Nero

Lisätty sivulle: 2008-04-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nero
6/2008 Nero sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

10.9.2008 Neron kanssa on mennyt todella hyvin. Turkki on loistavan sileä ja kiiltävä ja korkeutta pojalle on kasvanut huikeat 73 cm joten Nero oli varmasti kotiutuessaan vieläkin oletettua nuorempi. Nero tulee toimeen hienosti muiden koirien kanssa ja alun hihnassa vetäminenkin on jäänyt suurimmaksi osaksi pois. Kesällä Nero on päässyt viettämään paljon aikaa veneessä ja saaressa ja siihen poika on tottunut hyvin.

***

Uros, noin 1,5-2v.

Nero on noutajatyyppinen n. 1.5- 2 vuotias koira Virumaan tarhalla.

6.5.2008 Tavatessani Neron jälleen, voin vain ihmetellä kuinka mukavan rauhallinen koira se onkaan. Tämä musta, kiiltäväturkkinen komistus tuntuu tulevan toimeen kaikkien kanssa eikä turha hötkyily kuulu Neron luonteeseen ollenkaan sen iästä huolimatta.

13.4.2008 Nero vaikuttaa rauhalliselta koiralta joka tulee hyvin toimeen niin ihmisten kun muiden koirienkin kanssa. Silitän Neroa ja Nero ottaa rapsutuksia vastaan ihmisen huomioiden. Edes jaloissa pyörivä kissa ei tätä koiraa häiritse vaan Nero antaa kissan tepastella aivan rauhassa.

Lähdemme Neron kanssa kävelylle ja siinä hihna hieman kiristyy, eli rauhallisuudestaa huolimatta Nerosta löytyy kuitenkin voimaa ja tulevan kodin onkin opetettava Nero kulkemaan vetämättä hihnassa. Nero ei kuitenkaan nuoresta iästään huolimatta hypi ja hötkyile hihnassa.

Noutajamaisesta ulkonäöstä huolimatta Neron taustalta saattaa löytyä vaativiakin rotumixejä, joten uudessa kodissa on sitouduttava Neron kouluttamiseen. Nero on n. 60 cm korkea.

Yhdistys huolehtii Neron kuljetuksesta Tallinnaan, josta uusi omistaja hakee Neron kotiin. Nero luovutetaan uuteen kotiin ulkoloishäädettynä, madotettuna, rokotettuna ja tunnistemerkittynä ja lisäksi sillä on Eu-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Neron kulukorvaus on 150 euroa.