Paula (nyk. Jade)

Lisätty sivulle: 2010-10-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Paula (nyk. Jade)
31.3.2011 Jade sai uuden kodin Vantaalta.

***

16.2.2011 Jade etsii omistajan elämänmuutoksen vuoksi uutta kotia.

“Jade saapui Suomeen 19.12.2010 ja tyttö vei sydämeni heti alusta alkaen. Jade on luonteeltaan todella fiksu ja tottelevainen, pentumaisen leikkisä, mutta kuitenkin ikäisekseen hyvin rauhallinen. Kotona tyytyy makoilemaan rauhassa pedillään ja välillä nakertelemaan luitansa. Ongelmakoirakouluttaja, kellä on itsellään Viipurista rescue, kehui että Jade on poikkeus rescuekoirien keskuudessa, on niin avoin ja hyväluonteinen.

Ensimmäisellä viikolla ihmiset ja koirat saivat karvat pystyyn ja hännän koipien väliin, mutta nykyään jokaista vastaantulevaa pitäisi päästä haistelemaan ja koirien kanssa leikkimään. Jade rakastaa koirapuistoilua, saa leikkiä päivittäin kaikenkokoisten ja ikäisten narttujen ja urosten kanssa ja tykkää ihan jokaisesta. Ihan pienten koirien kanssa mennään maahan ja leikitään sieltä käsin, isojen koirien kanssa leikki onkin jo aikamoista meuhkaamista! Mahtavaa olisikin, jos Jadella olisi koirakaveri kotona.

Arkiset asiat sujuvat helposti. Jade reissaa rauhassa junassa, bussissa ja autossa. Autossa tulee kyllä helposti matkapahoinvointia. Antaa leikata kynnet ja harjaaminen on kivaa yhdessäoloa. Alkuun ilmaantui pientä eroahdistusta kotona, mutta nykyään jää innoissaan tutkimaan konginsa sisältöä, kun lähden pois kotoa eikä ainakaan naapurit ole kertoneet Jaden haukkuvan. Uudessa kodissa yksinoloa kannattaa kuitenkin alkuun harjoitella, ettei taantumaa tulisi. Haukkuu todella vähän, ei hauku postille eikä yleensä edes kun ovikello soi. Mutta vieraat kotona aiheuttavat yllättäen hieman arkuutta ja haukkuu alkuun herkästi uusille ihmisille hänen reviirillään. Ulkona tosiaan ihmiset ovat taas kiinnostavia ja tahtoisi haistaa jokaista. Pidän lenkeillä päivittäin paljon vapaana ja tottelee hienosti. Tottakai otan vielä välillä makupaloja mukaan ja muistuttelen miten ihanaa onkaan tulla “tänne” huudon kuullessa emäntää moikkaamaan :)

Jade oppii asioita todella nopeasti (ja ennenkaikkea nauttii kaikista harjoituksista) ja olisi hienoa, jos uusi koti olisi kiinnostunut harrastamaan koiramaisia harrastuksia tytön kanssa. Jade ei siis ole mitenkään ongelmakoira, vaan todella hieno koiratytön alku, kelle soisi ihanan perheen, perheen missä on tytölle varmasti aikaa ja energiaa.”

***

19.12.2010 Jade entinen Paula sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.12.2010 Jade tyttö on nyt kolmatta päivää uudessa kodissa ja olemme molemmat kyllä ihan hullaantuneita toisiimme

Jo meidän ensitapaaminen oli mieleenpainuva, tyttö nousi etutassuilla polvieni päälle ja painoi päänsä olkapäälleni. Olimme siinä halaten toisiamme tovin ihan hiljaa. Tyttö taisi tietää että pääsee kotiin

Jade on ehdottomasti viisain koira kenet tiedän. Mahtavan rauhallinen mutta kuitenkin ihan pentu kun innostuu Kunnioituksella katselen kuinka hienosti tyttö reagoi ja toimii, kun kaikki ympärillä on aivan uutta. Laivamatka Tallinnasta meni leppoisasti, matkustimme samassa lemmikkihytissä Siskomustan ja neidin uusien omistajien kanssa. Jade jännitti hieman enemmän kaikkea uutta ja saikin hurjapää Siskomustasta kaipaamaansa tukea. Kulki Siskomustan perässä terminaalissa ja laivalla portaatkin mentiin rohkeasti perässä kun Siskomusta meni edellä.

Ensimmäisenä iltana tyttö oli ensin niin aikuismainen, haisteli paikkoja ja kävi lepäämään vaikka ruokaakin oli tarjolla, se ei vain heti maistunut. Mutta loppuillasta tyttö näytti todellisen luonteensa saatuaan luun nakerrettua.. Hirmuinen hepulikohtaus ja kouhkaus, suu näytti hymyilevän ja silmät loistivat niin onnellisina. Huomasi että tyttö oli rentoutunut uuteen kotiin ja piti kotia mukavana!

Nämä muutamat päivät ovat menneet uusia asioita ihmetellessä. Alussa vastaantulevat ihmiset saivat karvat pystyyn ja hännän koipien väliin, mutta nyt mennään jo nokka pystyssä että “kuka sie oot tahtoo haistella!” Sama koirien kanssa, vielä alkuun häntä menee koipien väliin, muttei siinä kestä minuuttiakaan kun ollaan jo leikkiin kutsumassa. Muutaman koiran kanssa on päästy jo telmimään ja hauskaa on ollut

Jade on uskomattoman oppivainen koira. Ensimmäisen päivän jälkeen “istu” on 90%:sesti hallinnassa. Ulko-ovella tyttö tietää jo käydä istumaan ja odottamaan että saan oven auki ja pyydän tytön sisälle. Olen pitänyt tyttöä kävelyillä vapaana aina kun mahdollista ja tottelee hienosti. Pysyy lähellä ja jää omaehtoisesti odottamaan, jos huomaa vähän innostuneensa omasta mielestään liian pitkälle! Helppo opettaa tänne käskyä noin vapaana, tulee into pinkeänä rapsuteltavaksi aina kun pyydän Remmissä ei vedä lainkaan ja hakee kontaktia vähän väliä.

Tänään käytiin Murren murkinassa hakemassa reppu täyteen jauhelihaa, sielläkin Jade oli niin reipas vaikka liikkeeseen sattui juuri samaan aikaan Joulupukki keppinsä kanssa! Noh, tyttöhän meni reippaasti hakemaan pukilta nameja kädestä

Laitan kuvia vielä tällä viikolla. Voi toivottavasti Dolma-sisko pääsee pian kotiin, tekisi mieli antaa sillekin neidille koti.. No, tulevaisuudessa kyllä hankin Jadelle kodittoman koirakaverin. Terveisin Jade ja kotiväki.

***

Steriloitu narttu, noin 7kk

27.10.2010 Paula on steriloitu.

13.10.2010 Dolma ja sen sisko Paula löydettiin elokuun alussa Kärdlan läheltä metsästä. Entinen omistaja oli heittänyt ne metsään, ja onneksi omistaja jäi kiinni ja hänen tekonsa on poliisin käsittelyssä. Paula ja Dolma ovat noin 4 kuukauden ikäisiä. Paulasta ja Dolmasta kasvaa keskikokoisia, aktiivisia ja energisiä koiria, joten ne tarvitsevat omistajan, joka jaksaa liikkua sekä panostaa perustottelevaisuuteen.

Kulukorvaus Paulasta on 250 euroa, se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt ja Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.