Musti (nyk. Funny)

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Musti (nyk. Funny)
2.2.2007 Musti sai kodin Prunkilasta.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

28.1.2007 Musti on Paimiossa viiden muun koiran kanssa. Parin päivän jälkeen kuulumisia, tottelee hyvin vanhaa koiraa ja yllättävää kyllä myös nuorempia kun ne ärähtävät. Leikkii nätisti nuorten kanssa, mutta saattaa olla dominoiva alistuvamman koiran kanssa. Kovapäinen tyttö joka vaatii koulutusta. Hyvin ihmisystävällinen ja kiltti, kädestä namikin otetaan nätisti vaikka on erittäin perso niin nameille kun ruoallekin. Musti on n. 55 cm korkea ja painaa n. 22 kiloa. On vaihtamassa pentukarvaa. Ulkona ei tunnu kovin kauan kerrallaan viihtyvän. Sisäsiisteys ei ole hallussa.

23.1.2007 Mustilta on menossa hoitopaikka alta. Mustin kodinsaamisella on todella kiire!

14.1.2007 Musti on nyt noin puolivuotias vallaton koiralapsi. Mustin koulutus on alkutekijöissään, mutta se on kontaktihakuinen ja toimintatarmoa piisaa, joten edellytykset esim arkitottelevaisuuden opetukselle ovat varsin hyvät. Musti on ahne ruualle ja se näkyy tytön hieman pyöreässä olemuksessa. Tämä piirre helpottaa koulutusta, mutta tulevassa kodissa ruokakaappien on syytä olla hyvin suljettavissa. Sisäsiisteys on vielä hakusessa, samoin hihnassa kävely eli nämä asiat pitäisi opettaa kuin pennulle. Osaa tehdä tarpeitaan myös ulos, mutta stressitaso on tällä hetkellä liian korkealla ja keskittymiskyky heikko, joten tekee tarpeitaan myös sisälle.

Mustin ehdottomasti paras piirre on ihmisystävällisyys ja iloisuus. Toisten koirien kanssa sen käytöstavat eivät ole parhaat mahdolliset, se kokeilee kovasti rajojaan. Parhaiten Musti pärjää ainoana koirana. Musti sopisi aktiiviselle ihmiselle, jolla olisi halua liikkua tytön kanssa luonnossa ja ehkä harrastaakin. Mustin perimässä on laikaa, joten sillä on metsästysviettiä. Jälkiharrastus olisi tälle koiralle omiaan, jotta ylenpalttinen energia saataisiin kanavoitua oikein. Mustia ei sijoiteta kaupunkiympäristöön, liika ärsykkeiden määrä saa sen stressaantumaan. Mustin perheessä voisi olla myös lapsia, mutta lasten tulisi olla riittävän isoja osatakseen käsitellä koiraa oikein. Riehumisleikit eivät ole tälle neidolle hyväksi koska siltä karkaa helposti mopo käsistä. Koira ei ymmärrä kokoaan eikä voimiaan, vaan esim hyppii päälle ja haluaa retuuttaa hihnaa. Pieni lapsi jäisi helposti kakkoseksi tämän ikiliikkujan kanssa. Sohvaperunaksi tai pelkäksi seurakoiraksi tästä koirasta ei ole.

Mustin korkeus on tällä hetkellä noin 50 cm. Turkki on paksu ja sen olemus on muistuttaa esim laikaa tms pystykorvaa. Olemus on vielä pentumaisen löllykkä. Jos tulevan omistajan “unelmarotuihin” kuuluu esim karjalankarhukoira tai norjan harmaa, tässä voisi olla sopiva elämänkumppani. Koira on hoidossa Uudellamaalla ja sitä voi etukäteen sopimalla käydä katsomassa.

23.10.2006 Olen 4kk sakumix narttupentu. Tullessani painoin vain 12 kg ja nyt viikossa olen saanut painoa 14kg. Hoitotäti kyllä yritti kertoa, ettei niin paljoa saisi tulla, mutta kun ruoka maistui niin hyvälle niin eihän sitä voinut vastustaa. Hampaita vaihtelen jo tasaiseen tahtiin ja hoitotäti ei juurikaan pidä siitä, että pureskelen pirttikaluston penkkiä. Puruluut ovat hyviä, mutta nekin pitää saada viedä muilta haukuilta, pienemmän oikeudella :). Vesilätäköt ovat todella mukavia, niihin on kiva laittaa kuono ja etsiä olemattomia. Hoitotädilläni on 4 omaa koiraa, joiden kanssa yritän leikkiä, mutta toiset eivät oikein pidä siitä kun puren enimmäkseen niitä korvista. Vanhemmat koirat olen jättänyt rauhaan. Ei-sana on suhteellisen tuttu, mutta aina ei ole kuulo päällä. Sisäsiisti en ole, sitä harjoitellaan. Minusta todennäköisesti kasvaa saksanpaimenkoiran kokoinen. Hoitotätini etsii minulle sellaista kotia, jossa olisi oma piha ja kaverina saisi olla nuorempi koira, joka jaksaa leikkiä kanssani. Hoitotätini ei luovuta minua kerrostaloon ja tulevalla omistajalla pitää olla koirakokemusta. Minusta ei ole sohvaperunaksi, siihen ei ole aikaa:) Jos kiinnostuit minusta niin soitatko hoitotädilleni ja keskustele hänen kanssa minusta vielä lisää.