Moo

Lisätty sivulle: 2011-03-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Moo
15.6.2012 Moo lähti harjoittelemaan kotikoiran elämää Oulun lähistölle.

***

Kuulumisia kodista:

11.2.2013. Moon omistaja soitteli ja kertoi että pojalle kuuluu hyvää. Ulkotarhassa poika ei tykkää yhtään olla, saanut tarpeekseen Viron ajoilta ja mieluisin paikka nykyään onkin sisällä sohvalla köllötellen ihmisten kanssa. Vahtiviettiä ei pojalle ole tullut. Nenän vierestä poistettiin kasvain ja samalla hammaskiveä poistettiin, muutoin terveys on ollut hyvä.

***

Moo on n. 7-vuotias kastroitu uros, joka etsii kotia Raplassa.

Kuulumisia kotihoidosta:

5.3.2012 Lisätty Moolle kuvia, jossa iso herra leikkii lempeästi pentujen kanssa.

3.10.2011 Kun Moon viimeksi tapasin Kohtla-Järven tarhalla, poika oli melko apea. Moo on ollut maatilalla hoidossa kesäkuun alusta asti ja Moo ottaa katsojan vastaan suurella sydämellä. Moo on voimakas koira, joka kulkee lenkillä nätisti, mutta jos haluaa mennä hieman eri suuntaan on voimamäärä iso, johon uuden kodin tulee varautua. Sen verran luonnetta pojalla on, että toiset urokset eivät nappaa, mutta tyttökoirat ovat ok. Hieman leikkimielisyyttäkin on pojasta aistittavissa vaikka Moo onkin suuri vahti :). Moo painaa varmaan n. 50 kg ja on n. 70 cm korkeudeltaan.

9.8.2011 Lisätty Moosta muutama uusi kuva. Moo otti kuvaajan vastaan ystävällisesti ja iloisesti.

1.6.2011 Moo on siirtynyt Raplaan hoitoon. Hoidossa Moo on rauhallinen ja ystävällinen koirapoika, joka nauttii rapsutuksista ja ihmisten huomiosta. Moo on myös suhtautunut neutraalisti muihin koiriin, eikä hauku.

***

18.3.2011 Eestin eläinsuojeluyhdistyksestä otettiin yhteyttä ja Moolle pyydettiin kodinetsintäapua myös Suomesta. Moo on todennäköisesti keskiaasianpaimenkoiramix, joka on otettu huostaan pahasti nälkiintyneenä entiseltä omistajalta. Moon ikä on n. 6-vuotta. Tarhalla Moo on tullut hyvin toimeen muiden ihmisten ja eläinten kanssa, luonteeltaan poika on rauhallinen. Kuitenkin, koska kyseessä on laumanvartitarotu, käytös kotioloissa muuttunee ja toisien koirien kanssa toimeentulo ei ole itsestäänselvyys sekä omistajaa kohtaan poika voi olla suojeleva. Tulevalla omistajalla tulisi olla ennestään laumanvartijakokemusta ja Moo etsii kotia omakotitalosta rauhalliselta alueelta vastuuntuntoisen omistajan luota. Koska Moo ei ole saanut tarpeeksi ruokaa aikoinaan, ovat ruokaan liittyvät ongelmat mahdollisia. Moon luonteen kehittymisen lisätietoja ja lisää kuvia on tulossa.

KULUKORVAUS koirasta on 200 €. Kulukorvaus sisältää tunnistusmerkinnän, rokotukset, madotukset ja loishäädön. Lisäksi koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.