Muhtar

Lisätty sivulle: 2012-10-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Muhtar
29.11.2012 Muhtar sai kodin Turusta.

***

Uroskoira, n. 10 v., kotihoidossa Ulvilassa

Kuulumisia kotihoidosta:

19.11.2012 Muhtis-pappa on todellakin huippuystävällinen herra! Tulee toimeen kaikkien kanssa, kun vaan saisi olla jonkun seurassa. Muut koirat, kissat ja ihmiset ikään ja kokoon katsomatta ovat hänen mielestä kivaa seuraa :)

Muhtis kulkee hihnassa nätisti. Autossa matkustaa tosi hienosti. Syö hyvin märkä/pehmeä ruoka. Kuiva muonaa ei ainakaan vielä halunnut maistaa. Leluista ei välitä yhtään, mutta ottaa suoraan kontaktin ihmisiin ja nauttii rapsutuksista.

Todennäköisesti Muhtarin näkö ja kuulo on jonkun verran heikentynyt, joka on ihan ymmärettävää sen ikäisellä koiralla. Toisaalta se ei mitenkään pysäytää Muhtarin menoa – herra on erittäin pirteä, touhukas ja halukas nauttimaan elämän ilosta. Muhtarin säkäkorkeus noin 35 cm ja paino 7-8kg.

18.11.2012. Muhtar saapui kotihoitoon Suomeen.

***

13.10.2012 Muhtar on sosiaalinen pikkumies, joka on suhtautunut kivasti ihmisiin sekä toisiin koiriin. Koiran iästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti se on kymmenen vuoden kieppeillä. Iästään huolimatta poika on reipas. Muut eläimet ovat olleet Muhtarille toistaiseksi ok. Alunperin Muhtar on kotoisin Tarton koiratarhalta. Tallinnan tarhan väen vieraillessa Tartossa Muhtar lähti heidän mukaansa etsimään kotia. Tartosta ei sille kotia löytynyt, joten poika vietti aikaansa ketjun jatkona ulkona. Nyt Muhtar on päässyt sisälle, pois tulevasta pakkasesta. Vanhempi koira ei oikein pakkasella ulkona pärjää, joten Muhtar odottaa sitä omaa, lämmintä kotia ja petipaikkaa. Muhtaria ei enää, sen korkean iän takia, rasiteta kastroinnilla.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus vanhuskoirasta on 100 euroa.