Murka

Lisätty sivulle: 2015-02-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Murka
28.3.2015 Murka sai kodin Helsingistä.

***

Leikattu uros, noin 7-8 v

9.2.2015 Pörröinen Murka on joutunut Pärnun löytöeläintarhalle omistajan kuoleman johdosta. Tarhalle saapuessaan Murka oli hyvin masentunut eikä suostunut tulemaan ulos kopistaan tai häkistään. Nyt 4-5 kuukautta myöhemmin Murka on pikku hiljaa alkanut piristyä. Kuoren alta on alkanut paljastumaan herkkä, ystävällinen ja rauhallinen koira.

Luonteeltaan Murka on ujo, ja vie aikaa ennen kuin tämä antaa rapsuttaa. 15 minuutin suostuttelun jälkeen, Murka tulee kuitenkin itse lähemmäs ja nojautuu silitettäväksi. Poika osoittautuu ystävälliseksi ja huomionkipeäksi koiraksi. Murkalle on opetettu joitain temppuja, kuten istu ja tassu. Hihna Murkaa hieman pelottaa, eikä tämä uskalla oikein vieraan ihmisen kanssa kävellä. Kuitenkin vapaaehtoisen, tutun työntekijän kanssa Murka kävelee ihan nätisti. Tätä kuitenkin Murkan kanssa tulee harjoitella.

Murka on hyvin suloinen ja pörröinen koira, jonka turkki vaatii jonkin verran ylläpitoa. Poika sopii rauhalliseen kotiin, jossa voisi viettää eläkepäivät huomionkeskipisteenä.

Paino noin 30 kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta uroskoirasta on 250 euroa.