Nublu

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Nublu
1/2006 Nublu sai kodin Lahdesta perheen ainoana koirana.

***

Narttu, noin 2v.

Nublu on brindle-värinen, erikoisennäköinen narttu. Nublu on huostaanotettu omistajaltaan. Nublulla oli erittäin paha suolistotulehdus, joka on jo paranemaan päin, mutta Nublu tarvitsee vielä jonkin aikaa erikoisruokavaliota. Nublu ei sovi kotiin, jossa on kissoja, koska Nublu jahtaa niitä! Uusissa tilanteissa Nublu on hieman arka, mutta rohkaistuu kyllä nopeasti. Nublu matkustaa autossa rauhallisesti.

29.12.2005 kuulumisia kotihoidosta: Nublu on kotiutunut meille todella hyvin. Se on täysin sisäsiisti ja eikä hauku yksinjäädessään. Muutenkin sisätiloissa varsin hiljainen koira, aluksi vahti hieman kerrostalon ääniä, mutta nyt kotiuduttuaan ei juurikaan jaksa niistä enää kiinnostua. Naisia ja lapsia Nublu rakastaa ja on varsinainen halinalle, joka on jatkuvasti tunkemassa syliin antamaan pusuja, vaikka sylikoiraksi kokoa onkin tullut vähän liikaa (n.55cm ja 20kg). Miehiä kohtaan Nublu on epäluuloinen, todennäköisesti aiempien huonojen kokemusten takia, mutta se on varsin helposti lahjottavissa herkkupaloilla, ja niitä miehiä jotka se on päättänyt hyväksyä se suorastaan palvoo.

Nublu on energinen ja liikunnallinen koira, joka olisi ketteryytensä ja ponnistusvoimansa puolesta varmasti kova sana agilityradoilla. Vähän kotitekoisia esteitä ollaankin pompittu, ja niistä Nublu on ollut hyvin innostunut. Nublu on varsin nopea oppimaan, jos vain sopivia palkintoja on tarjolla eli toisinsanoen ruokaa: jos kädessäsi on lihapulla niin tyttö muuttuu oitis tottelevaisuusvalioksi (tai ainakin sellaisen aluksi..) joka on valmis tekemään mitä ikinä pyydätkin ? Tällä hetkellä neiti osaa antaa tassua, sekä hallitsee käskyt istu, maahan ja sivulle, ja lisää opetellaan jatkuvasti.

Urosten kanssa Nublu tulee toimeen lähes poikkeuksetta, toisten narttujen suhteen se on hieman valikoivampi. Koirapuistossa isommassa laumassa nartutkin ovat yleensä suosittua riehuntaseuraa, mutta hihnassa toisen nartun kohtaaminen saattaa aiheuttaa pientä rähinää. Narttujen kanssa ongelmat johtuvat yleensä siitä, että niitä kohtaan Nublu on varsin dominoiva, ja mikäli toinen ei sulata Nublun komentelua niin syntyy helposti pientä riitaa. Pennuista Nublu on toistaiseksi pitänyt sukupuoleen katsomatta.

Nublu on hyvin kiltti koira, mutta sillä on myös melko vahva luonne, joten tulevalla omistajalla olisi hyvä olla jonkin verran kokemusta koirista. Nublu on mielestäni kaikinpuolin mukava ja omalle ihmiselleen uskollinen kaveri, joka on varsinainen Suuri Persoona. Sillä on hassuja erikoisia pikku tapoja, jotka huomaa vasta asuessaan sen kanssa kauemmin, ja kokonaisuudessaan tämä tyttö onkin rakastettavan erikoinen pakkaus sekä ulkonäkönsä että luonteensa puolesta.