Misty

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Misty
03/2005 Misty sai kodin Maskusta toisen koiran kaverina.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

27.2.2005 Misty on Veran pennuista ainoa jäljellä ollut. Veimme sen emänsä kanssa Tallinnassa kotihoitoon, jotta se tottuisi ihmisen käsittelyyn. Misty on noin 2-3 kk:n ikäinen, ja rotuina saattaa olla saksanpaimenkoiraa. Mistystä tulee ainakin keskikokoinen.

08/2005 Kun kävimme eläinlääkärissä ottamassa Mistylle tehosterokotuksen, niin eläinlääkäri apulaisineen hämmästeli Mistyn väritystä. Pennun turkki on oikeastaan vain vaalentunut sen vanhetessa ja nyt turkki on keltainen, koska maalaamme autotallin seiniä. Misty on luonteeltaan sellainen, että sen pitää olla joka paikassa mukana ja jos vain mahdollista, niin mielellään kaiken keskipisteenä. On uskomatonta, että noin suuri koira tunkee itsensä väkisin syliin ja yrittää jyrätä jokaisen alleen. Alkuaikoina Misty tarkisti öisin parin tunnin välein, että jokainen on varmasti vielä tallella. Nykyään herättämiset ovat jääneet vähemmälle, mutta kukaan ei – ei edes vieraat – saa olla rauhassa, sillä Misty yrittää saada itselleen leikkikaveria raahaamalla erilaisia leluja ympäriinsä ja tökkimällä niillä ihmisiä. Jollei kukaan leiki, niin Misty ottaa ohjat omiin käsiinsä ja leikkii yksinään. Misty on myös erittäin kiltti, eikä se ole kertaakaan rikkonut mitään, kuten esim. vanhempi koiramme. Mistyllä on kyllä kumma tapa hävittää tavaroita. Kerran kännykkä löytyi puun juureen kaivetusta kuopasta ja yksi kenkä on ollut häviksissä tällä hetkellä kolmisen viikkoa. Misty on muutenkin kovin kiinnostunut kengistä, sillä niitä se jaksaa raahata ympäri huushollia ja avaa kengännauhat, mutta muuta vahinkoa se ei aiheuta.

Misty on myös meidän perheen “hoopo”, koska se vain rämistelee täysillä eteenpäin, eikä välitä katsoa eteensä. Kesän alussa laitoimme matalan kanaverkkoaidan kukkapenkkien ympärillä, koska Mistyllä oli tapana repiä kukkaset irti juurineen ja sirotella niitä pitkin pihaa. Koira ei tajunnut, että pihalle oli ilmestynyt puolen metrin korkuinen aita kukkapenkkien ympärille, vaan juoksi aitaa päin katsoessaan muualle. Hyvänä esimerkkinä toimii myös se, että Misty on kahtena iltana juossut päin siiliä, koska ei katsonut eteensä. On helppo kuvitella, mikä huuto pennusta lähti tämän episodin jälkeen! Misty on edelleen arka muiden koirien kanssa ja ennen kuin se on lähelläkään uutta tuttavuutta, Mistyn karvat nousevat pystyyn ja se alkaa ulisemaan aivan kuin joku tekisi sille jotain toisi pahaa. Äänekkyys tulee esille myös silloin, kun Misty yrittää saada vanhempaa koiraamme, Nelliä, leikkimään. Pentu örisee tavalla, joka on haukkumisen ja murisemisen välimuoto. Ääni on aivan kamalan kuuloinen, ja naapurit ovat sanoneet ihmetelleensä muutamaan otteeseen, mitä pihallamme oikein tapahtuu kun Misty on ollut vauhdissa! Heti ensimmäisestä yöstä lähtien Misty on nukkunut paljaalla lattialla, eikä se huoli alleen mattoa tai patjaa. Yleensä se nukkuu puoliksi sängyn alla tai tassut seinää vasten. Mistyn huonona tapana voi mainita sen, ettei se osaa käydä pitkäkseen ilman kamalaa kolinaa: se ottaa kunnon vauhdin ja rojahtaa lattialle luut kolisten.

Kissan kanssa Misty tulee jo toimeen, vaikka alku olikin hankala. Pentu yritti kaikin mahdollisin keinoin ottaa kissalta luulot pois, mutta kuten arvatakin saattaa, kävi aivan toisin päin. Mistyllä on pieni arpi kirsussaan muistona siitä, että sen vanhan rouvan kanssa ei kannata yrittää minkäänlaisia temppuja. Toisena tuntomerkkinä Mistyllä on pilkullinen kieli. Aluksi huomasimme, että pennulla on harmahtavia läikkiä kielessä ja joku väläytti, että Mistyn kielihän on homeessa! Onneksi ne ovat vain pelkkiä pigmenttejä. Kaikki on siis sujunut vallan mainiosti ja mitä luultavimmin Misty aloittaa elokuun alussa koirakoulun, jotta se oppisi olemaan muidenkin koirien kanssa. Tämän kesän kova villitys on ollut oppia uimaan ja Misty onkin varsinainen vesipeto. Se menee veteen makaamaan ja roiskuttaa vettä tassuillaan, mutta itse uimasuoritusta kukaan ei ole vielä ollut todistamassa. Ehkä uimakoulu on paikallaan ennen koirakoulua:) Kerron terveisiä lisää, kunhan saan aikaiseksi (luultavasti joulun alla:). Hauskaa loppukesää ja kuullaan taas! Soile

13.3.2005 Misty on kotihoidossa ollessaan reipastunut, ja se on saanut myös lisää rohkeutta. Misty on valmis lähtemään omaan kotiinsa 22.3 lähtien. Mistystä kasvaa arviolta keskikokoinen.

05.03.2005 Misty on viime viikolla rokotettu ja tunnistusmerkitty. Se pääsee Suomeen maaliskuun 22. päivän jälkeen. Siihen asti Misty totuttelee kotihoidossa ihmisiin ja muihin koiriin sekä kissoihin.