Pärna (nyk.Ilona)

Lisätty sivulle: 2008-08-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pärna (nyk.Ilona)
3.10.2008 Pärna sai kodin Seinäjoelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.12.2011 Ilonalta jouluinen tervehdys kuvan kera :)

30.7.2010 Lisätty Ilonalle kuvia kodista.

27.1.2009 Lisätty Ilonalle kuvia kodista:)

12.12.2008 Ilonalle kuuluu oikein hyvää. Ilona on juuri eilen steriloitu ja hyvä niin, sillä tytöllä oli jo kohdussa alkava tulehdus. Ilona on nimensä mukaan aina yhtä iloinen ja hyväntuulinen:).

12.10.2008 Ilona on ollut nyt viikon uudessa kodissa ja tyttö tuntuu sopeutuneen kotikoiran elämään vallan mainiosti. Toki ensimmäinen päivä ja yö olivat hiukan levottomia ja esimerkiksi rappusia Ilona ei suostunut lainkaan kulkemaan. Kaikkiin perheenjäseniin Ilona on suhtautunut ensimmäisestä päivästä lähtien todella ystävällisesti ja luottavaisesti ja se on todella hellyydenkipeä. Naamapesuilta ei todellakaan voi välttyä;) Nyt Ilonasta alkaa pikkuhiljaa paljastumaan sen reippaampikin puoli ja tytön lempipuuhaa on kannella sukkia suussaan ympäri taloa:)

***

Narttukoira, noin 1v.

12.9.2008 Pärna on arviolta noin 1-vuotias rauhallinen narttukoira Pärnun tarhalla.

Tämä ihastuttava “rakkauspakkaus” ottaa minut vastaan tuttuun tyyliinsä: häntä hurjasti heiluen mutta samalla kuitenkin hieman alistuen. Pärna hakeutuu heti syliini ja kiehnää siinä onnessaan. Tytön tuleva omistaja tulee kyllä saamaan sylintäydeltä rakkautta ja läheisyyttä:).

Lenkillä Pärna on vapautuneempi ja eloisampi kuin edellisellä tapaamiskerrallamme ja voipi olla, että kotioloissa tästä rauhallisesta tytöstä tulee paljastumaan sen menevämpikin puoli. Edelleen Pärna suhtautuu toisiin koiriin varautuneen ystävällisesti, tosin pentukoiran kanssa tyttö innostui jopa hieman leikkimään:).

Palautettuani Pärnan takaisin ketjuunsa kiinni alistuu se rauhallisesti taas kohtaloonsa. Tosin joka kerta kun tyttöä ohimennessäni vilkaisen katsoo se minua toiveikkaana ja on valmiina ryntäämään luokseni mikäli teen pienenkin aloitteen tyttöä kohden.

12.8.2008 Pärna kiinnittää heti huomiota rauhallisella ja hellyttävällä olemuksellaan. Astelen tytön luokse luottavaisin mielin ja se heittäytyykin hieman alistuvaisen oloisesti jalkoihini rapsutuksia pyytäen. Pärna haluaa hellyyttä ja huomioita ja paljon läheisyyttä. Se paljastaa vatsansakin ja nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta.

Irrotan Pärnan ketjusta ja lähdemme tytön kanssa kävelylle pois tarha-alueelta. Pärna tuntuu hieman aristelevan muita ketjussa olevia koiria ja mielummin kiertää ne kaukaa kuin menee tekemään lähempää tuttavuutta. Päästyämme kauemmaksi tarha-alueelta Pärna selvästi rentoutuu ja astelee rauhallisen oloisesti hihnassa. Tyttöä on todella mukava lenkittää ja saamme seuraamme uroskoiran jota Pärna hiukan epävarman oloisesti haistelee. Tyttö ei kuitenkaan ala rähisemään vaikka tuntee olonsa selvästi hiukan epävarmaksi. Mikäli Pärnan uudessa kodissa olisi toinen koira kaverina, tulisi sen olla luonteeltaan suhteellisen rauhallinen. Varmasti Pärna olisi myös onnellinen ihan ainoanakin koirana saaden näin nauttia omaistajansa jakamattomasta huomiosta:).

Lenkin jälkeen palautan Pärnan takaisin ketjuunsa kiinni ja se alistuu nätisti kohtaloonsa ja jää istumaan rauhallisen oloisena koppinsa äärelle. Seurailen Pärnan käytöstä ketjussa vielä myöhemminkin ja tyttö on ihmeellisen rauhallinen vaikka toiset koirat haukkuvatkin stressaantuneina sen lähettyvillä. Pärna vaikuttaa sopeutuvaiselta koiralta ja se odottaa uutta huolehtivaa kotia toiveikkaana mutta kärsivällisenä.

Pärnan säkäkorkeus on arviolta noin 55-60 senttimetriä.

Pärna luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, loishäädettynä sekä mikrosirutettuna ja lisäksi sillä on eu-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Pärnan kulukorvaus on 150 euroa.