Nestor (nyk. Basja)

Lisätty sivulle: 2012-08-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nestor  (nyk. Basja)
8.9.2012 Nestor sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

08/2013 Nestor poikahan on ollut meillä kohta vuoden ja oikein hyvin on mennyt.
Nestor on rauhoittunut vuoden mittaan paljon eikä se enää häslää niin paljon kuin alussa. Toki koirapuistossa, jos oikea koirakaveri sattuu kohdalle, vauhti ja kierrokset saattavat nousta.

Nestor rakastaa yli kaiken olla vapaana ja mökkeily onkin Nestorin yksi lempipuuhista. Nestorin kesäloma (kokonaiset neljä viikkoa) menikin mökkeillessä. Ja sehän vasta mukavaa olikin, kun pääsi myyrä- ja
oravajahtiin ja kun koko metsä oli täynnä mielenkiintoisia hajuja.

Vesilajeihinkin Nestor on päässyt tutustumaan uimisen, kalastelun ja veneilyn merkeissä. Nestor on oikein seurallinen kaveri ja iltaisin pitää aina päästä syliin tai sohvalle viereen köllöttelemään. Yksin kotiin jääminen on Nestorin mielestä tylsää ja joskus meinaa tulla ihan suru puseroon, kun joutuu jättämään pojan työpäivän ajaksi.

Kaiken kaikkiaan Nestor on todella helppo koira, jonka kanssa voi mennä minne vain. Matkustaminen autossa, ratikassa, junassa, bussissa ja veneessä menee oikein hienosti. Usein Nestorin kanssa liikenteessä ollessa ihmiset tulevat ihastelemaan ja rapsuttelemaan Nestoria – varmaankin sen takia, kun poika on niin hauskannäköinen pikkukaveri.

Mukavaa syksyn alkua ja terveisiä !
Anne, Ville ja Nestor

12/2012 Syksyllä Tallinnan tarhalta haettu Nestor jakselee oikein hyvin. Nestorin kanssa on sujunut oikein hienosti ja kaveri tietää jo hyvin, ketä perheeseen kuuluu ja on tarka siitä, että koko lauma on koossa ja omaa reviiriäkin Nestor on alkanut vahtia.

Pienestä kenkien tuhoamisvimmasta on päästy eroon ja Nestor on pääasiassa oikein kiltisti kotona yksinkin. Kaveri on aivan manio tyyppi ja kaikkien lemmikki. Nestori on usein hyvin huomion -ja rapsutustenkipeä ja nauttii saadessaan olla huomion keskipiste sekä sylikoirana. Saunaakin Nestori haluaa aina tulla mukaan ja lötköttelee mielellään pitkin pituuttaan saunan alalauteella. Koirapuistot ja vapaana pihalla juokseminen ovat Nestorin lempipuuhaa, ja muiden koirien kanssa telmimisestä ei meinaisi tulla millään loppua. Ja nyt kun lumi on tullut, niin Nestor on ihan innoissaan ja juoksenteleen ja pomppii ympäriinsä tohkeissaan. Nestori on aivan huipputyyppi ja siitä ei voi olla tykkäämättä. Ollaan käyty Nestorin kanssa koirakoulussa, ja sen jälkeen kaveri on aina ihan väsynyt, kun on joutunut miettimään asioita kokonaisen tunnin ajan. Mutta kyllä alkaa pikku hiljaa perustemput olla hallussa. Välillä tosin Nestor on kyllä vähän häslä ja aina ei oikein jaksaisi ulkona totella, jos ympärillä on jotain muuta mielenkiintoisempaa.

9.9.2012 Basja-koiran nouto eilen tarhalta meni oikein hyvin. Poika oli haettaessa ihan innoissaan ja vaikka vähän jännitti laivassa, niin se oli tosi kiltisti ja malttoi välillä nukkuakin.

Kotona kaikki alkanut Basjan kanssa hienosti. Se on syönyt reippaasti ja nukkui koko yön kiltisi omassa pedissään. Kaveri on oikein seurallinen ja touhukas: tykkää puuhastella lelujen ja luiden kanssa. Lenkkeilessä Basja on kauhean utelias ja hirveä meno päällä kokoajan, kun on niin paljon uusia hajuja ja maisemia. Olemme todella iloisia, että saimme Basjan ja uskon, että se tulee viihtymään meillä hyvin. Suuret kiitokset vielä teille!

***

LEIKATTU UROS 1 VUOSI ELOKUU 2012.

9.8.2012 Nestor (Basja) siirtyi Tallinnan tarhalle. Nestor on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen 31.8.2012 lähtien.

2.8.2012 Nestor on noin 1-vuoden ikäinen mäyräkoira mix uros Kohtla-Järven tarhalla. Nestor on joutunut tarhalle, koska perheen lapselle oli tullut allergia. Nestor haukahti pari kertaa ensi kertaa tavatessa ja lenkkihihnan näkeminen sai poikaan vipinää. Lenkille mentiin mieluusti ja lenkki sujui vauhdikkaissa merkeissä. Nestor nauttii myös rapsutuksista. Kävimme Nestorin kanssa lammella ja Nestor ei huomannut portaiden loppumista ja molskahtikin lampeen polvia myöden. Siinä poika hetken ihmetteli ja sitten taas jatkettiin matkaa. Vesi ei aiheuttanut erityistä intoa vaan lähinnä ihmetystä. Nestor on rakenteeltaa jämäkkä ja painoa pojalla on n 12 kg.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä kastroinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.