Nelli

Lisätty sivulle: 2011-09-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Nelli
10.2.2012 Nelli sai kodin Espoosta kotihoitopaikastaan.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

21.1.2015 Terveiset Nelli-koiralta, joka on ollut meillä jo 3 vuotta. Sisätiloissa hän on unelmakoira, rauhallinen, ystävällinen ja osoittaa kiintymystä (pusuja paljon). Sisätiloissa piilotetun lelun(sisällä namu) etsimisleikki saa Nellin suorastaan kiihdyksiin ja meidät melkein uuvuttaa kun leikkiä pitää jatkaa ja jatkaa.

Ulkona suhtautuu toisinaan vihamielisesti eräisiin (olemme huomanneet muiden Rescue-taustan omaaviin) koiriin, kun taas useimpien kanssa on sydänystävä ja leikkii ja peuhaa ystävällisesti. Ja mitä hurjempi poikakoira tulee ulkona vastaan, sitä innokkaammin ja ystävällisemmin Nelli suhtautuu. Ulkona sulan kelin aikaan Nelli tosiaan tykkää juosta polkupyörän vierellä pitkiäkin matkoja, onneksemme Espoossa on paljon hyviä reittejä.

Karkuviettiä on edelleen säilynyt, noin kerran vuodessa livahtaa ovesta ja sitten mennään häntä suorana ja lujaa. Onneksi ei kovin kauas (lähimpää pizzeriaan!) ja kaulapannan tuntolevytietojen perusteella on retkeltä aina palautettu kotiin. Samoin riistaviettiä on säilynyt, ja se on käytössä melkein päivittäin: oravia, jäniksiä, fasaaneja, metsäkauriita…näkee ja/tai pääsee jäljille haukkumaan. Tuskin oikealla metsästysretkelläkään on näin runsasta tarjontaa. Nelli tuo meille paljon iloa, virkistystä ja liikuntaa.

21.12.2013 Olen edelleen energinen, tykkään paljon juosta (polkupyörän vierellä), ja minulla on useita ystäväkoiria naapurustossa. Kaikista koirista en kuitenkaan tykkää. Tykkään myös vetohiihdosta, mutta nautiskelen myös rauhallisista lepohetkistä emännän ja isännän sängyssä. Mutta neljä kertaa päivässä pitää päästä ulkoilemaan, se on jämpti niin.

Jouluterveiset Raplan koirille.

6.12.2012 Terveisiä – nyt meillä vuoden olleelta Nelli-neidiltä – ja meiltä.
Nelli on kivasti rauhoittunut ja kehittynyt sekä erittäin tarkka ulkoilutus- ja
ruoka-ajoistaan. Itsestään selvää on, että Nelli huolehtii talonväen herätyksestä aamuisin tasan klo 6:30. Nukkumapaikakseen on valinnut talon pehmeimmän sohvan.

Jos ulkoiluaika uhkaa mennä yli, Nelli muistuttaa siitä hyppäämällä
tietokonepöydälle. On myös oppinut leikkimään: tuo palloa heitettäväksi.
Ystävällinen kaikille ihmisille, mutta edelleen kaipaa muiden koirien seuraan.
Kiitos vielä kivasta koirasta. Hyvää joulun odotusta Ohessa kuva “Nelli tahtomassa lenkille”.

23.1.2012 Hei taas ja hyvää uutta vuotta! Nelli-neiti on jo aika hyvin kotiutunut ja rauhoittunut sisätiloissa. Nukkuu loistavasti ja syö hyvin. Ulkona on vielä opettelemista, tahtoo niin innokkaasti tutustua toisiin koiriin haukkumalla ja inisemällä niiden perään. Kyllä tykkää juosta ja peuhata lumessa, aina ei näy kuin luminen kuono ja kippurahäntä! Mieheni (ja minunkin) kunto on kohentunut valtavasti. Ohessa kuva Nellistä vinkulelun kanssa, vinkulelut ovat ehdoton suosikki!

18.12.2011 Hei! Kiirettä on pitänyt, mutta se on vain hyvä! Olemme aloittaneet koirakoulun-ohjelman (meille ja Nellille ), ja edistyneetkin jo opiskelussa. Täällä on hyvät ulkoiluväylät lyhyeeseen ja pidempään ulkoiluun. Nelli on vähentänyt hihnassa vetämisen voimaa ja siis edistynyt. Nukkuu loistavasti ja rauhallisesti, ja on ollut alusta asti sisäsiisti. Syönyt hyvin ja monipuolisesti. Sisäkäytös ja riehakkuus rauhoittumaan päin ihan mukavasti, mutta jäljelläkin vielä sitä on. Herttainen ja viisas koira kaiken kaikkiaan!

***

Steriloitu narttu, noin 1v.

5.12.2011 Nelli saapui Suomeen kotihoitoon.

26.9.2011 Nelli on musta-valkokirjava, noin 1-vuoden ikäinen keskikokoinen tyttökoira Raplan tarhalla. Nellin perimässä on laikaa, joten tulevan omistajan pitää varautua riistaviettiin. Nelli on hyvin ENERGINEN koira ja haluaa paljon juosta.Nelli myös haukkuu jonkin verran, joten kerrostaloon Nelliä ei luovuteta. Nellille paras koti olisi omakotitalossa tai maalla.Nelli tulee toimeen toisten koirien kanssa.Nelli pitää myös lapsista. Nelli on tuotu tarhalle 15.9.2011. Nelli on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen 26.11.2011 lähtien.

Nelli luovutetaan uuteen kotiin steriloituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Nellin Tallinnasta.Nelli tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Nellistä on 250 euroa.