Niia

Lisätty sivulle: 2012-05-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Niia
7.7.2012 Niia sai kodin Iitistä (Kymentaka).

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.7.2012 Heip! Maailman kaunein lepakkokorvainen Niia-tyttönen tuli meille omaan kotiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- … 5276_n.jpg

Nyt Niia asustelee maalla omakotitalossa, jossa iso aidattu piha ja aitojen ulkopuolellakin vain metsää ja peltoa. Perheeseen kuuluu “äiti ja isi” -ihmisten lisäksi kolme “isoveljeä”, joista Hessu ja Pate on kissapoitsuja ja Eiffel n. 8-vuotias isokokoinen koiraherra. Efe tuli meille PK:n kautta Hoiupaikista Lokakuussa -06 Meerin (vanhasta Varjusta tammikuussa -05) pikkuveljeksi, mutta rakkaan Meerin lähdettyä sateenkaarisillalle on meillä ollut täällä harvinaisen surullinen, yksinäinen ja masentunut koiruus, joka kuitenkin “heräsi eloon” aina, kun kävi koiratyttöjä kylässä… Niinpä vähän *en-niin-tosissani-kuitenkaan* tsekkailin eri yhdistysten kodittomia koiratyttöjä, mutten mitenkään voinut olla rakastumatta Niian sielukkaisiin silmiin ja hymyilevään olemukseen http://www.pets.ee/animals/tn/DSC_00035391.JPG

Niinpä yht´äkkiä olikin jo itsestään selvää, että “pikkusisko” on saatava kotiin. No mutta, ettei tarina olisi jo heti liian onnellinen.. Rakkaus oli mun ja Niian kanssa jo heti automatkalla niin molemminpuolista, ettei neiti suostunutkaan jakamaan mua Efen kanssa Maailman ystävällisin koiraneito näyttikin tältä, jos näki mun huomioivan Efeä: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- … 2305_n.jpg Ja vastassa olikin kaveri, joka tuntui ajattelevan: “Mä oon kuus vuotta eläny dominoivan nartun tossun alla, eikä mulle nyt mikään pikkulikka räyhää mun omassa kodissa!”

No, nyt totutellaankin yhdessäeloon rauhassa koirat toisistaan eristettyinä (näkevät toisensa kuitenkin koko ajan, jos kiinnostaa) ainakin niin kauan, että Niian korvat (pahin krooninen tulehdus mitä lääkäri oli nähnyt) ja mun käsi (jäi vähän hampaisiin kun menin rähinän väliin) paranee. Mutta kyllä tää tästä, onnellisia yhteiskuvia vaan vähän myöhemmin

***

Narttukoira

21.6.2012 Niia on hyvin kiltti kokoisekseen koiraksi. Lenkin alussa vähän veti, mutta rauhoittui kun matka jatkui. Niia voisi varmasti juosta gasellin lailla.
Kapasiteettia tytössä olisi. Käveli kuitenkin kauniisti hihnassa ja tuli luokse kutsuttaessa. Uusia kuvia tytöstä.

13.6.2012 Niia on siirtynyt Tallinnan tarhalle, jossa tyttö steriloidaan. Lisätty Niialle hyvin löytökoiramainen kuva, jossa kaunis tyttö odottaa sitä omaa kotia koiratarhalla. Niia painaa 28 kg.

Niia on erittäin ihmisystävällinen ja kontaktihakuinen löytökoira. Tarhaolosuhteissa Niia on suhtautunut ystävällismielisesti muihin koiriin. Niia on kooltaan keskikokoinen (n. 55 cm), mutta melko sirorakenteinen. Niia on arvioitu noin 2-vuotiaaksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sterilisoituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 250 euroa.