Mömmi

Lisätty sivulle: 2012-01-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mömmi
17.8.2012 Mõmmi sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.11.2014 Nyt kun on tässä jo reilut pari vuotta vierähtänyt on meille mömmin kanssa syntynyt luja side, koira on paras kaveri. Mömmi aristaa vielä joitan tuntemattomia ihmisiä, tottuu kuitenkin suht äkkiä eikä enää poukkoile jokasuuntaan sen suuremmin. :) Auton kyytiin Mömmi hyppää itse, bussiin ei oo vielä koitettu! Mömmi on saanut paljon koirakavereita ja tykkää kaikista, rodusta tai sukupuolesta riippumatta.

16.4.2013 Hihii, Mömmi on yhävain maailman kultasin karvakuono! Möpä ei enää arastele ihmisiä niin paljoa, hän haistelee häntä heiluen vastaantulijoita ja kaikki koirakaverit kiinnostaa. Mömmi on myös vähän alkanut leikkiä pallolla yms, ihan ku oikea koira :) Kuvissa sylikoira-Möpä ja Mömmin kaverit Ihaa-pehmo ja Pyry! Kivaa kevättä! terkuin Peppi ja Mömmi

25.11.2012 Mömmi on edelleen ihana, maailman kiltein kullannuppu. Kynsien leikkaus ja turkin hoito, korvien putsaus ja jopa hampaiden pesu käy kun vettä vaan! Kylpyammeeseen Mömmi ei oo niin innokas, mutta sinne kuitenkin jouduttuaan on kiltisti kunnes saa luvan hypätä pois. :) En tiedä minkä verran Mömmiä on koulutettu, jos on. Ja jos on, niin varmaan Viroksi.. :D

Mut Mömmi on täysin sisäsiisti, välillä haukkuu ovelle mut lopettaa käskettäessä, Mömmi myös odottaa, tulee luokse, hyppää alas sängyltä/ylös sängylle ja istuu pyydettäessä. Fiksu koira <3

Käytiin eläinlääkärissä näyttämässä mömmin korvanjuuressa ollutta pattia, joka osoittautui täysin harmittomaksi syyläksi/huonosti parantuneeksi arveksi. Se ilmeisesti kuitenkin nippastaan pois maaliskuussa rokotusten uusintojen yhteydessä, ettei se ainakaan tulehdu jos mömmi rapsuttelee tj. Vaaratonta ja harmitonta vakuuttelivat lääkärit. :)

Meillä asuu nyt väliaikaisesti mun hyvä ystäväni ja hänen Jack Russelinterrieri- tyttö Elle, Mömmin uusi paras kaveri. Koirat syövät, nukkuvat ja leikkivät yhdessä, Mömmi (25kg!) osaa painia rauhassa ettei Elle (2,5kg) litisty. <3 Rikoin kamerapuhelimen niin ei ole kuvia, mut mömmi näyttää terveemmältä ja yllättäen, hoikemmalta kun mun luokse tullessaan. Selkäranka ei enää niinkään tunnu läpi, vaan kaulan seutu yms on rasta-vapaa :)

Käydään myös sillointällöin Vattuniemen koirapuistossa, jossa yksi seinämä ns. puuttuu, jotta koirat pääsevät mereen uimaan. Vielä syksyn alussa Mömmi kävikin pulikoimassa, nyt taitaa vesi olla liian kylmää. Poika innostuu loikkimaan ja kirmailemaan ja jopa ulvomaan puistossa, eikä karkaa omille teilleen yhden seinämän puuttumisesta huolimatta (Mömmi pääsis myös hyppäämään aita-seinien yli, se mulle yks päivä näyttikin kuinka korkealle se voikaan hypätä.. :D vaan eipä hyppää!)

On myös huomattu että Mömmin vatsa ei kestä suolaista, esim. kuivatettuja koiran herkkuja. Terkuin, Peppi & Mömmi

19.8.2012 Heti nyt näinki nopeasti Mömmi-terkkuja, koska Mömmi on hienoin koira ikinä <3! Pienen totuttelun jälkeen se nuuhki jo kotona paikat ja valloitti mun sängyn. Ulkona Mömmi on frendaillut kaikenkarvaisten koirien kanssa, ja siitä rohkaistuneena käveltiin mun äitin luokse moikkaamaan meidän puudelia ja mini-mäyräkoiraa. Koikut tulivat tosi hyvin toimeen keskenään, mitä nyt sokea puudeli vähän ärähti.

Mömmi on myös rohkeesti tullut toimeen kaikkien ihmisten kanssa ketä on tullut vastaan, niin tutut kuin tuntemattomatkin. Busseja, hissejä ja lapsia vähän vielä säikytään. Mömmi ei oo kotona merkkaillut mitään, ja on ihan superkultanen eikä varasta edes omia herkkujaan pöydältä!

Eilen kuulin ekan kerran kun Mömmi täällä haukkui. Joku mies hiippaili mun taakse rannassa, onneks Mömmi huomas hiippailian ja haukkui sen tiehensä !

Eipä ihmeitä, terkkuja vaan Mömmi ja Peppi

***

Uros, noin 2v.

15.5.2012 Mömmille lisätty uusia kuvia. Mömmi on reipastunut tarhalla entisestään ja tottunut elelemään tarhalla. Oman kodin saaminen olisi tälle ujolle pojalle kuitenkin jo kuin lottovoitto.

5.3.2012 Mömmille lisätty uusia kuvia. Mömmi on rauhallinen ja ujohko poika, joka kuitenkin yllättävän nopeasti jo tutustuu uusiinkin ihmisiin. Tutuille ihmisilleen on hyvin ystävällinen ja hakeutuu heidän seuraan. Minuun suhtautui alkuksi hieman epäluuloisesti mutta nuuhkimaan tuli kuitekin. Myöhemmin samana päivänä Mömmin ohi kävellessä tuli hän heti luokse ja rapsutuksia kerjäämään kuin olisimme jo vanhoja ystäviä/tuttuja. Mömmi on reipastunut kummasti muutamassa kuukaudessa tarhalla. Mömmik on suunnilleen polven korkuinen, sopivan kokoinen pakkaus – ei liian iso eikä pieni.

16.2.2012 Hämmästyttävän komealle ja erikoisen väriselle Mömmille on lisätty uusia kuvia.

19.1.2012 Mömmi on nuorehko koira, alkuun vähän ujo – mutta tuttujen ihmisten syliin jo kapuaa heidät nähdessään. Tarhalla vierailijoita vierastaa ja ujostelee. Menee hetken aikaa, kun Mömmin luottamuksen saa puolelleen. Herkuilla Mömmiä on helppo lahjoa, kun herkkuja on taskut pullollaan on poika hyvin ystävällinen ja suloinen. Alku arkuutensa vuoksi Mömmiä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Mömmistä varmasti kuoriutuu kotioloissa ihastuttava koira, kunhan se oppii luottamaan omaan ihmiseensä.

Koira luovutetaan uuteen tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta 250e.