Nena (nyk. Nera)

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nena (nyk. Nera)
8/2006 Nena sai kodin Kiimingistä vanhemman uroksen kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

26.8.2006 Hei, Haimme siis pienen Nena-koiramme (nykyään tottelee nimeä Nera) Soidinniemltä viime viikon torstaina tänne pohjoiseen Kiiminkiin Oulun lähelle. Matka meni vallan mainiosti ja Nera käyttäytyi todella hienosti ja rauhallisesti koko matkan. Nera on sopeutunut hyvin uuteen kotiinsa ja on oppinut jo hienosti sisäsiistiksi.

Nera on erittäin ihmisrakas ja hellyydenkipeä pikku prinsessa. Ensimmäisenä se kotiin tullessa valtasi sängyn ja sohvan, joissa se rentoutuu ulkoilutusten välissä. Nera on oppivainen ja miellyttämisenhaluinen. Se osaa jo istu ja maahan käskyt aika hyvin ja luoksetulo on erinomainen. Rauhallisesta koirasta on myös kasvanut melkoinen villikko hyvässä mielessä. Mitään isoa “ilkeyttä” se ei kyllä ole tehnyt, vaan normaalia pennun uteliaisuutta uusia asioita kohtaan.

Neralla on kaverina yhdeksänvuotias saksanpaimenkoirauros joka opettaa hänelle paikallista kulttuuria. Laumajärjestys toki on tehty heti selväksi, mutta hyvin tulevat kuitenkin toimeen keskenään. Vanhempi koira ei kyllä meinaa pysyä Neran vauhdissa aina mukana kun se kirmaa ympäri maita ja mantuja. Sopiva soramonttu juoksemiseen on löytynytkin ja hiekka pöllyää vauhdin kasvaessa. Joskus tuntuu että jarruttaminen on vaikein vaihe kun kurvit menevät vähän pitkäksi. Myös vesi on neidille mieleinen elementti. Tarkoituksena on alkaa Neran kanssa harrastamaan ainakin tokoa ja mahdollisesti myös pelastusta. Jännityksellä odotamme millaiseksi meidän pikku veijari kasvaa. Ainakin se on osannut tehdä itsestään todella rakastettavan otuksen. T: Jaana, Toni, Jappe ja Nera

***

Narttukoira

5.7.2006 Kuulumisia kotihoidosta Suomessa: Nena ja Nina saapuivat Turkuun kotihoitoon lauantaina 1.7. Ensimmäinen päivä oli hurjan jännittävä uudessa ympäristössä ja tytöt tutkivat hanakasti uuden hoitopaikan joka nurkan. Illemmalla ulkona olikin sitten hiukan pelottavampaa, ja jokaista kahahdusta ja ohikulkijaa pysähdyttiin ihmettelemään. Myös taluttimessa kulkeminen oli uutta ja hämmentävää. Sittemmin tytöt ovat oppineet kulkemaan portaissa, taluttimessa kulkeminenkin alkaa tulla tutuksi varsinkin isommalle Nenalle. Valjaita pitää silti maistaa joka kerran, kun ne puetaan päälle.

Tytöt ovat leikkisiä ja hellyydenkipeitä, ne rakastavat painia keskenään ja välillä he saavat hepulikohtauksia lenkillä. Tyttöjen luonteissa tulisi luultavasti enemmän eroja selville, jos heidän seurassaan voisi olla yksi kerrallaan. Eroahdistusta ei ole tullut esille, kumpikaan ei hauku tai vingu paitsi silloin, kun leikki on kovassa vauhdissa. Lenkillä vastaantuleville koirille he haukkuvat, mutta eivät ole vihaisia vaan uteliaita ja innokkaita tutustumaan. Kaikenkaikkiaan tytöt ovat ihania lempeitä energiapakkauksia.

27.6.2006 Kuulumisia ja kuvia KOTIHOIDOSTA TALLINNASSA: Tytöt on kovin kasvannut ja molemmat osavat jo ilalla kysyä ulos. Öisin on joskus onnetomuuksia, mutta enemmäksen siistit. Molemmat rakastavat vettä ja nyt kuumilla ilmoilla on taistelu kova. Nina kattomatta, että on pienempi kovasti kun Nena, on jälleen paljon vahvempi, eika anna Nenalle komentamis-oikeutta.

Syövat hyvin ja todennäkoisesti metsassa olemisesta on vatsat ollut tänne asti kunnossa(jo on tottunut hankaluuksien kanssa). Mustasukkaisuuta tule sitten, jos yksi istu sylissa, sitten toinen pomppi ja yrittä näykkia sylissa olevan peffa. Silitykset on parhaimmat asiat ja niita ottetan vastaan rauhallisena istuessa ja “sanoessa” :”se on noin hyvä, jatka silitelyä”. Eika muuta, kun odotetan kotia tytöille, mutta se saa oleman hankala, kun tytöt erotetan, kun täälläki on , että Nena etsi aina Nina, Nina saa joskus yksinki asioida.

KESÄ 2006: Nena, Nina ja Nike on ne metsästä löydetut pennut ikä noin 1-1,5kk. Kaikki on nartut. Nena on kaikkein eniten doberi värinen, mutta toisetki on musta-ruskealla värityksellä. Kaikki on ihmisystävälliset ja leikkisät pennut.
Nena on isompi(paljon) ja enemmän ruske-musta, Ninalla on beige-musta. Molemmat on riemu-pallerot ja rakastavat paljon leikkimista ja sylissa istumista. Vatsat on enemmän-vähemman kunnossa ja ruoka rakastavat ne paljon.Päivalla on pennut pentu-aitauksessa ja öisin sisälla mun huonessa nukkumassa.Kissojen kanssa OK ja ne huvitavat pentuja paljon.Samoin on erittäin riemusat jos isot koirat osoittavat huomiota.Nyt on pennuilla alkanut näykkiminen kun alussa vähan aristelivat ja istuivat tasa jos niita silitin, mutta nyt haketan leikkia ja juoksemista.