Nööbi

Lisätty sivulle: 2013-05-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nööbi
6/2013 Nööbi sai oman kodin maalta.

***

Kuulumisia kodista:

2/2015 Toinen talvi on päällä, ja Nööbi on muuttanut nukkumaan yöunia vällyjen alle. Pikkuhiljaa koira on tullut minuakin kohtaan suopeammaksi, vaikka normaalisti silittäminen ei olekaan sopivaa, vaikka koira olisi nukkunut juuri kolme tuntia jalkojen päällä.

Naapurin kaksi isompaa koiraa ovat tuttuja jo, ja labbista on ilmeisen hauska ajaa takaa. Koska talomme lähellä on vilkasliikenteinen maantie, emme uskalla päästää koiraa irti, sillä tästä koirasta ei ensimmäiseksi lopu juoksuinto.

Päiväsaikaan yksinoleminen sujuu hyvin. Sitä isompi riemu on jälleennäkeminen, vinkumista ja korkeita hyppyjä. Kesää odotellaan, että pääsisi neopreenitakista eroon ja metsään.

11/2013 Nööbin elämä on ollut rankkaa ja raskasta. Parisängyssä on tarjolla vain poikittaispaikkoja ja taputtelua ja halaamista on saatavilla vain koko ajan. Nööbi on kotiutunut hienosti, ja se on kaikkien lellikki. Naiset se ottaa vastaan vinkumalla ilosta ja hyppimällä, mulle on tarjolla hännänheilutusta ja vähän maltillisempaa nuuhkimista. Ehkä asemani virallisena punkinnyppijä/ hampaidenharjaaja/ kynnenleikkaaja / hirventuotostenhuuhtojana vaikuttaa siihen. Lenkkeily on mieluisaa, ja ihan kaikki asiat ja jäljet pitää haistella. Tehtiin koiralle pari hajujälkeäkin syksyllä, ja se on selvästi innostunut siitä lajista. Nööbi on erittäin kontaktihakuinen koira, kiilaa itsensä mielellään sohvan ja istujan väliin ja hautaa kuononsa kainaloon. Kaiken kaikkiaan, hyvin on mennyt.

***

Narttu, synt. 21.10.2012, kotihoidossa Nurmijärvellä

Kuulumisia kotihoidosta:

17.6.2013 Video Nööbistä leikkimässä..

11.6.2013 Nööbi rohkaistuu ja reipastuu päivä päivältä, eivätkä uudet ihmiset pelota tyttöä enää niin kovasti. Arka Nööbi yhä on, mutta uskaltautuu jo mennä tutustumaan uusiin ihmisiin varovasti haistellen. Kun tytölle antaa rauhassa aikaa tutustua, saa Nööbistä mitä parhaimman kaverin. Miehiä Nööbi selvästi aristaa enemmän. Isot ihmisjoukot ja ohi ajavat autot pelottavat Nööbiä, joten koti hiukan syrjemmällä olisi Nööbille ihanteellinen.

Nööbi rakastaa juoksemista ylikaiken, mitä kovempaa sen kivempaa! Meillä Nööbi onkin saanut olla pihassa ja läheisillä pelloilla vapaana ja tyttö ottaa kyllä ilon irti spurttaillessaan täysiä pitkin pellon reunoja ja yrittäessään ottaa lintuja kiinni! Käymme myös paljon juoksulenkeillä ja koirat on meillä usein mukana. Nööbi yleensä johdattaa joukkua ja Nööbistä saakin itselleen väsymättömän lenkkikaverin. Myös pallopelit on tytön mieleen ja Nööbi jaksaisikin touhuta pallojen kanssa tuntitolkulla pihalla. Välillä tyttöä on jopa vaikea saada sisään kun olisi niin kiva vaan juosta pihalla pallojen perässä.

Sohvaperunaksi tästä tytöstä ei siis todellakaan ole vaan Nööbi tarvitsee aktiivisen kodin, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta. Oma piha olisi Nööbin mielestä ihan parasta! Toisista koirista Nööbi tykkää myös, niin isoista kun pienistäkin eli koirakaveri voisi Nööbillä myös olla.

Autoilusta tyttö ei pidä ja huono olo yllättää jo ihan lyhyelläkin matkalla. Nööbi on aika pitkälti jo sisäsiisti. Joskus harvoin tulee vielä pissat sisälle, mutta silloinkin yleensä paperille. Eroahdistusta Nööbillä ei ole ollut eikä tyttö ole tehnyt tuhoja edes yksin ollessaan. Tossuja ja kenkiä Nööbi kylläkin rakastaa kantaa ympäriinsä ja yleensä kasaa niitä omalle pedilleen.

Ajan kanssa ja pikkuhiljaa edeten tytöstä saa mitä suloisimman koirakaverin!

17.5.2013 Nööbi-tyttö on vielä kovin arka ja varsinkin ihmiset jännittää Nööbiä kovasti. Meihin tyttö on jo pikkuhiljaa tottunut ja ottaa jo itsekin kontaktia, tulee syliin ja tulee iloisena häntä heiluen vastaan kun tullaan kotiin. Nopeat liikkeet ja kovat äänet saa Nööbin kumminkin helposti pelästymään ja juoksemaan karkuun. Utelias tyttö on ja mielellään seuraa koko ajan mitä tehdään ja haluaa olla mukana, vaikkakin turvallisen etäisyyden päästä. Tyttö on hurjasti reipastunut tämän viikon aikana, minkä meidän luona on ollut. Nyt alkujännityksestä päästyään ja hiukan totuttuaan uusiin ympyröihin, leikkii ja touhuaa niin kun pennun kuuluukin, kunnes väsy iskee ja pitää mennä päiväunille. Remmissä Nööbi kulkee nätisti ja pysyy hyvin isonkin koiran vauhdissa! Nööbi on sen verran arka tyttönen, että tarvitsee paljon aikaa ja rohkaisua, jotta saa pikkuhiljaa kerättyä itseluottamusta!

Luovutusmaksu 200e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.