Orana (nyk. Lilly)

Lisätty sivulle: 2007-03-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Orana (nyk. Lilly)
2.5.2007 Orana sai kodin Turun seudulta.

***

Kuulumisia kodista:

29.5.2007 Heippa! Lilly on kotiutunut erittäin hyvin! Päivittäin tehdään metsäretkiä, mistä Lilly nauttii suunnattomasti. Pihalla on myös kiva temmelellä ja pikkuhiljaa oppii tuomaan lelua käskystä, kun heittää, ettei ihan aina juokse ohi. On kyllä aikas oppivainen typykkä. Autossa matkustelee melkein päivittäin, kauppareissut ym. mukana ja hyvin on mennyt.

Eli noutoa nyt harjoitellaan ja remmissä kävelyä hiotaan. Päiviä on muutaman joutunut olemaan yksin ja on suoriutunut kiittettävästi. Ei ole kauhiasti kasvannut, viimeksi kun mittasin oli n. 48cm. Äitini käppänän kanssa tulee hyvin toimeen, ei vaan aina ymmärrä, miksei Fridu 10v. jaksa ihan kokoajan leikkiä. Kissamme Miukun kanssa Lilly haluaisi myös kovasti leikkiä, mutta sehän ei sovi meidän Miukukissan arvolle! Muuten kyllä ovat jo samassa huonessa ja Lilly käskystä pysyy suht rauhallisena. Ei tiedä vaikka ajan myötä heistä tulisi hyvät kaverit, Miuku vaan tarvitsee aikaa, mutta yllätävän hyvin on mennyt! Että ei ole mitään ongelmaa heidän yhteiselossa. Koulutukseen ollaan kovasti menossa, mutta tarttee varmaankiin odottaa juoksu ekaksi alta pois. Luulen, että kohta alkaa.

Aika paljon haukkuu, kun vieraita tulee käymään. Ollaan oltu ehkä vähän liikaa omissa oloissa tai ei olla kohdattu paljon muita koiria, kun eilen esim. kun oltiin kylillä kävelemässä, niin pisti aika mekkalan, kun näki koiran toisella puolella tietä. no,’ koulun penkillä’ saadan varmaankin tämmöiset käytökset pois. Haukku terveisin Annina, Teemu, Jan, Adele ja Lilly ja Miuku!

20.6.2007 On ihana katsella koiraa, josta näkyy, että hän nauttii elämästä täysin rinnoin!! Kuvassa näkyy Lilly vahtimassa omaa pihaa, jossa rajat tunnistaa, eikä ole vielä muille maille pyrkinyt. Toisessa kuvassa ollaan saaressa, Merimaskussa. Lilly on hyvin rohkea koira, ei aristele. Eka venematkakin sujui hyvin. Ehkä hän vähän ihmetteli kun autot olivat vaihtunneet veneiksi ja tiet vedeksi, kun miettivällä ilmeellä niitä seurasi.

Mitään pahoja Lilly ei ole tehnyt ja silloin kun joutuu olemaan yksin kotona, niin se käytetään nukkumiseen, että sitten jaksaa olla kaikessa mukana kun perhe on kotona. Just sellainen Lilly on ; kaikessa mukana! Aivan mahtava pakkaus, vienyt perheemme sydämen:) Kesä terveisin Annina L

***

Narttupentu, noin 5kk

Kuulumisia kotihoidosta:

23.4.2007 Orana on saanut super-rauhalliseen poikakoiraani liikettä näyttämällä painimuuveja ja on se tyttö herran moneen kertaan selättänytkin. Ihanasti painivat ja juosevat yhdessä. Nyt yhteislenkitkin sujuvat jo paremmin eikä vedä juuri ollenkaan. Yksin kun mennään niin kävelee tosi nätisti. Tuli tässä siivottuakin eikä tyttö välittänyt imurista ollenkaan. Kävi nuuskaisemassa vain. Sama tamppauksen suhteen, ei voisi vähempää kiinnostaa.

Komentelee välillä uroskoiraani, joka ei kuitenkaan letkauta edes korviaan. Syövät samaa luuta ja repivät samaa keppiä. Tulevassa kodissa voi kyllä hyvinkin olla rauhallinen koirakaveri mallina, sillä Orana on voimakastahtoinen koira, joka kokeilee rajojaan. Rauhoittuu kuitenkin todella hyvin pyynnöstä. Tyttö on myös kova änkemään väliin, jos silittelen omaa koiraani. Yhdessä ovat hiljaa ja ilman tuhoja kotona, mutta jos Oranan jättää kokonaan yksin, se kärsii eroahdistuksesta. On kuitenkin kova kaluamaan luita ja pyörittelemään aktivointipalloa, joten antamalla sille tarpeeksi virikkeitä varmasi oppii myös yksinolon salat.

Virtaa tällä tytöllä tuntuu olevan loputtomiin ja tuleekin tarvitsemaan todella runsaasti liikuntaa. Oranan kanssa voisi mielellään harrastaa vaikkapa agilitya. Olen pitänyt koiria irti metsissä ja pelloilla, hienosti pysynyt näkyvissä eikä ole lähtenyt hajujen perään. Varmasti on koirapuistokelvollinen kunhan pääsee sinne asti.

