paljon ihmisiä, ei ole sen lempipaikkoja, Pepin kun pitäisi tietää hieman, että missä kukakin on :) Kaisu ja Pepi

13.6.2006 Ajattelin hieman kirjoitella Pepin kuulumisia, kun täällä töissä on taas kovin rauhallista. Nimi siis muuttui Pepiksi, sillä poikaystävääni hieman hämäsi tuo Pepe-nimi. Ja syy siihen on se, että hänen isäänsä Perttiä kutsutaan toisinaan Pepeksi. Mutta Pepi on tottunut uuteen nimeensä hyvin ja totteleekin sitä jo :) Muutenkin Pepi on osoittautunut kovin oppivaiseksi pojaksi.

Viikonloppuna opeteltiin tassun antamista ja nyt se sujuu jo vallan lennokkaasti. Koirapuistossa olemme myös vierailleet useaan otteeseen ja siellä Pepi tulee kaikkien kanssa toimeen. Moni on myös ihastellut Pepin ulkomuotoa ja luonnetta :) Kallen kanssa Pepi tulee toimeen paremmin kuin hyvin. Painivat kovin ja vaikka se välillä näyttääkin aika rajulta niin ilmeisesti kumpikin on omasta tahdostaan mukana, sillä Kalle ei meinaa jättää Pepiä rauhaan, vaan härnää aina uudestaan leikkimään. Kalle on aivan selvästi kaivannut leikkikaveria ja Pepille kissa tuntuu olevan myös mieleinen kaveri. Huomenna menemme ensimmäisen kerran koirakouluun pentukurssille. Saa nähdä miten oppi uppoaa siellä päähän :) Sisäsiisti Pepi on jo oikeastaan, kunhan sitä käyttää säännöllisesti ulkona. Eilen kävin ruokatunnilla kotona ja mitään vahinkoja ei lattialla ollut. T: Kaisu

***

Urospentu, noin 5kk

21.5.2006 Pepe on vaikuttaa kaikin puolin normaalilta ja tervepäiseltä nuorelta pojalta. Rakkaimpia asioita elämässä tuntuvat olevan ruoka ja ihmiset, leikkimistä unohtamatta. Tullessa Pepe tuoksahti voimakkaasti “tarhaoloilta” hajuun tottui nopeasti ja eiköhän siitä salonkikelpoinen poika saada kunhan suoritetaan pieni pesuoperaatio. Pepen oikeassa korvanlehden päässä on epämääräinen takkukasa, ilmeisesti joku on puraissut sen korvannipukkaa tms. katsotaan josko sitä saisi selvitettyä pesun yhteydessä. Maan vaihdoksesta ja ilman sisaruksia olemisesta huolimatta Pepe suhtautuu kaikkeen iloisesti ja on ulkona käydessä kiinnostunut oikeastaan kaikesta vastaantulevasta vaikka muita koira ei vielä olekaan menty moikkaamaan.

Pepe kuukuu Palmun ja Pelmun kanssa samaan sisaruspoppooseen. Petellä on toukokuun 2006 lopussa ikää noin 5 kuukautta. Ainakin terrieriä näyttäisi olevan rodussa pienestä parrasta päätellen. Pepe tuli kotihoitoon Suomeen (Vantaalle) 20.5.2006