Netti

Lisätty sivulle: 2012-05-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Netti
8.10.2012 Netti sai oman kodin kauttamme tulleen Saku-koiran kaverina

***

Steriloitu narttukoira, noin 2v. kotihoidossa Helsingissä

1.10.2012 Kuulumisia hoitokodista: Netti on maailman ihanin maalaishömppä. Kaupungista aiheutuva stressi on laantunut aika paljon. Mökillä kun oltiin viikonloppu, niin teki kaikki asiansa ulos ja viihtyi todella hyvin! Muutaman kerran lähti salaa omalle tielle mutta tuli 5 minuutissa takasin, muuten oli narussa kytkettynä ja pärjäsi hyvin. Pari kertaa päivässä käydään koirapuistossa ja tulee KAIKKIEN koirien kanssa toimeen. Ei enää murise eikä hauku vieraille.Nettiä kiinnostaakin enemmän toisten koirien kanssa puuhastelu kuin ihmisten tarjoamat rapsutukset. Hoitokodissa on saanut olla sohvalla ja “hyppiä syliin” mutta varmasti tarvittaessa voi opettaa pois, uskoo kun kieltää. Maahan-käskyn oppi hetkessä. Karvaa tiputtaa aika paljon vielä.Netti on myös jo sisäsiisti!

17.9.2012 Tässä vähän tietoa Netistä näin kolmen vuorokauden perusteella:

Netti on kiltti ja leikkisä tyttö. Kaupunki on vähän stressaava paikka, joten Netille olisi hyvä löytää mahdollisimman pian luonnon läheltä koti. Puistossa Netti tuntee olonsa turvalliseksi ja kulkee hihnassa melkein koko ajan nätisti, mutta vetää jos pelottaa. Kotona Netti pärjää yksin hyvin. Ulkona on niin paljon jännittäviä juttuja ettei uskalla/muista pissata lenkillä, sen takia tyttö ei ole vielä täysin sisäsiisti. Aina ei myöskään malta syödä suuta tyhjäksi kupin äärellä, joten raksujen murusia löytyy lattioilta. Lasten kanssa Netti tulee toimeen. Muita koiria tyttö ei joko reagoi tai vähän murisee, johtunee vielä varmaan jännityksestä. Jos tulee vieraita niin aluksi haukkuu ja murisee, mutta sitten ottaa vieraat hyvin vastaan. Eiköhän Netistä joskus tule citykoira jos ei luonnon lähelle pääse, mutta viihtyy varmasti paremmin rauhallisella paikalla.

14.9.2012 Netti saapui Helsinkiin kotihoitoon.

12.7.2012 Netti on todella iloinen ja seurallinen koiratyttö, joka osaa hienosti istu-käskyn ja on todella nopea oppimaan temppuja tarhan henkilökunnalta. Netti ei aristele ketään, ja lenkillä se käyttäytyy hyvin. Metsästyskoiramaiseen tapaan se on lenkillä hyvin kiinnostunut seuraamaan hajuja, löytäen ja kantaen tienpusikosta takaisintullessaan aarteena suussaan puoliksityhjää tupakka-askia. Netille voisi sopia jäljestystä tai mitä tahansa muutakin lajia harrastavainen koti, Netti on myös hyvin ketterä ja ottaa hyvin kontaktia ihmiseen. Netti on aika kompakti, alle keskikokoinen koira.

2.5.2012 Netti etsii sisaruksineen uutta kotia omistajansa muuton vuoksi. Netti on sirorakenteinen laika-mix, n. 20kg. Netti on ystävällinen ja viihtyy ihmisten seurassa. Tämä sisarusparvi on elänyt elämänsä ketjussa ulkona, eikä ole oikein oppinut sisällä olemaan. Ihanteellisin kotivaihtoehto olisikin paikka maalla tai muuten rauhalliselta asuinalueelta, missä saisi viettää paljon aikaa omalla pihalla omistajan kanssa yhdessä puuhastellen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.