Paula

Lisätty sivulle: 2012-06-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Paula
24.10.2012 Paula sai kodin Kaarinasta

***

Steriloitu narttukoira, noin 7kk, kotihoidossa Nurmijärvellä

12.10.2012 Kuulumisia uudesta hoitokodista:

Paula on hengaillu meidän laumassa nyt pari viikkoa. Paula on nopea oppimaan ja innokas ehkä hieman malttamatonkin oppilas. Aina ei muista kuunnella loppuun vaan tehdä höseltää asioita hieman ennakoiden, pentu kun vielä on. Pieni hymy huulillaan se katselee toisten koiren ja omiakin touhujaan. Meidän omat koirahöppänät ovat saaneet Paulalle opetettua haukkumistakin, mutta se ei tunnu kuitenkaan olevan Paulasta kovinkaan tärkeä taito. Toki haukahtaa kun joku tulee ulko-ovesta, mutta pari haukahdusta riittää.Paulasta saa innokkaan kaverin kaikenlaiseen harrastamiseen tai muutenvaan mukavaksi seuraksi lenkeille jottei tarvitse itsekseen höpöttää. Päiviksi olen jättänyt tyhjiin maitopurkkeihin nameja etsittäväksi ja puruluita jäystettäväksi jotta aika kuluisi rattosammin. Ja yllättävän pieneksi maitopurkit muuttuvatkin päivänaikana :)

Matkapahoinvointia ilmeni aluks autoillessai, mutta nyt on sekin jo helpottanut. Jos ajellaan pieniä ja mutkaisia teitä niin sitten saattaa puklu tulla, mikä on toisaalta aivan ymmärrettävää,kun meinaa itseäkin moiset tiet heikottaa :) :) Paula etsii siis itselleen sitä omaa ihmistä/perhettä, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut. Ja paikkaa jossa jaksetaan kasvattaa siitä mallikelpoinen koirakansalainen. Terveisin Paulan sijaisperhe

1.10.2012 Paula on nyt “kyläilly” meillä viikonlopun ja en voi kuin todeta miten upea koiruus Paula on. Paulaa voi kuvailla sanoilla ujo, ujo ja vielä kerran ujo. Mutta kun tutustutaan ja unohdetaan ujous niin Paula on oikea halinalle joka haluaa rapsutuksia, haleja ja juttuseuraa. :) Se jaksaa istua “sylissä” vaikka kokopäivän ja kuunnella ymmärtäväisenä mitä nyt vaan jaksaakin sille tarinoida.:)

Lenkeillä käyttäytyy hyvin, alkuun veti hieman, mutta vaihdoin kaulapannan valjaisiin niin vetäminen loppui. Meidän 11 vuotias poika pärjää hienosti Paulan kanssa lenkillä. Ja lasten seurasta Paula pitääkin, vaikkei nämä meidän tenavat kaikkein rauhallisimpia taida olla. Ruoka maistuu hyvin ja osaa pyytää ulos kun hätätila iskee, elikkäs ainakin meillä on ollut täysin sisäsiisti. Kertaakaan ei ole vielä haukkunut vaikka omat koirat ovat kovasti yrittäneet tätä Paulalle opettaa :) Mutta pieniä uik, uik ääniä päästelee kun on asiaa.
Paula tarvitsee paikan jossa ymmärretään ujoa ja harkitsevaa tyttöä. Paula on hyvällä tavalla ujo, ensin mietitään ja pohditaan uusia asioita ja sitten vasta koirustellaan.

28.9.2012 Paulan vaihtaessa hoitopaikkaa, tyttö kävi yökylässä toisen hoitolaisen, Zannan, luona ja tästä lisätty muutama kuva.

