Paris

Lisätty sivulle: 2008-12-31

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Paris
23.7.2009 Paris sai kodin Koisjärveltä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

25.11.2010 Heippa, täällähän Paris nautiskelee olostaan! Paris on viihtynyt hyvin Koisjärvellä Topi-koiran ja Stuubi-Kissan seurana, ja energiaa näillä tuntuu riittävän. Välillä on ollut haasteita kun Paris ei ole pitänyt kotimme sisustuksesta ja päättänyt sitten muuttaa sohvaa ja sohvatuolia mieleisekseen, mutta toivotaan että tämänkin innostus laantuu jossain vaiheessa. Melkein se onkin sisustamisen jo suostunut jättämään isäntäperheen harteille. Paris on ollut arka koira ja vieraat ihmiset saattavat vieläkin vähän pelottaa, näin ollen Parisin kanssa on saanut olla tarkkana, ettei se tuntisi oloaan ahdistetuksi ja tekisi mitään tyhmyyksiä. Nyt on menty kuitenkin kokoajan parempaan päin kun häntäkin jo heiluu kun vieraita tulee käymään, eikä Paris enää kyräile nurkissa kun täällä on muitakin ihmisiä kuin isäntäperhe.

Vuosi on kulunut nopeasti kun perheeseemme tuli vielä perheenlisäystä yhden pikkutytön verran, ja tämä pikkutyttö onkin Parisille oikein rakas! Saa nähdä loppuuko rakkaus lyhyeen kun tyttö keksii että hännästä saa kiinni ja korvista voi vetää. Vielä tällä hetkellä pikkuinen on niin ihana, ettei Paris voi lähteä aamupissalle edes ennen kuin on antanut hänelle mojovan lipaisun aamutervehdykseksi, ja tyttönen kiljahtelee riemusta.

Paris on kiltti ja onnellinen koira. Vielä kun valamme siihen vielä hiukan lisää rohkeutta ja luottamusta, niin uskon että muutamat pikku käytöshaasteetkin saadaan kuriin. Ohessa vielä muutama kuva Parisista Topin kanssa ja muuten vaan alkavan syksyn tunnelmia. T:pirre

***

Narttu, noin 9kk

22.3.2009 Paris on kotihoidossa Suomessa.

5.4.2009 Kuulumisia hoitokodista: Hoidokki Paris on sopeutunut tosi hyvin eikä arkuudesta ole paljonkaan merkkejä enään. Vieraita kun tulee meille, Paris menee oitis tervehtimään ja jos antaa Parisin rauhassa haistella, saattaa jopa saada istuessaan Parisin syliinsä jakelemaan pusuja.

Hihnassa Paris kulkee vallan hienosti, välillä tosin laidasta laitaan, koska
on niiiiin ihania hajuja kaikkialla. Aivan sisäsiistiksi neiti ei kuitenkaan
ole oppinut, mutta tämänkin varmasti kärsivällisyydellä oppii. Luulen että
Paris muutenkin haluaa oppia kaikenlaisia asioita, koska istumaan meneminen-
harjoitukset ovat mitä hauskinta puuhaa…etenkin jos näihin harjoituksiin
liittyy makupala. Paris on hiukan hössö jos ruokaa on saatavilla tai näkyvillä…. tällöin hyppii vasten ikään kuin huutaen “anna mä maistan”

Nimensä Paris on oppinut tunnistamaan ja tulee lukse käskystä tai
vihellyksestä. (tätäkin ollaan harjoiteltu namin kanssa) Paris loikkii tosi korkealle…jopa meidän kustin (säkä 60cm) ylitse hyppii eikä tee edes tiukkaa, joten agility sopisi tälle neidille varmasti tosi hyvin. Energiaa tässä tytössä riittää jakamaan vaikka koko armeijalle =)

Paris leimautuu herkästi ihmiseen. Minut on ottanut emännäkseen ja seuraisi
vaikka maan ääriin. Tämä tytsy on hirmuisen hellyyden kipeä ja rapsutuksia
haluava, mutta hellyyttä vastapainoksi saa myös omistajakin, sillä pehmoinen
pää painuu syliin, pari lipaisua ja sitten tuhina jo alkaakin leikkisän
päivän päätteeksi ;) Tätä hurmaavaa neitiä ei voi vastustaa.

23.3.2009 Kuulumisia hoitokodista: Tyttö on kyl aivan ihana vaikkakin kovin arka. Matka meille satamasta sujui siis ongelmitta Parisin istuessa meidän kanssa edessä pakussa. Kovasti se oli mun miehestä kiinnostunut kun sitä nuoleskeli koko automatkan. Kotona toiset koirat vähän pelotti, mut Rei kiinnostaa kovasti, Kustia vähän jännitti.

Kyllä uskoisin Parisista rohkaistuvan hienon tyttösen nopeastikkin kun nyt jo juoksee muiden koirien kanssa ovelle vastaan kun tulen töistä tai jos kuka tahansa tulee. Etutassuillaan tamppaa lattiaan ja peppu heiluu, välillä uskaltaa myös heiluttaa häntäänsäkkin. Paris tulee kyllä ihmisen luokse, mutta rapsutuksia ei hevillä anna tehdä. Eikä ole sisäsiisti, mutta tuohan olikin odotettavissa ja sitä harjoitellaan kunhan suurin jännitys tästä laantuu niin enemmän. Ekat kakat teki eilen ulos kun oltiin koirapuistossa. Tehtiin sitten töitä että saatiin tyttö taas kiinni ku ei olis millään lähtenyt sieltä pois ;-D

Nuo nyt jo netissä olevat kuvat Parisista eivät kyllä anna oikeutta tytön kauneudelle. Paris on kyllä aivan mielettömän kaunis lurppakorvansa kanssa (toinen korva lurpattaa söpösti) Kun sattuu olemaan hetken sellaisessa asennossa et “hei, mikä tuolla on” Korvat pystyssä ja nappisilmät tapittaa… jumbe jos sellaisen kuvan ois se meidän naapuri onnistunut saamaan niin siit tulisikin ihana kuva päivitettäväksi.

Mutta joo, hyvin on lähtenyt menemään ja tämä kolmikko onkin hyvin tullut keskenään juttuun täällä. Kauniin ja ihanan koiran joku tuosta tytöstä itselleen kyllä saapi.

7.2.2009 Paris odottelee edelleen kotia Virumaan tarhalla. Paris on nyt yksin häkissään ja tulee rohkeasti häkin laidalle tervehtimään ihmisiä. Kun menen häkkiin niin Paris kiertelee minua kiinnostuneena mutta ei uskalla tulla ottamaan vastaan rapsutuksia. Paris on siis hieman arka sen olisikin hyvä päästä jos sosiaalistumaan ja harjoittelemaan normaalia kotielämää.

31.12.2008 Paris ja Nicole ovat n. 6 kuukauden ikäiset hyvin paljon rotevaa saksanpaimenkoiraa muistuttavat sisarukset. Aktiivisia ja rohkeita ja tarvitsevat kodin, jossa rotuperimän ominaisuudet otetaan huomioon. Aikuispaino noin 35-40 kiloa. Paris on sisaruksista lyhyempikarvainen. Ei ensimmäiseksi koiraksi.

Paris luovutetaan tunnistusmerkittynä, rokotettuna, sisä- ja ulkoloishäädettynä ja sillä on EU-passi. Kulukorvaus 180 euroa. Uusi omistaja hakee Parisin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.