Nestor (nyk. Rafael/Raffe)

Lisätty sivulle: 2014-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nestor (nyk. Rafael/Raffe)
6.07.2015 Raffe sai kodin Vantaalta.

***

Leikattu uroskoira, 8 kk

8.06.2015 Rafael eli Raffe etsii uutta kotia.Poika on oikein ystävällinen ja energinen paketti joka tarvitsee tapakoulutusta. Hihnakäyttäytyminen alkaa olemaan hallussa mutta yksinolo tuottaa pojalle vaikeuksia joka ilmenee pentumaiseen tapaan tavaroiden tuhoamisella. Raffe on sisäsiisti ja poika tulee toimeen kissojen sekä lasten kanssa. Raffe on kotihoidossa Vantaalla.

***

1.2.2015 Nestor sai kodin Turusta.

***

Kuvia ja kuulumisia kodista:

15.2.2015 Rafael ja vanhempi koira Ziro tulevat toimeen erinomaisesti. Kertaakaan ei olla tapeltu, mutta sen sijaan leikitään tosi paljon yhdessä. Ovat kuin paita ja peppu! Huomaan aidosti, että vanhempi koirani on piristynyt paljon pennun tulon jälkeen, se on selkeästi virkeämpi ja jopa välillä se osapuoli, joka aloittaa leikin. Kissakin on sopeutunut hyvin uuteen tulokkaaseen ja pärjäävät keskenään hyvin. Rafael oppi tosiaan ekan viikon aikana täysin sisäsiistiksi, muutamat vahingot ja ilopissat pääsi, mutta nykyään ei enää niitäkään. Tällä viikolla opeteltiin urakalla yksinoloa, kun olin koulussa ja töissä. Poika pärjää täällä hienosti. Kotiin tullessa täytyy ymmärrettävästi tietysti ilmoittaa muulle laumalle että äiti tuli kotiin ja tällöin Rafael ulvookin kahdesti, kuin susi. Liekö isässä sitten jotain sutta, kun poika tuommoisen taitaa. ;)

Kaikki toimenpiteet Raffe antaa tehdä kiltisti. Tänään leikattiin ekan kerran kynnet ja poju vaan makoili sylissä täysin rauhallisesti, eikä yhtään rimpuillut. On oppinut kaksi uutta käskyä ”paikka” ja ”toinen tassu”. Hihnakävely parantunut huomattavasti, enää ei vedä ja uusiin asioihin suhtaudutaan uteliaammin/ei enää ihan niin pelokkaasti. Vieraat Rafael ottaa nätisti vastaan. Rafael syö oikein hyvin ja painaa jo 12,1kg. :) Toinen korvakin jo noussut kovasti ja on usein jo kokonaan pystyssä!

Öisin nukutaan kiltisti kaikki samassa sängyssä, välillä mulla käy ahtaaksi kun kummallakin puolella vieressä koira, mutta mukavahan se on. :) Koko yö osataan olla täysin rauhallisesti ja herätään vasta silloin kun minäkin. Tällä hetkellä käydään neljä kertaa päivässä ulkona/lenkillä ja se on riittänyt Raffelle oikein hyvin ja tosiaan välissä ei ehdi sattua vahinkoja sisälle. Poika myöskin tietää mikä on sallittua ja mikä ei. Omia leluja, joita on paljon, niitä rikotaan urakalla, mutta huonekaluihin yms. ei kosketa – edes äidin poissaollessa. :) Tästä on hyvä jatkaa! :)

2.2.2015 Nestor, nykyään Rafael (tuttujen kesken Raffe) on erittäin kiltti,reipas,alistuvainen ja fiksu poika. Hihnakävely sujui heti hyvin, kun saatiin valjaat oikean mittaisiksi. Vanhemman koiran kanssa tiesi heti oman paikkansa, tämä ärhenteli aluksi, mutta Rafael vaan alistui ja meni selälleen häntä heiluen. Hetken päästä tämä kaksikko leikki jo ulkosalla, eilis-illan aikana kahdesti. Tulevat siis nyt jo toimeen! Kissa pääsi vasta myöhemmin illalla toisesta huoneesta yhteiseen tilaan. Rafael kiinnostui, mutta ei lähtenyt yhtään jahtaamaan, vaan pysyi paikallaan. Kissa sai rauhassa tutkia kauempaa ja haistella ja nyt ne pystyvät olemaan jo samassa tilassa, toisistaan välittämättä.

Rafael syö oikein reippaasti ja on selkeästi ymmärtänyt jo sisäsiisteyden salat, se tekee reippaasti kaikki tarpeet ulos ja vahinkoja on sattunut vasta kaksi! Nyt kun panostan ja vien sitä erittäin useasti ulos, se tekee vitkastelematta heti tarpeensa sinne. :) Lisäksi kerrostalon aluksi pelottava hissi ja automaattisesti aukeavat alaovet, eivät enää ole ollenkaan pelottavia, reippaasti vaan sisään ja ulos. Rafaelilla onkin tapana heti hississä istuutua, mikä onkin erittäin fiksua. Samoin eteisessä, kun tulemme takaisin sisälle. Hihnassa oli eilen jännittävää aluksi, mutta nyt on jo hyvin reipasta askellusta ja kontaktia ottaa kokoajan.

Viime yö meni aika hyvin, Rafael pääsi sänkyyn nukkumaan ja nukkui kainalossa putkeen peräti 6 tuntia, ennen kuin mentiin ulos. Välillä poitsu hieman pyöri ja vaihtoi asentoa, mutta ei hypännyt sängystä kertaakaan alas. Vanhempi koirakin uskaltautui nukkumaan myös sängyssä omalla paikallaan jalkopäässä, niin kuin aina. Rafaelista huomaa heti,että se on erittäin miellyttämishaluinen ja fiksu. Se oppi eilisillan aikana jo istumaan ja menemään makuulle käskystä. Nyt on työn alla ”anna tassu”, joka luonnistuu jo melkein joka kerta oikein. :) Eli kiitos vaan kovasti teille tästä fiksusta viikarista! Tästä pojasta kasvaa viisas ja kiltti koira. :) Huomenna aletaan opettelamaan yksinoloa!

***

Urospentu, 3 kk

29.12.2014 Nestor (17397) on 3 kuinen urospentu Tallinnan tarhalla. Nestor on syntynyt tarhalla. Sen emo löydettiin kaduilta harhailemasta ja tuotiin tarhalle turvaan. Emo synnytti seuraavana päivänä 12 pentua. Todennäköisesti perimässä on saksanpaimenkoiraa ja rotikkaa, joten tulevassa kodissa oltava kokemusta näistä roduista. Ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Koulutukseen ja käytöstapojen opettamiseen on tulevan kodin sitouduttava. Kuva myös emokoirasta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentukoirasta on 250 euroa.