Nalle 2

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Nalle 2
4/2007 Nalle sai oman kodin maaseudulta narttukoiran kaverina

***

24.2.2007 Nalle odottelee edelleen sitä oikeaa kotia, mielellään Nallura haluaisi toisen koiran kaveriksi maalle. Nalle on mitä mukavin koira. Sisätiloissa on hienosti kontaktissa ja tottelee aina ilman erityisiä palkkioita. Nalle tosin tarvitsee päivittäin pientä aktivointia ja tottelevaisuuskoulutusta arjen tilanteissa, muuten opitut asiat unohtuu nopeasti. Sisällä Nalle on rauhallinen, loikoilee omissa oloissaan, ei hauku lähes koskaan. Välillä tulee hakemaan rapsutuksia. Vieraiden saapuessa Nalle ei enää hauku, mutta innostuu ja joskus ihmiset vahingossa innostaa koiran leikkimään kengurua, mutta koiran hillitseminen ja rauhoittaminen onnistuu nopeasti.

Ulkona tätä nuorta ukkelia kiehtoo hajut suunnattomasti, ja koiran huomiota ei yleensä saa, ellei ole hyvää palkkiota tarjota. Hihnassa vetämättä kulkeminen
onnistuu hienosti nykyään sellaisessa ympäristössä, mikä ei ole tulvillaan toimintaa ja hajuja. Kaupunkiympäristö hämmentää koiraa, sillä koira on asunut enimmäkseen kaupungin ulkopuolella. Koirien kohtaamisessa Nalle tarvitsee vielä harjottelua, mutta tuttujen koirien kanssa ohitukset sujuvat hienosti.

Muutaman kerran Nalle on karannut, kun asunnon ovet on olleet huonosti lukittuna. Kovin kauaa ei reissuillaan yleensä viivy. Nalle autoilee päivittäin, ja on mitä mukavin matkakumppani. Pissoja ei ole tullut sisälle ihmisten kotiintullessa, ja muutoin Nalle osaa hienosti odottaa yksin kotona.

Koirapuistoilu on Nallen lempipuuhaa, ja Nallurainen tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Nalle kastroitiin helmikuussa.
Uudella omistajalla olisi hyvä olla kokemusta erilaisista koirista. Nalle on perusluonteensa puolesta rauhallinen ja hyvin oppivainen, mutta jotta nämä hienot ominaisuudet saataisiin siirrettyä myös ulkoiluun, Nallurainen tarvitsee
koulutusta ja aikaa.

29.11.2006 Nalle etsii uutta kotia pitovaikeuksien vuoksi, on nyt Espoossa kotihoidossa. Tämä iso Nalle, 65 cm, on mitä hurmaavin koiru, hyvin luottavainen ja sosiaalinen. Sopeutuu hienosti uusiin tilanteisiin, myös kotihoitopaikkaan kotiutui yhdessä illassa. Nalle käyttäytyi lähes heti niin, kuin olisi aina asunut hoitopaikassaan. Kaikki ihmiset on hänen kavereitaan, myös lapsiin Nalle on tottunut. Saattaa hypähdellä vasten innostuessaan. Oppivainenkin on, nakkipalkalla tekee mitä vaan. Hihnassa Nalle vetää, mutta intensiivisellä harjoittelulla vetäminen on muutamissa päivissä vähentynyt huomattavasti. Suurin treenaamista vaativa asia on Nallen silmitön pelokkaansekainen innostus päästä toisten koirien luo, se ujeltaa, haukkuu ja kiskoo voimiensa takaa, jotta pääsisi lajitovereidensa luo. Näinollen olisi sekä Nallen että tulevan omistajan mukavuuden kannalta hyvä osallistua ohitus-kursseille, joita koirakoulut järjestää remmirähinän poiskitkemiseksi. Yksin harjoittelu harvoin onnistuu, sillä oppimisen edellyttämä välimatkan säilyttäminen ja juuri oikean käytöksen palkkaaminen on vaikeaa. Eri koirakoulut tarjoavat hieman erityylisiä koulutusmenetelmiä.

Nalle osaa hienosti luoksetulot, ellei mielenkiintoinen tuoksu ole juuri sillä hetkellä saavuttanut Nallen kuonoa. Luoksetulojen tehostamiseksi näyttää auttavan säännöllinen palkkaaminen nameilla tai lelulla. Vapaana Nalle ei ole vielä ollut, mutta luoksetulot onnistuvat pitkässä juoksuliinassa. Sisällä Nalle on enimmäkseen omissa oloissaan, mutta välillä hellyydenkipeät hetket tämän koirulin valtaavat, ja Nalle tuo ison päänsä syliin ja toiveikkaana odottaa rapsutuksia. Autoilu on sujunut suhteellisen hienosti. Vieraat Nalle ihan varmasti ilmoittaa kovaan ääneen, myös saattaa haukahtaa muutaman kerran ikävöidessään ja yksinollessan. Näinollen kerrostalo ei ole paras paikka Nallen asustaa. Pissa saattaa hieman lirahtaa lattialle, kun yksinolon jälkeen ihmiset saapuvat kotiin. Tähän pissa-vaivaan on auttanut tähänmennessä koiran tilan rajaaminen, hiljaisuuden minimoiminen yksinjäädessä, sekä koiran huomioimattomuus kun saavutaan kotiin. Nalle rakastaa korvista rapsuttelua, jolloin se useinmiten päästelee Nallekarhumaisia tuhahduksia, ujellusta ja örähdyksiä -niin onnellinen se on.