Pangodi

Lisätty sivulle: 2011-09-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Pangodi
6.11.2011 Pangodi sai kodin Rovaniemeltä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.3.2012 Pangon kanssa muutimme Rovaniemellä uuteenkotiin heti vuodenvaihteen jälkeen. Muuton yhteydessä pelkäsin Pangon suhtautumista taas uuteen asuinympäristöön, mutta Pango ei ollut moksiskaan, kunhan vain nautti naapurissa olevasta koirakentästä ja uusista koirakavereista. :)

Pango on kiinteytynyt paljo siitä kun hain sen Rovaniemelle ja energia määrä on selvästi noussut koska nykyään itse meinaa jo lenkeillä väsyä ennen koiraa! :D Toki olemme harjoitelleet paljon tottelevaisuuttakin ja nykyään Pango tulee hyvin jo käskystä paikalle, osaa istua ja odottaa.. myös kävellessä jalkojen välistäpujotteluakin on harjoiteltu :D Paljon on taas touhuttu ja opittu uutta.
Kyllä voin lämpimästi suositella ottamaan koiransa tätä kautta. :)

23.11.2011 Pango saapui lopultakin kotia Rovaniemelle 6.11.2011. Aluksi oli opettelua pissahommien ja automatkailun kanssa. Nykyään ollaan jo täysin sisäsiistejä kotona, mutta autossa tahtoo vielä oksettaa. Pango on saanut paljon uusia koirakavereita ja heidän kanssaan on ulkona leikitty niin paini- kuin hippaleikkejäkin. Tänään kävimme makkaran paisto retkellä (jälleen) ja nautimme pakkassäästä! :) Pango juoksi vapaana koko reissun ja ihmetteli jäistä maastoa. Olemme kyllä nauttineet syksyisestä säästä ja metsäretkistä täysin siemauksin.

Hyvää loppu syksyä ja joulun odotusta kaikille!! :)

***

Narttupentu, noin 5-6kk, kotihoidossa Vihdissä.

19.10.2011 Pangodi kotihoitajansa sanoin: Pangodi, jonka kutsumanimeksi on tullut Pango, on ollut luonani nyt 1 ½ viikkoa. Pango on mukava ja helppo koira, jolla on kuitenkin myös oma tahto. Pango ottaa kontaktia hyvin. Irtioloa on kokeiltu liinan kanssa, pysyy hyvin lähellä ja tulee kutsusta luokse häiriöttömässä ympäristössä. Vaikka ulkonäöstä muuta voisi päätellä, Pangolla ei vaikuttaisi olevan juurikaan riistaviettiä. Oravat ja linnut ovat saaneet olla rauhassa. Myöskään hoitokodin kissaa Pango ei ole innostunut jahtaamaan, vaan on alusta saakka suhtautunut siihen rauhallisen ystävällisesti.

Hoitokodin koirasta Pango tykkää kovasti, mutta tärkein juttu Pangolle näyttäisi olevan ihminen, eli sopisi varmasti myös ainoaksi koiraksi. Pangolla on taipumusta yrittää omia ihmistä omakseen näykkimällä ja härnäämällä toinen koira pois ihmisen luota. Jos uudessa kodissa on toinen koira/muita koiria, siteen siihen/niihin on oltava riittävän vahva ja hallinnan kunnossa. Itsevarman koiran kanssa Pango osaa kyllä myös alistua ja hallitsee muutenkin hyvin koirien kielen.

Uusia ympäristöjä ja tilanteita Pango arastelee hieman, mutta uskaltaa kyllä mennä niihin pienellä rohkaisulla. Tupakoivat miehet ja äänekkäät nuorisojoukot ovat Pangon mielestä asioita, jotka kannattaa kiertää vähän kauempaa tai sitten hoitotädin ja hoitopaikan koiran välissä kulkien. Hihnakäytös vaatii vielä harjoittelua, vaikka ei olekaan mitään mahdottoman huonoa. Ohitukset sujuvat ongelmitta, mitä nyt pikkuisen voi kiskoa toisen koiran suuntaan ja haluta mennä tervehtimään.

Jonkin verran Pangolla on vielä pentumaisia tapoja, kuten hammastelua ja tavaroiden pureskelua. Samoin ei vielä aivan tiedä, miten sisätiloissa eletään – miksei ruokapöydälle saa hypätä, kun kopinkin katolle sai? Voi myös viedä käsistä tavaroita, mutta antaa ne helposti takaisin ilman mitään murinoita. Ei vahdi luita eikä ruokaa ihmisiltä. Sisäsiisteyskin vaatii vielä hiomista, vaikka aika usein tehdään jo ulos ja sisällä osutaan hienosti paperille.

Hoitopaikka on kerrostalossa eikä haukkuminen ole ollut ongelma. Pango on myös ollut yksin kotona max. 4 tuntia ja yksinolo ilman toista koiraa on sujunut ongelmitta.

Tiivistäen: Pango on kiva koira, joka on vain pientä tapakasvatusta vailla.

18.10.2011 Lisätty kuvia Pangodista kotihoitopaikassaan. :)

5.9.2011 Pangodi on nuori 5-6kk ikäinen narttu pentu Valgan tarhalta. Pagondi on löytynyt järven rannalta yksinään kuljeksimassa hyvin nälkäisenä ja on päässyt tarhalle 7.8.2011. Pangodi rakastaa uimista ja on melkoinen vesipeto päästessään lenkillä pulikoimaan tarhan viereiselle lammelle.

Luovutusmaksu on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Koira saa mukaansa oman lemmikkieläinpassin.