Nuhanenu (nyk. Tyyne)

Lisätty sivulle: 2012-02-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nuhanenu (nyk. Tyyne)
27.4.2012 Nuhanenu sai kodin Vantaalta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

14.1.2013 Välitit meille viime keväänä nuoren Nuhanenun Valgan tarhalta, jonka nimeksi tulikin sitten Tyyne. Tyyne on voinut mahtavasti, ja saanut paljon itseluottamusta (välillä jopa hitusen liikaakin :D), kuitenkin vielä on tehtävää vilkkaimmilla alueilla kuten julkisissa, ja asemien seuduilla jolloin arkuus ottaa vieläkin vallan. Ja tietty näin aikuiseksi tulemisen kunniaksi leikkasin Tyynen, joten nyt ei sitten ole huolta suvunjatkamisesta taikka turhista juoksuista. Vielä olisi toinen toipumis viikko edessä, mutta parempaan mennään kokoajan :) Laitoin liitteenä pari kuvaa aikuiseksi venyneestä koirasta.

***

Narttupentu, noin 2kk

5.3.2012 Nuhanenu on Nukin kanssa samassa häkissä, mutta on paljon pienempi (n.5kg) ja arempi pentu. Se menee mielummin kauemmas katselemaan kun Nuki saa herkkuja, ja perääntyy heti jos menee lähemmäs, mutta uteliaisuus voittaa ja hetken kun ihmisiä on tullut ja mennyt häkkiin, Nuhanenukin tulee ja antaa ottaa itsensä syliin. Kuitenkin tätä pentua on vielä paljon rohkaistava, että arkuus jäisi pois. Nuhanenu on kuitenkin vielä nuori, että oikealla tavoin sosialistamalla hänestä kasvaa ihastuttava pikku neiti.

28.2.2012 Yhteistyötarhamme pitäjä oli hakenut Nukitsemehedin pentuineen tarhalle paikkakunnan sosiaalityöntekijän pyynnöstä. Koirat olivat yksin keskelle metsään vanhan talonpaikan raunioihin rakennetussa bunkkerissa, joka niin pieni, että yksi ihminen tuskin ympäri kiinnitettävä mahtui. Emo Nukisamehed ja pennut Nuki ja Nuhanenu etsivät kauttamme koteja. Kolmas pennuista on jäämässä hoitopaikkaansa virossa. Pennuista Nuki on oletettavasti aikaisempaa pentuetta ja jäänyt emonsa seuraksi. Se on paljon isompi ja vanhemman oloinen käytökseltään kuin nuorempi Nuhanenu. Nuhiksen perhe on yllättävän hyvässä kunnossa vaikka ovat olleet bunkkerissa jo pitemmän aikaa oman onnensa nojassa. Ilmeisesti he ovat saaneet hyvin yksipuolista ruokaa ja nuhiksilla voi olla puutostiloja vitamiineista ja kivennäisaineista.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.