Oman koirani eläinlääkärikäynnin yhteydessä Orana pääsi myös tsekattavaksi. Käyttäytyi todella mallikkaasti ja rauhallisesti. Hampaat täydellisesti vaihtuneet, josta eläinlääkäri päätteli tytön olevan jo noin 5kk. Oranasta kasvaa arvion mukaan 50-60cm korkea. Toivon Oranan löytävän kodin mahd pian siksi, että ekat juoksut voivat alkaa milloin tahansa! Orana haluaa itselleen ihmisen, jonka lämpimään syliin voi käpertyä suukottelujen jälkeen. Pennun kanssa vaaditaan erityisesti pitkää pinnaa, rauhallisuutta sekä määrätietoisuutta selkein rajoin. ps. kynsienleikkuu sujui myös mainiosti!

15.4.2007 Onkohan tämä pentu joteenkin epänormaali, kun se on sisäsiisti? Ihmettelee hoitotäti. Meillä on mennyt todella hyvin. Orana on rohkea ja utelias pentu. Hiljainen ja rauhallinen tyttö. Ei hypi tai käyttäydy muutenkaan pentumaisesti. Sisällä se lähinnä nukkuu tai syö luutaan, ei edes leiki tai kiusaa omaa koiraani.

Pesulla ollessaan tyytyi kiltisti kohtaloonsa. Ulkona meno on innokkaampaa, nenä tiiviisti maassa määrätietoisesti eteenpäin viipottaen. Muita koiria se tahtoisi mennä moikkaamaan, ja turhautuneena saattaa haukkua. Ei jää kuitenkaan haikailemaan toisten koirien perään vaan matka jatkuu sutjakkaasti. Ollessaan lenkillä yksin Orana kävelee paljon nätimmin kuin oman koirani ollessa mukana. Kuuntelee hyvin mielenkiintoisia äännähdyksiä, mutta nimeään ei kyllä tunnista. Oikenlaisella koulutuksella tyttö oppii varmasti nopeasti remmikäyttäytymisen salat.

Hissiin Orana menee jo ilman houkutteluja. Rappukäytävän portaat hieman pelottavat, koska niistä näkyy läpi. Tiiviit rappuset matkataan kuitenkin reippaasti ylös sekä alas. Ei reagoinut ohikiitävään paloautoon, eikä muutenkaan ole säikkynyt mitään. Ihmisiäkin menisi uteliaasti haistelemaan. Todella tasapainoinen yksilö!

Kun Oranan kanssa yrittää leikkiä, se menee hieman hämilleen, ai että ihmisetkin osaavat leikkiä? Mutta toista koiraani se juoksuttaa 10-0. Nopea tyttö! Orana on kuitenkin niin rohkea ja läheisyyttä kaipaava tyttö, että uskon sen pärjäävän hyvin myös ainoana koirana. Toisesta koirakaverista ei varmasti ole haittaa, kunhan laumajärjestys on selvä.

Kaikenkaikkiaan aivan upea pakkaus, josta huomaa että se on onnensa kukkuloilla kun saa olla ihmisen kanssa. Toivonkin että se ihan oma koti löytyisi mahdollisimman pian, eihän tällaiseen ihanuuteen voi olla kiintymättä! ps. tylsistyessään tyttö on järsivinään jotakin mitä sattuu eteen, tarvitsee siis paljon aktiviteetteja ja puruleluja. Tottelee kuitenkin heti kieltoa. Tällainen tietokoneen edessä istuminen ei taida olla yhtään tämän pusutytön mieleen :)

14.4.2007 Orana on todella suloinen tyttö jonka ensimmäinen junamatkakin meni kuin vanhalta tekijältä. On syönyt hyvällä ruokahalulla sekä maha toiminut hyvin. Aamulla tulikin niin iso kakka että sitä jäi tyttö oikein hetkeksi ihmettelemään, mutta jatkoi sitten ylpeänä poukkoilevaa kulkuaan. Orana nukkui niin sikeästi että jo aamuviideltä tuli herätys. Vein uudet kaverukset koirapuistoon, koska tiesin että siellä ei siihen aikaan ole ketään muita koiria. Oli ihana katsoa Oranan iloa ja vapautta aamun kasteessa! Tuli hurjaa vauhtia luokse kutsusta.

Orana on hellyydenkipeä ja hieman mustasukkainen toisesta koirastani. Yrittää hieman komennella uutta isäpuoltaan, mutta Rebel ei pahemmin välitä pikkutytön oikuista. Kuitenkin ne tulevat loistavasti toimeen ja Oranakin tyytyy välillä saamaan rapsutuksia vain toisella kädellä. Tällä hetkellä se nukkuu prinsessan arvolleen sopivan kokoisella 120x190cm petauspatjalla.
Terveisin Minna, Orana ja Rebel

13.4.2007 Orana tulee kotihoitoon.

27.3.2007 Orana on noin 3 kuukauden ikäinen narttupentu. Se asuu samassa häkissä Ospertin kanssa. Oranassa saattaa olla ajokoiraa, varmuutta asiasta ei ole. Orana on tuotu Tallinnan Loomade Hoiupaikiin Neeme tänavalta 14.03. Oranan rek nro on 5147. Kulukorvaus 150 euroa. Orana on valmis matkaamaan uuteen kotiinsa alkaen 4.4.