Myrsky

Lisätty sivulle: 2014-11-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Myrsky
8.6.2015 Myrsky sai kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

3.8.2015 Myrsky on nyt ollut täällä uudessa kodissaan nyt pari kuukautta ja se on reipastunut todella paljon! Noh, Myrskystä ei kyllä saa mitään riehupetteriä, mutta sen verran mitä tämä vanha herra reipastuu, niin sitä on ollut näkyvissä. :) Ylimääräiset makkarat ollaan myös saatu jo pois ja lihakset on kehittyneet todella paljon. Ja sen näkee kyllä Myrskyn menossa lenkillä. Reipasta tahtia mennään, mutta osaa olla edelleen kiskomatta. Ja lenkkejä on pidennetty, kun puhtia tuntuu löytyvän. Myrsky on käyny kaksi kertaa eläinlääkärillä, ensiksi perustarkastuksessa ja kerran hammaskivenpoistossa. Perustarkastuksessa lääkäri arvioi Myrskyn iän hieman vanhemmaksi, noin 8-9-vuotiaaksi harmaantumisen, hampaiden ja samnetuneiden silmien perusteella. Näkö ei ole onneksi huonontunut, kulkee ongelmitta hämärässä rappukäytävässäkin. Hammaskivenpoistossa löydettiin haljennut hammas, mikä poistetaan syksyn aikana.

Myrsky on tosiaan reipastunut ja on ollut pari kertaa vanhemmillani hoidossa, viimeksi kokonaisen viikon. Ja siellähän se viihtyikin! Pelkäsin, ettei se halua enää tulla kotiin ollenkaan, kun tykkää tosi paljon mennä ja vipeltää niiden kanssa. :D Siellä on päässyt pitkille metsälenkeillä ja saanut viettää takapihalla oravia katsellen. Meidän molempien onneksi pääsemme myös muuttamaan syyskuussa parin kilometrin päähän hieman rauhallisemmalle alueelle, mistä on takapihalta pääsy metsään lenkkipoluille. Reipastuminen on näkynyt myös siinä, että olen pari kertaa saanut sen innostumaan pallosta! Pari kertaa se jaksaa sen hakea innostuneena, mutta sen jälkeen vetäytyy makoilemaan muualle. Ja se allittakoon vanhalle herralle. :) Kävimme myös kaverini luona trimmattavana ja saatiinkin huono tarhakarva pois, leikattua kynnet ja muutenkin siistittyä. Sen jälkeen olikin vastassa ihan erinäköinen herra! Nyt turkki onkin kiiltävä ja pohjavillaa ei enää lähde, katsotaan millainen karvakasa tulee taas talvella. Trimmauksessa olikin vastassa kaverini kaksi koiraa, joita Myrsky osasikin tervehtiä ilman haukkumista. :)

Lenkilläkin ohitukset on alkaneet mennä paremmin, olen saanut namujen avulla kontaktin eikä jokaikiselle tarvi alkaa haukkua. Välillä tulee kuitenkin jotain asiaa, mutta hetken päästä onneksi rauhoittuu. Vältän silti ihan lähiohituksia, niin tulee molemmille koirille hyvä ohitus. Myrsky on myös tavannut pari kertaa rappukäytävässä naapurin kissan ja kummatkin kerran on menneet tosi hyvin. Molemmat ovat nätisti tulleet lähelle ja naamatusten häntä vispaten haistelleet toisiaan! Myrskystä on kyllä kuoriutunut todella hellyyttävä herrasmies, joka sulattaa kaikkien sydämen. :) Uskon, että se tulee viihtymään meidän uudessa kodissa, kun nytkin on jo löytänyt oman paikkansa. :)

14.6.2015 Myrsky on selvästi ollut joskus kotikoirana, koska alusta saakka on kulkenut hyvin ovista ja osaa hihnassa kulkea. Olemme käyneet kolme-neljä kertaa lenkillä ja ruokaa Myrsky saa kolme kertaa päivässä. Myrskyllä on tuota yläpainoa jonkun verran eli aloitin samantien laihiksen. Onneksi Myrsky selvästi tykkää lenkkeilystä ja kulkeekin siellä reipasta tahtia, joten paino saadaan tiputettua mukavaan tahtiin. Myrsky on selvästi tällainen “hiljainen stressaaja”, ei tee siitä numeroa, mutta selvästi vielä vähän jännittää ja hämmentää asiat, mikä ilmenee läähätyksenä ja korvien luimuun laittamisena. Valjaat antaa jo laittaa ja ottaa pois, vaikka laittaessa vielä vähän läähättääkin. Rapsutuksia Myrsky tulee jo enemmän ja enemmän itse hakemaan, en ole missään vaiheessa mennyt sen luokse rapsuttamaan, vaan odottanut sen alotetta. Nukkuminen on Myrskyltä sujunut alusta saakka hyvin, pystyy rauhoittumaan ja nukkuu välillä sikeessäkin unessa. On löytänyt myös oman petinsä, missä nukkuu. Mutta kämpän matot ovat myös selvästi hyviä lepopaikkoja :)

Yksinoloa olen alkuviikosta saakka opetellut ja aikaa onkin pystynyt pidentämään aika nopeasti, koska Myrsky on osannut olla yksin. En ole tehnyt lähtemisestäni tai tulemisestani mitään numeroa, niin se on pysynyt rauhallisena kummassakin tilanteessa ja yleensä käy vain katsomassa kun lähden ja menee takaisin nukkumaan. Kongin kanssa oli myös pari tuntia yksin eikä ollut tehnyt mitään “pahuuksia”. Sisäsiisti Myrsky on ollut koko tämän ajan eikä ole millään tavalla osoittanut, että yrittäisi sisälle tehdä mitään. Pystyy rappukäytävässäkin odottamaan ja pihalla parinkymmenen metrin päähän nurmikolle. Uskalsin jopa laittaa matot lattialle, koska ei tehnyt mitään eteisessä olevalle matollekaan. Ääniin Myrsky on myös suhtautunut yllättävän rauhallisesti. Olen katsonut telkkaria ja kuunnellut radiota ilman ongelmia. Aivastusta se vielä säikähtää ja tuleekin sen jälkeen yleensä pyytämään rapsuja :D Juhannuksena olemme menossa rauhalliseen taajamaan, missä pääsemme käymään metsässä ja Myrsky pääsee etu- ja takapihalle hengaamaan :) Myrsky on ollut kyllä todella lepponen kaveri ja tästä kun mennään vielä eteenpäin, niin uskon meille tulevan oikein mukavat hetket yhdessä :)

***

Leikattu uros, noin 6 vuotta.

13.4.2015 Myrsky tutustui tarhamatkalla narttukoiraan, ja herra tulikin juttuun tytön kanssa. Tulevasta kodista voi siis löytyä tyttökoira. Myrsky pitää lenkkeilystä ja rapsutuksista, mutta on kuitenkin luonteeltaan melko rauhallinen. Myrsky on odottanut kotia tarhalla hieman yli puoli vuotta.

17.11.2014 Myrsky on keski-ikäinen herrasmies, jonka luonne on täyttä kultaa. Mustan turkin alta löytyy hyvin persoonallinen koira, joka osaa ottaa hyvin rauhallisesti, mutta myös innostua juoksuleikkiin. Myrsky on leppoisa koira, joka tuntuisi sopivan monentyyliseen kotiin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.