Pastori (nyk. Saku)

Lisätty sivulle: 2012-03-06

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Pastori (nyk. Saku)
7.8.2012 Pastori sai kodin toisen koiran kaverina Tampereelta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

27.8.2012 Moi! Ajattelin nyt laittaa vähän Sakun kuulumisia kun poika on päässyt kotiutumaan jo vähän paremmin, laitan liitteeksi vaikka muutaman kuvan.

Meillä on mennyt aika hyvin, Saku on kotiutunut kivasti ja oppinut nyt ilmeisesti lopulta sisäsiistiksi. Enää poika ei tee asioita sisälle edes pitkän yksinolon aikana. Muutekin kotiin jäämiseen Saku on tottunut aika hyvin, sillon tällön jos on kenkä tai sukat unohtunu lattialle, sellasia löytyy pureskeltuna. Nyt me ollaankin nostettu kaikki kengät hattuhyllylle ja yleensä ennen kuin lähden varmistan ettei lattialle jää mitään rikottavaa.

Muuten Saku on aika rauhallinen eikä vaikuta erityisen stressaantuneelta kun ollaan oman perheen kesken kotona. Vieraat ihmiset ja vähän tutummatkin vieraat kyllä pelottaa aika paljon edelleen. Oikeastaan ainoa, jonka suhteen Saku on rohkaistunut (mua ja avopuolisoani lukuunottamatta) on mun äiti, jota Saku on nähnyt jo aika monta kertaa. Lenkeillä vastaantulijoita yleensä edelleen mennään piiloon, välillä kyllä päästään kulkemaan ohi piiloutumattakin. Autoja poika ei tunnu pelkäävän enää läheskään niin paljoa kuin aluksi, mutta ei me kuitenkaan käynnissä olevaa autoa kovin lähelle mennä vieläkään.

***

Kastroitu uros, noin 1v.

30.7.2012 Pastori on reipastunut huomattavasti. Autot eivät ole mikään kiva juttu, mutta niille ei räyhätä, niitä on mukava katsella ihmisen selän takaa, mutta muuten maailmaa tutkitaan tosi uteliaasti ja kaikki uusi kiinnostaa.
Hissiinkin Pastori meni kuin vanha tekijä ja kerrostalon porraskäytävä ei ollut yhtään pelottava paikka. Olosuhteista johtuen Pastori siirtyi Tampereen seudulle kotihoitoon, jossa häneen voi käydä tutustumassa.

27.7.2012 Ensi kuulumisia kotihoidosta; Voin laittaa tähän nämä parin päivän kuulumiset :) Ensiksi, kun Pastori tuli tänne meille, niin hän haisteli paikat, mutta sen jälkeen vain huilaili sohvalla. Pastoria varmasti jännitti uusi paikka ja ujosteli alussa meitä, mutta jo ekan päivän illalla uskalsi haistella meitä ja häntä heilui jo nähdessään minut, kun olin käynyt toisessa huoneessa ja sitten Pastori tuli heti tervehtimään :)

Pastoria vähän jännitti lähteä ulos, mutta tuli kumminkin kanssamme. Pastoria rupesi pelottanaan äänet ja autot sekä ohikulkijat, mutta kyllä Pastori pian niihin tottuu. Eilen illalla uskalsi haistella ja tuli pisut aamulla ulos, kun ei ekana päivänä uskaltanut edes pissata. Pastori on muuten sisäsiisti poika :) Pastori on sellainen “sohvaperuna” eli rakastaa sohvalla makoilua ja kun ihminen huomioi. Oma koirani Touho ja Pastori tykkää toisistaan :) Touhon mielestä Pastori on mitä parhain koira kaveri, kun on niin rauhallinen ja kiltti.

Pastori on kova pusuttelemaan Touhoakin ja Touho ei pane sitä pahakseen. Pastorista joku perhe saa mitä parhaimman perheenjäsenen. Pastorin toive olisi ehkä se, että Pastorin tulevassa omassa kodissa olisi myös koirakaveri seurana. Itsekkin tykkään kovasti Pastorista, kun hän on niin rauhallinen, kiltti ja seurallinen eikä arkuus itseäni haittaa, koska ei Pastori ole huonolla tavalla arka, mutta sosialistaminen Pastorin kaltaisella koiralla on aina tärkeää. Toivon, että komea Pastori herra löytää jostain vielä hyvän loppuelämän kodin :)

25.7.2012 Pastori tuli Poriin kotihoitoon. Pastori matkasi mukanamme kotihoitoon Poriin toisen koiran kaveriksi, ja häneen voi halutessa käydä tutustumassa.

Pastori osaa kävellä hihnassa hienosti, autot vähän pelottaa, mutta kyllä niihinkin Pastori ajan kanssa tottuu. Pastori pitää kaikista koirista ja ihmisistä, asumismuoto voisi olla mikä vaan koska hän ei haukahtele turhia.

9.7.2012 Pastori pääsi nauttimaan lenkkeilystä, mutta suurinta nautintoa poika sai makoilusta maassa ja leppoisasta ajanvietosta ihmisen kanssa. Pastori tulee edelleen mukavasti juttuun muiden koirien kansssa. Ehkä super harrastuskoiraa hakevalle Pastori ei ole se paras valinta, mutta kumppaniksi ja seuranpitäjäksi poika tulisi mieluusti.

1.6.2012 Lisätty Pastorille iloisia ulkoilukuvia :)

Pastori on noin kahdeksan kuukauden ikäinen arka koiraherra, joka on tullut sisarensa kanssa Raplan hoitokotiin Viron eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Pastori tarvitsee sellaisen kodin jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää ja pystytään antamaan aikaa. Hänestä saa varmasti hyvän loppuelämän kaverin, mutta koulutukseen ja kaikkeen muuhun on sitouduttava heti ensimetreillä kunnolla.

Pastori käveli hihnassa ihmisen vierellä ja autotkin oli tällä hetkellä ihan ok, mutta tilannehan saattaa muuttua kun se oma koti löytyy.

Asumismuodolla ei ole väliä, mutta reipas koirakaveri olisi suuri plussa. Ennen uuteen kotiin lähtöä Pastori tullaan kastroimaan ja omistajan tulisi noutaa hänet Tallinnan satamasta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta on 250e