17.9.2012 Paulalla on lähtenyt elämä hoitopaikassa sujumaan ihan mukavasti, sisäsiisti tyttö ei vielä kuitenkaan ole. Paula on hyvin kiintynyt hoitopaikan tyttäreen ja seuraa lasta jokapaikkaan ja nukkuu patjalla tyttären huoneessa. Lenkilläkin kulkee nätisti tytön kanssa ja on jo oppinut vähän seuraamaan ja ottaa hyvin kontaktia, vaikuttaa nopeasti oppivalta muttei huoli nameja palkaksi. Perheen äitiä Paula vähän vierastaa, mutta isän kanssa tulee hienosti toimeen. Paulalle sopisi aktiivinen koti jossa liikutaan ja touhutaan paljon, lapsiperhe lienee ihanteellisin vaihtoehto. Paulan hoitopaikassa on kissoja ja pieni leikattu aikuinen narttukoira joiden kanssa Paula tulee hyvin juttuun.

7.9.2012 Paula saapuu ensi viikolla suomeen, kotihoitoon Pirkkalaan.

12.7.2012 Paula ja Piia ovat hyvin eloisia ja sosiaalisia, eivätkä millään saisi tarpeekseen herkuista ja huomiosta. Siskokset ovat vielä kyllä aika siroja ja pienenoloisia, vaikka ovatkin pentuiän siinä vaiheessa, jolloin jalat tuntuvat olevan ylipitkät ja koordinaatio vähän koheloa. Painoa tulee vielä lisää,mutta ei näistä siskoksista hirmuisen isoja kuitenkaan taida tulla. Paulalle ei ole vielä opetettu mitään, joten kodin on aloitettava hihnakäyttäytymisestä ja arkisäännöistä, sillä hyppimisellä ja touhottamisella ei tunnu olevan minkäänlaisia rajoja.

17.6.2012 Paula on melkoisen energinen ja virkeä, kaipaa selvästi sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta. Paula pomottaa toisia eniten ja on melko päälle päsmäri. Paula, Pirjo ja Piia ovat kaikki valmiita jo omaan kotiin, he ovat kaikki sosiaalisia, reippaita, pirteitä ja mukavia neitosia. Tulavat toimeen loistavasti lasten kanssa, eivät sovellu lasten talutettavaksi vetovoimansa ja olemattoman hihnaköytöksen vuoksi. Tulevat toimeen muiden koirien kanssa hienosti. Kaikkien heidän tulevilla kodeillaan on edessä hihnakäytöksen ja sisäsiisteyden opettaminen ja tapakasvatus. Tyttösistä saisi varmasti kivan harrastuskaverin aktiiviseen ja liikunnalliseen kotiin. Nelikko lienee nyt n. 15kg ja 45-50cm korkeita. Kasvavat vielä lisää ja kovaa vauhtia. Tyttöjen äiti on polvenkorkuinen ‘pentukone’ pikkukoira-mix, isästä ei ole tietoa mutta tyttöset kasvanevat suurehkoiksi.

Linkissä kuvia tyttösistä tarhalla ja lenkillä kanssani. Paulaa ja Piia ei erota toisistaan, ovat todella samannäköiset. http://s432.photobucket.com/albums/qq45 … ppppvalga/

4.6.2012 Sisarukset Päivi, Pirjo, Piia ja Paula on omistaja luovuttanut tarhalle, koska narttu pennuille on vaikea löytää kotia virosta ja näille liian isoille tyttösille ei omistajalla ollut tarvetta pentukone käyttöönkään kun ei niitä saanut myytyä :( Tyttöset etsivät koteja suomesta, neidoista kasvaa isohkoja – paino aikuisena 30kg tietämillä. Sisarukset saavat nyt tarhalla ensimmäiset rokotukset ja madotukset, näin ollen kotiin pääsy venyy kesän loppu puolelle, jolloin ikääkin alkaa olla riittävästi sterilointia varten. Tyttöset ovat aika huonossa kunnossa ja niillä on matoja. Omistaja on syöttänyt tyttöjä leivällä ja ruuan tähteillä. Nopeasti kolme sisaruksista on kuitenkin alkanut kuntoutumaan ja ovat luonteeltaan mukavia ja kilttejä. Neljäs sisaruksista saa nyt tehohoitoa ja on valmis omaan kotiin hieman muita myöhemmin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus koiranpennusta on 200 euroa. Miläli pentu steriloidaan ennen kotiin matkustamista on kulukorvaus 250 euroa.