Nasta

Lisätty sivulle: 2008-03-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Nasta
01/2009 Nasta sai kodin hoitopaikastaan

***

11.6.2008 Nasta on kotihoidossa Kokemäellä ja siihen voi mennä sovitusti tutustumaan.

***

3.6.2008 Nasta etsii kiireella uutta kotia!

Nasta on edelleen todella energinen 11 kuukautinen nuorimies ja on nyt uudessa perheessään suunnannut energiansa väärin eli syönyt mm. silmälasit.
Nastan kanssa on myös edistytty eli hihnassa poika kulkee melko mukavasti eikä juurikaan reagoi muihin koiriin, pyöräilijät tosin saavat pojassa jahtaamista aikaan. Myös napsiminen on vähentynyt paljon!
Nastalla on vielä opeteltavaa sisäsiisteyden kanssa.
Nastan omistajalla on edessä selkäleikkaus ja tästä syystä kodin löytymisellä on hätä!

Nastalle haetaan nyt kotia jossa pojan kanssa ollaan valmiita touhuamaan ja purkamaan energiaa myös aivotyöskentelyn avulla. Pojan kodissa olisi hyvä olla toinen koira kaverina auttamassa energian purkamisessa :)
Nastasta voi soitella soittoajan ulkopuolellakin!

***

04/2008 Nasta sai kodin Tampereelta

***

Nasta on 10kk ikäinen uros.

31.3.2008 Lisätty kuulumisia ja kuvia :)
Nasta kävi tänään eläinlääkärissä rokotuksilla ja onkin nyt kaikin puolin valmis astumaan oman kodin elämään. Painoa pojalla on 24,4 kiloa ja eläinlääkäri kehui Nastaa mainioksi vekaraksi. Namien avulla sai pojan tutkia ja innostuipa Nasta jopa tarjoamaan istumista ja maahanmenoa namipalkalla.
Nasta saa kokoajan rohkeutta toimia meillä kotona ja leikkiikin nykyään jo mielellään leluilla niin meidän ihmisten kuin koirammekin kanssa.

26.3.2008 Nastan kanssa alkaa elämä asettua raiteilleen.
Se on lähes täysin sisäsiisti ja useimmiten osaa jo itse pyytää ulos jos hätä yllättää. Kakkoja Nasta ei ole sisälle tehyt kertaakaan!
Hihnassa Nasta kulkee edelleen nätisti, muutamia nykäisyjä ja leikkiinpyrähdyksiä lukuunottamatta.

Omaa narttuani Nasta kunnioittaa ja uskoo jo pienestä mulkaisustakin milloin on syytä lopettaa. Muutoinkin Nasta nauttii narttuni seurasta. Poika mieluusti nukkuukin Toscan lähellä, silloin kun se vain meidän neidille sopii.
Energiaa Nastasta löytyy ja lelut saavat kovasti kyytiä (ja siinä sivussa muutama lattialle pudonnut hanskakin).

Nasta oppii talon tavoille uskomattoman nopeasti. Se tarjoaa jo nyt istumista ennen ruoan saantia, ulos lähtöä ja jopa hississä se malttaa pistää pepun “penkkiin”. Muutoinkin istu käsky sujuu.
Myös maahan nasta osaa mennnä pienoisen houkuttelun avulla. Mutta siis hyvin oppivainen ipana :)

Kynnet Nasta antaa leikata kivasti ja harjaaminenkin sujuu ongelmitta.
Edelleen Nasta yrittää napsia kättä innostuessaan tai halutessaan huomiota, mutta tämä tapa on selvästi vähentynyt ja usko ei sanaan lisääntynyt.
Ulkona vieraat ihmiset ja asia hiukan jännittävät Nastaa ja tulevan omistajan onkin hyvä varautua tämän ongelman käsittelyyn, toki kyseessä on varmasti osittain ihan ikävaihekkin; Nasta kun on aikuisuuden kynnyksellä.
Pääsiäisenä Nasta sai nauttia mökkielämästä ja poika pysyikin hienosti vapaana. Se ei juurikaan päästänyt meitä ihmisiä näköpiiristään ja luoksetulokin sujui lähes joka kerta ;)

Nasta odottelee yhä omaa kotia jossa saa totutella kaikkeen uuteen rauhassa ja kotia jossa on kärsivällisyyttä nuoren pojan kasvattamiseen.
Mikään vaikea koira Nasta ei kuitenkaan ole, rasvilli pojankoltiainen vain :)

14.3.2008 Nasta on vekkuli kaveri. Se rakastaa pusuttelua ja vähän väliä löydänkin pojan kainalostani rapsutuksia hakemasta.
Leluja ei tällä pojalla voi olla liikaa ja varsinkin pallot saavat Nastan käsittelyssä kyytiä.

Toisista koirista Nasta tykkää kovasti ja oman narttunikin kanssa touhuaminen on kivaa. Tulevassa kodissa voisikin siis olla leikkisä narttu jo odottamassa.
Hihnassa Nasta kulkee vaihtelevasti. Välillä se kulkee kauniisti ja ottaa kontaktiakin mukavasti, mutta mielenkiintoisten hajujen saattelemana löytyy hihnan toisesta päästä pieni höyryveturi. Nastalla on myös tapana innostuessaan näykkiä ihmistä, mutta poika kyllä uskoo melko hyvin kieltoja.
Nastasta löytyy kyllä arempikin puoli. Vaikka vieraat ihmiset ja asiat sitä kovasti kiinnostavatkin, ovat ne myös hiukan pelottavia. Nasta tukeutuu kuitenkin hyvin ihmiseen ja uusien asioiden kohtaaminen on pojan kanssa helppoa ja nuoruuden innostus hoitaa sitten loput :)

Nasta on tällä hetkellä n. 65cm korkea koikkeliini.
Nastalle on hakusessa koti jossa sen koulutukseen ollaan valmiita panostamaan.
Nasta on hoidossa Tampereella ja siihen voi tulla tutustumaan sovitusti.