Naaskel (nyk. Nasu)

Lisätty sivulle: 2012-04-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Naaskel (nyk. Nasu)
13.8.2015 Nasu sai kodin hoitopaikastaan.

***

Leikattu uros, noin 4 v, kotihoidossa Hämeenlinnassa

24.3.2015 Naaskel kävi jälleen edustamassa Rekkuja Tuuloksen Mustissa ja Mirrissä, ja valokuvaaja Marko Hokkanen otti Nasusta kunnon poseerauskuvankin.

11.12.2014 Naaskelin kanssa eläminen on leppoisaa, kunhan on päivittäin tiedossa liikuntaa, leikkejä ja lepoa. Naaskel kaipaa kyllä myös koirakaveria, joka jaksaisi sen kanssa paini- ja juoksuleikkejä, joten löytyisikö tälle komealle herrasmiehelle jo piakkoin koti, jossa voisi odottaa myös karvakaveri?

17.11.2014 Naaskel kävi luovuttamassa verta.

29.10.2014 Naaskel odottaa edelleen aikuista kotia omakotitalosta, jossa olisi aikaa ja tilaa koiralle. Nasu on iloinen, kiltti ja innostuu helposti opettelemaan mitä tahansa, jos herkkuja vain on tarjolla. Kävimme Nasun kanssa myös mm. edustamassa Rekkuja Tuulosen kauppakeskuksesa, Hämeenlinnassa Univetin ja Tiiriön Mustin ja Mirrin järjestämässä koirakävelyssä, jossa oli yli 50 koiraa, ja luovuttamassa verta eläinlääkärissä. Nasu on siis reissannut monenlaisissa tilanteissa mukana ja autossa matkustaminenkin on nykyään Nasusta oikein mukavaa.

10.9.2014 Nasu osaa nauttia syksyn sadosta, sille kelpaa niin vadelmat, karviaiset kuin omenatkin. Nasu on aina siellä missä ihmisetkin, vaikka ei aina töitä helpota, kuten kuvasta näkyy. Nasu alkaa saada lihaksia, ja kävimme koirauimalassakin harjoittelemassa uimista, mikä saattaisi hyvinkin olla Nasun laji, kun Nasu siihen tottuu. Nasu ui nopeasti ja hyvällä tekniikalla, mutta veteen menoa harjoitellaan taas ensi sunnuntaina lisää. Uintia voisi uusi omistaja jatkaa, sillä se on oikein hyvä laji pitämään lihakset ja lonkat kunnossa!

26.8.2014 Lisätty Nasulle pieni sadepäivän temppuvideo. Nasu tykkää puuhata ihmisen kanssa, mutta liiallista temppuilua ei lonkat tule jaksamaan, joten harjoituksissa tehdään kerrallaan vain muutama liike. Videossa ei ole valitettavasti ääntä, mutta käskyt, joita videolla näkyy, ovat mm. Tänne, Pois, Maahan, Kuole, Ympäri ja Istu. Nasu osaa myös mm. antaa vuorottain tassua, seurata ja nousta vasten käskystä. Nasu matkustaa autossa kiltisti, pitkillä matkoilla tosin vatsa voi vähän mennä löysälle, mutta suurimman osan matkasta Nasu makoilee rauhassa. Nasua voi pitää pelto- ja metsälenkeillä turvallisesti vapaana, se ei lähde omille teilleen ja tulee aina luokse kun kutsuu, tässä toki taikana on pitää aina nameja mukana! Nasu kulkee toki myös remmissä nätisti, se ei vedä eikä kenellekään ole toistaiseksi rähjännyt, tuli vastaan mitä vain: haukkuvia koiria, sauvakävelijöitä,leikkiviä lapsia tai vaikka takaa porhaltavia skeittareita ja pyöräilijöitä. Vaikka Nasu on hyvin liikennevarma koira, sen paikka on kyllä silti pelto- metsä- ja nurmikkomaisemissa, sillä asfaltilla kävely on selkeästi epämukavaa. Liikuminen onkin paljon joustavampaa ja rennompaa pehmeillä alustoilla.

16.8.2014 Tottelevainen Naaskel (Nasu) etsii kotia omakotitalosta. Naaskel on käynyt tänä vuonna lonkkakuvissa, ja Naaskelilla on c/d lonkat, mutta ei vielä kulumaa. Tämä kuitenkin täytyy ottaa huomioon loppuelämän mm. ruokavaliossa ja rasituksen laadussa ja määrässä, jotta kuluma pysyisikin mahdollisimman pitkään poissa. Hakusessa olisikin koti, jolle nämä asiat olisivat entuudestaan tuttuja. Naaskelille paras koti olisi aikuinen, lapseton koti, jossa voisi olla mukava koirakaverikin. Parhaiten Naaskel hyväksyy itseään pienemmät koirat, ja sellaiset, jotka eivät tunge tai riehu liiaksi. Naaskel on luotettava lenkkikaveri ja innokas temppujenoppija. Siitä löytyy sekä palvelualttiutta että vähän vahtiakin, mutta kaikissa tilanteissa Naaskelin voi luottaa kuuntelevan.

Nasu on kotihoidossa Hämeenlinnassa, ja siihen voi tulla sopimuksen mukaan tutustumaan.

Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt ja kastroinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

***

8.10.2012 Naaskel sai kodin Nokialta.

***

Kastroitu uros, noin 7kk

12.7.2012 Naaskelista on kasvanut komeankokoinen poika, joka odottelee yhä tarhalla sitä omaa kotia, jossa sille osattaisiin kouluttaa perusasiat ja antaa sen purkaa pentuenergiansa pois. Naaskel on yhä hyvin ihmisrakas.

15.5. 2012 Naaskelille lisätty uusia kuvia.

28.4.2012 Naaskel on hyvin avoin, reipas, sosiaalinen ja iloinen pentu. Normaali rasavilli teinipoika, joka kokeilee rajojaan. Naaskel kulkee remmissäkin melko nätisti, eikä juuri vedä – tai ei ehdi vetää kun keskittyy kaiken tutkimiseen ja haisteluun. Välillä Naaskel hyppi syliin suukottelemaan ja huomiota hakemaan, minua ei lenkillä kuitenkaan näykkinyt ollenkaan. Mitä kauemman tarhasta päästiin, sitä paremmin lenkkeily sujui. Naaskel tarvitsee todella aktiivisen ja liikunnallisen kodin, sillä on paljon virtaa ja halua touhuta ihmisen kanssa. Naaskelin kodilta toivotaan myös kiinnostusta kouluttaa nuoresta viikarista oiva koirakansalainen arkitottelevaisuuden merkeissä. Lupaava nuoren koiran alku. Naaskel on nyt n. 50cm/15kg, mutta kasvaa vielä jonkin verran.

26.4.2012 Naaskel on n. 7kk ikäinen kastroitu uros, joka on tuotu tarhalle kotia etsimään omistajansa kuoleman vuoksi. Naaskel on leikkisä ja ystävällinen, sille etsitään aktiivista kotia. Naaskel on täysin kouluttamaton ja sillä on huonoja tapoja – leikkiessään innostuu usein hyppimään syliin ja näykkimään hihoja saadakseen huomiota. Naaskel on kauttamme kotia etsivän Hubertin nuorempi veli. Koirat ovat olleet vähillä ihmiskontakteilla aikaisemman elämänsä, mutta tämä ei tarhan mukaan Naaskelin käytöksessä juuri näy.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.