Noddy

11/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

03.05.2020 Noddy sai kodin

22.3.2020 Noddyllä tulee uudessa ympäristössä rankka remmirähjäys koiria ohittaessa, joten Noddy etsii yhä kotia. Uuden kodin pitää olla omakotitalo, jossa on sellaiset lenkkimaastot, missä ei koiria vastaan tule, tai sitoudutaan ja osataan erittäin hyvin ja pitkäjänteisesti remmirähjäyksestä eroon kouluttamaan. Noddyn rähjäys johtuu pelosta, ja on hyvin herkässä uudessa paikassa lenkille lähdettäessä. Minkäänlainen katu tai kaupunkiympärisö laittaa Noddyn myös täysin lukkoon, joten tällainen ympäristö ei Noddylle sovi.  Noddy voi hyvin asua narttukoiran kanssa, ja sisätiloissa on rauhallinen, iloinen ja tasainen koira.  Noddyllä on kovasti riistaviettiä, joten myös riistan rauhaan jättämistä Noddylle tulee osata opettaa, eikä Noddyä voi pitää missään tilanteessa vapaana, paras olisi iso, korkeasti aidattu piha, jossa vapaana juosta.

21.2.2020 Noddy odottaa yhä omaa kotiaan. Noddylle paras koti olisi sellainen, jossa pääsisi vapaana juoksemaan aidatulla pihalla, ja missä lisäksi olisi tarjolla koulutusta ja tietenkin normaaliakin lenkkeilyä. Narttukaveri olisi Noddylle mieleen, mutta voi Noddy ainoanakin koirana olla, jos Noddy muuten saa reippaasti aktiviteettejä ja vaikka lähipiiristä koirakaverin välillä painimaan.

08.01.2020 Noddyn kanssa on kokeiltu ja harjoiteltu sijaiskodissa yksinjäämistä sekä koirien kanssa että ilman muuta laumaa, ja Noddyllä ei näytä olevan mitään ongelmaa yksin jäämisessä. Noddy leikkii leluillaan tai käy nukkumaan. Noddy ei osoita mielenkiintoa varastella ruokaa tai ottaa tavaroita, eikä ulvo tai hauku, kuin vasta ilmoittaakseen, että joku tulee. Noddylla on kuitenkin tällä hetkellä aktiivisia koirakavereita, mahdollisuus riehua tarhassa ja muuta aktiviteettia, joka myös voi vaikuttaa siihen, että yksinollessa on hyvä rauhoittua ja ottaa unet. Jotta myös uudessa kodissa yksinolo sujuisi, on Noddyn kanssa hyvä asennoitua aktivoimaan ja touhuamaan pojan kanssa. Noddylle etsitään omakotitaloa, sillä vaikka yksinolo onkin rauhaisaa, poika on muuten elossaan äänekäs.

04.01.2020 Noddy on podencotyylinen nuori uros, joka etsii rotukokemusta omaavaa kotia. Noddy jännittää alkuun uusia tilanteita mutta rauhallisella ja kannustavalla ohjauksella sopeutuu tilanteisiin nopeasti. Tulee toimeen toisten koirien kanssa kunhan saa rauhassa tutustua, varmimmin toimii narttujen kanssa, poikaa ei sijoiteta toisen uroksen kaveriksi.  Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa tulee koirien tavata ainakin kerran ennen kotiutuspäätöstä. Riistavietin vuoksi ei sijoiteta kissaperheeseen. Noddylla on ollut aiemmin vaikeuksia lasten kanssa, joten poikaa ei sijoiteta ihan pienten lasten perheeseen. Noddy on melko äänekäs poika, ja haukkuu monissa tilanteissa, joillekin äänille sekä saattaa yksinkin vahtia, joten tästä syystä koti omakotitalosta on pojalle hakusessa. Noddy ei ole ollut täysin yksin, vaan aina koirakaverien tai ihmisten kanssa, joten kokemusta ei ole, miten Noddy suhtautuu täysin yksin jäämiseen. Autoilu sujuu vaikka autoon meno ei pojan mielestä ole mitenkään kiva tapahtuma, mutta matkan ajan nukkuu kuitenkin omalla paikallaan. Erittäin ihmisrakas ja kiltti poika, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktivointia elääkseen tasapainoista koiranelämää. Noddy on sijaiskodissa Hattulassa ja poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.