Nuustik

Lisätty sivulle: 2008-07-10

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nuustik
27.7.2008 Nuustik sai kodin Turun seudulta.

***

Kuulumisia kodista:

11.8.2008 Oltiin nyt sitten toista kertaa lääkärissä, tällä kertaa oli tarkoitus poistaa hammaskiveä, mutta päätyivät poistamaan 8 hammasta ja sanoivat, että lisää täytyy luultavasti poistaa tulevaisuudessa. Oli hampaat mätiä, juuret näkyvissä kun ikenet tulehtuneet ja ienkaulat vetäytyneet. Ei ihme, ettei kelvanneet kuin kaikkein pehmeimmät makupalat ja pehmoruoka. Nyt on pitkään antibioottikuurilla, jotta suun tulehdukset rauhoittuisivat.

Lääkärissä käynti oli muuten melko koettelemus, Nuustik puolustautui kuin pieni susi. Pelkän rauhoituspiikin antamiseen meni puoli tuntia ja neljän ihmisen voimat. En saanut minä kuonokoppaa sille, eikä saanut eläinlääkärikään.

Nyt meidän ongelmamme onkin, että meidän pitäisi muka laittaa antibioottitippaa sinne Nuustikin korvaan joka päivä kahdesti, enkä tiedä kuinka se onnistuisi. JA vielä hieroa päälle! Nuustik murisee ja hyvin nopeasti puree, jos tajuaa, että nyt hoidetaan. Ollaan yritetty opetella korvaan koskemista, ja tällä hetkellä olemme sillä tasolla, että saan koskea korvan päähän, avata sen ja katsoa sisään. Jos tippaa yrittää laittaa, tulee hyökkäys. On jo purrut sekä minua ja miestä juuri tällaisessa tilanteessa. Nyt on otettu projektiksi myös se, että tassuihin saisi edes hipaista kynsisaksilla. Sekin on puolin mahdotonta.

Kuonokoppa ei vaikuta hyvältä ratkaisulta, sillä Nuustik on selkeästi tottunut, että se on paha asia. Yritimme molemmat lääkärin kanssa saada sille päälle kahta eri kokoa silloin eläinlääkärissä, emmekä onnistuneet.

Tuo hoitaminen on meidän suurin ongelma, muuten Nuustik on kotiutunut hyvin ja enää harvoin pissaa sisälle. Hiukan miehiä haukkuu ja öisin haukkuu ääniä, mikä on ehkä pikkasen rassaavaa. mutta tuo hoitaminen on ongelmalistalla meillä ensimmäisenä. Muuten joudumme viemään koiraa jatkuvasti eläinlääkärille rauhoitettavaksi vaikkapa kynsien leikkuuta tai korvien putsausta varten ja siellä on myös vastassa melkoinen taistelu, eikä se ole hyväksi kenellekään. Eläinlääkärikin päivitteli, että mahtoiko olla riittävä määrä rahoittavaa, kun oli niin vihainen koira.

Muuten nuuskamuikkunen on meillä kuin kotonaan, ja hyvin ystävällinen, oppivainen ja suloinen pieni koira!

En tiedä mikä lienee traumatisoinut pikkukoiran niin kaikkea mahdollista hoitotoimenpidettä kohtaan. Trimmaus tuskin tulee sujumaan, tällä kertaa
kynittiin samalla kun oli rahoitettuna. Tuli muuten melko erinäköinen pikkuotus. Ihan hauska. T. Hanna

***

Uros, noin 7v.

10.7.2008 Nuustik, reg nro 9541, on noin 7-vuotias puudelimix uros Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Nuustik tuli tarhalle huhtikuun lopulla omistajan kuoleman vuoksi.

Nuustik on ystävällinen ihmisiä kohtaan, ja pitääkin erityisesti lapsista. Lenkillä Nuustik kävelee kauniisti ja pienen kokonsa puolesta (alle 40cm), on hienosti hallittavissakin. Nuustik ei pidä toisista koirista, vaan haukkuu kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta, joten Nuustikille etsitään kotia ainoana sohvanvaltiaana. Nuustik haukkuu häkissään jonkun verran, joten kerrostalo ei välttämättä ole paras vaihtoehto herralle. Nuustikilla oli tarhalla korvatulehdus, joka on nyt jo hoidettu. Eläinlääkäri joutui kuitenkin rauhoittamaan herran, koskapa Nuustik tuntui olevan tutkimisesta ja toimenpiteistä eri mieltä.

Nuustik odottaa uutta kotia Tallinnassa, kulukorvaus on 100 €.